A nap IT hírei röviden

Szerző: digibiz

Címkék: eBay | WikiLeaks | Facebook | Street View

2010.
12.09.
19:39

0 hozzászólás

Betűméret csökkentés Betűméret növelés Küldés e-mailben Cikk nyomtatása

Hekkerek támadták meg bosszúból azokat a pénzügyi szolgáltatókat, akik akadályozzák az oldalt, például a Mastercardot vagy a PayPalt. Eközben már Romániában is útjára indult a Street View, bár még csak 8 városban. A napokban az EU súlyosan megbüntette az LCD ipart, az eBay-t viszont nem ítélték bűnösnek védjegybirtoklásért.

Megbénítják a Wikileaks akadályozóit

Bosszút állnak a hekkerek azokon a pénzügyi szolgáltatókon, amelyek nem hajlandóak fogadni a Wikileaks számlájára érkező adományokat, írja a BBC. Hétfőn egy svájci bank befagyasztotta Julian Assange számláját, kedden a Mastercard és a Visa is leállította az utalásokat, és a Paypal sem fogad adományokat. A BBC tudósítása szerint több ezer politikailag motivált hekker küzd azért, hogy megbénítsa e cégek működését.
Bővebben az Index oldalán

Bemutatkoztak a fejlesztések

Nagyon olcsó iskolai robotok, nemzetközileg ismert 3d tévé, valamint az Innovációs Techshow díját elnyerő webkettes hívásjelző program az év három legjobb multimédiás fejlesztése. Háromszáz látogató előtt mutatkoztak be a legjobb magyar kütyük és programok.
Bővebben az Index oldalán

Már Romániában is elindulhatott a Street View

A Google tegnap hivatalos blogjában közölte, hogy újabb helyen indult el a virtuális sétákat kínáló szolgáltatásuk, a Street View: 27. országként Romániában érhetőek el helyi városok. A hivatalos közlemény szerint egyelőre nyolc városban tehetünk virtuális túrákat: Bukarestben, Aradon, Nagyváradon, Brassóban, Temesváron, Kolozsváron, Constanţában és Nagyszebenben.
Bővebben az IT Cafe oldalán

Az EU megbüntette az LCD ipart

Az Európai Bizottság árkartell miatt összesen 649 millió euró büntetést szabott ki öt LCD-gyártóra, amelyek közt a koreai LG Display, a tajvani AU Optronics és Chimei Innolux, és további két kisebb tajvani szereplő található meg. A vád alapján úgy találták, hogy azok árkartellt tartottak fenn az évtized első felében. Közülük a Samsung Electronics teljesen megúszta a büntetés befizetését, mivel vádalkut kötött, és elsőként szolgáltatta ki a hatóságoknak tettestársait.
Bővebben a HWSW oldalán

Nem bűnös az eBay

Az Európai Bíróság még nem jogerős döntése értelmében az eBay online aukciósház nem felelős azokért a védjegybitorlásokért, amelyet a rendszerében termékeket hirdetők követnek el. Ugyanakkor létezhetnek olyan speciális esetek, amikor üzemeltetőként is felelősséget kell vállalnia a cégnek a jogsértésekért.
Bővebben az Origo oldalán

    
 HOZZÁSZÓLOK

Ossza meg véleményét a cikkel kapcsolatban!


Név:

E-mail: (Nem jelenítjük meg)

Milyen nap van ma? (pl. hétfő)

 

Legolvasottabb

Legfrissebb

Hírlevélre feliratkozás

Farmville vagy MaffiaWars?

További villámkérdések  Szavazás állása

Önkormányzat vs. internet

A GKIeNET magyarországi önkormányzatok körében 2008-ban készített kutatása alapján számítógéppel rendelkező önkormányzatok 67%-a rendelkezik saját honlappal. Olvassa el a teljes cikket!

Mobil kontra vezetékes net Mobil kontra vezetékes net

Kövessen bennünket Kövessen bennünket facebook-on! Kövessen bennünket twitter-en! Kövesse RSS csatornánkat!

Hirdetés

Vállalkozói negyed
Friss hírek, információk, naprakész tudás, főleg vállalkozóknak

NewsAgent

Szavazás

Volt már problémája interneten vásárolt termékkel?

Szavazás állása  Szavazás állása

Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés