A nap IT hírei röviden

Szerző: digibiz

Címkék: iPad; Apple; PocketGuide

2010.
12.07.
19:39

0 hozzászólás

Betűméret csökkentés Betűméret növelés Küldés e-mailben Cikk nyomtatása

Szuperszámítógép rendszerekkel bővül a Széchenyi István Egyetem, eközben az Apple szoftverei pedig egy magyar fejlesztéssel bővültek, ami idegenvezetőként segít az eligazodásban. Előre jelzések szerint 2012-re a PC helyett mindenki okostelefont és táblagépet fog használni. Van rá esély, hiszen az iPad első változatából már már több millió elfogyott, és hamarosan jön a második is.

Szuperszámítógépet kapott az egyetem

Szuperszámítógépes rendszerekkel bővült a győri Széchenyi István Egyetem informatikai laborja. Az 50 milliós beruházással nemcsak az oktatás és a tudományos munka pörög fel, a gépparkot az országban működő autó-, és egyéb iparvállalatok is kihasználhatják ipari szimulációkra, valamint mérnöki fejlesztésekre.
Bővebben az Index oldalán

Magyar fejlesztés iPhone-ra

A PocketGuide szoftver előre meghatározott útvonalakon hangos idegenvezetéssel vezeti végig a városon a turistákat. Másfél millió eurót kaptak, és 3 év alatt 0,5-1 millió felhasználót akarnak szerezni. IPhone-ról már elérhető, a következő lépés a nokiás és az androidos változat lesz, amivel nő a potenciális ügyfelek köre.
Bővebben az Index oldalán

Befellegzett a PC-knek

2012-re vége a PC-knek, ugyanis az okostelefonok és a tabletek átveszik az uralmat. Az IDC szerint persze növekedni fognak a pc-eladások is, de kevésbé jelentős mértékben. Éppen ezért 2011-ben már várhatóan 377 millió alkalmazás-alapú eszközt adnak el, míg 402 millió pc-t, aztán 2012-ben az okosmobilok és tabletek száma 462 millióra nő, míg a számítógépek csak 448 millióig jutnak.
Bővebben az Index oldalán

Hamarosan itt az iPad2

Már jövő februárban a boltokba kerülhet az iPad új verziója a tajvani Digitimes szaklap gyártóktól származó értesülései szerint. Az Apple nem kommentálta ezeket a híreket. Eredetileg már hamarabb el akarták indítani a gyártást, ám az eszköz firmware-jével kapcsolatos problémák miatt ez későbbre halasztódott, jelenleg csak próbaüzemben készülnek példányok az új iPadből.
Bővebben az Origo oldalán

Nevet váltott a Nav N Go

A 2004-ben alapított Nav N Go Kft. NNG Kft.-re változtatta a nevét - jelentette be ma a navigációs szoftvereket fejlesztő hazai cég. A névváltást a hivatalos közlemény szerint az elmúlt két évben megmutatkozó stratégiaváltás indokolta: a vállalat egyre inkább az autóipar számára kínált termékek és a webszolgáltatások fejlesztésére helyezte a hangsúlyt. Az új irányhoz új arculatot és nevet is választottak most.
Bővebben az IT Cafe oldalán
    
 HOZZÁSZÓLOK

Ossza meg véleményét a cikkel kapcsolatban!


Név:

E-mail: (Nem jelenítjük meg)

Milyen nap van ma? (pl. hétfő)

 

Legolvasottabb

Legfrissebb

Hírlevélre feliratkozás

Farmville vagy MaffiaWars?

További villámkérdések  Szavazás állása

Tud különbséget tenni?

Jelenleg 500 MB-os mobilnet csomagra havi 2000 forinttól elő lehet fizetni, a 3-4 GB-os csomagok ára 4000 forint, a 7-14 GB-osaké pedig 6000 forint körül van. Ezzel párhuzamosan a vezetékes előfizetések ára sebességtől és adatmennyiségtől függően 2800 (1 GB) és 14000 forint között mozog, de van olyan csomag is, amely 4000 forint körüli összegért biztosít korlátlan hozzáférést.

Mobil kontra vezetékes net Mobil kontra vezetékes net

Kövessen bennünket Kövessen bennünket facebook-on! Kövessen bennünket twitter-en! Kövesse RSS csatornánkat!

Hirdetés

Vállalkozói negyed
Friss hírek, információk, naprakész tudás, főleg vállalkozóknak

NewsAgent

Szavazás

Volt már problémája interneten vásárolt termékkel?

Szavazás állása  Szavazás állása

Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés