A nap IT hírei röviden

Szerző: digibiz

Címkék: iPad; Apple; PocketGuide

2010.
12.07.
19:39

0 hozzászólás

Betűméret csökkentés Betűméret növelés Küldés e-mailben Cikk nyomtatása

Szuperszámítógép rendszerekkel bővül a Széchenyi István Egyetem, eközben az Apple szoftverei pedig egy magyar fejlesztéssel bővültek, ami idegenvezetőként segít az eligazodásban. Előre jelzések szerint 2012-re a PC helyett mindenki okostelefont és táblagépet fog használni. Van rá esély, hiszen az iPad első változatából már már több millió elfogyott, és hamarosan jön a második is.

Szuperszámítógépet kapott az egyetem

Szuperszámítógépes rendszerekkel bővült a győri Széchenyi István Egyetem informatikai laborja. Az 50 milliós beruházással nemcsak az oktatás és a tudományos munka pörög fel, a gépparkot az országban működő autó-, és egyéb iparvállalatok is kihasználhatják ipari szimulációkra, valamint mérnöki fejlesztésekre.
Bővebben az Index oldalán

Magyar fejlesztés iPhone-ra

A PocketGuide szoftver előre meghatározott útvonalakon hangos idegenvezetéssel vezeti végig a városon a turistákat. Másfél millió eurót kaptak, és 3 év alatt 0,5-1 millió felhasználót akarnak szerezni. IPhone-ról már elérhető, a következő lépés a nokiás és az androidos változat lesz, amivel nő a potenciális ügyfelek köre.
Bővebben az Index oldalán

Befellegzett a PC-knek

2012-re vége a PC-knek, ugyanis az okostelefonok és a tabletek átveszik az uralmat. Az IDC szerint persze növekedni fognak a pc-eladások is, de kevésbé jelentős mértékben. Éppen ezért 2011-ben már várhatóan 377 millió alkalmazás-alapú eszközt adnak el, míg 402 millió pc-t, aztán 2012-ben az okosmobilok és tabletek száma 462 millióra nő, míg a számítógépek csak 448 millióig jutnak.
Bővebben az Index oldalán

Hamarosan itt az iPad2

Már jövő februárban a boltokba kerülhet az iPad új verziója a tajvani Digitimes szaklap gyártóktól származó értesülései szerint. Az Apple nem kommentálta ezeket a híreket. Eredetileg már hamarabb el akarták indítani a gyártást, ám az eszköz firmware-jével kapcsolatos problémák miatt ez későbbre halasztódott, jelenleg csak próbaüzemben készülnek példányok az új iPadből.
Bővebben az Origo oldalán

Nevet váltott a Nav N Go

A 2004-ben alapított Nav N Go Kft. NNG Kft.-re változtatta a nevét - jelentette be ma a navigációs szoftvereket fejlesztő hazai cég. A névváltást a hivatalos közlemény szerint az elmúlt két évben megmutatkozó stratégiaváltás indokolta: a vállalat egyre inkább az autóipar számára kínált termékek és a webszolgáltatások fejlesztésére helyezte a hangsúlyt. Az új irányhoz új arculatot és nevet is választottak most.
Bővebben az IT Cafe oldalán
    
 HOZZÁSZÓLOK

Ossza meg véleményét a cikkel kapcsolatban!


Név:

E-mail: (Nem jelenítjük meg)

Milyen nap van ma? (pl. hétfő)

 

Legolvasottabb

Legfrissebb

Hírlevélre feliratkozás

Skype vagy MSN?

További villámkérdések  Szavazás állása

Fesztiválok online

A közösségi szájtokon való jelenlét a fesztiváloknak is létszükséglet, az oldalakat lájkolni és követni szinte kötelező. Az európai rendezvények szervezői emellett online fesztiváltévével, fesztiválos iPhone applikációval, a fesztiválhonlapba integrált repjegy- és autóbérlési lehetőséggel is előrukkoltak.

Közösségi oldalak a nagyszínpadon - online fesztiválkörkép Közösségi oldalak a nagyszínpadon - online fesztiválkörkép

Kövessen bennünket Kövessen bennünket facebook-on! Kövessen bennünket twitter-en! Kövesse RSS csatornánkat!

Hirdetés

Vállalkozói negyed
Friss hírek, információk, naprakész tudás, főleg vállalkozóknak

NewsAgent

Szavazás

Volt már problémája interneten vásárolt termékkel?

Szavazás állása  Szavazás állása

Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés