A nap IT hírei röviden

Szerző: digibiz

Címkék: Kinect

2010.
12.06.
19:39

0 hozzászólás

Betűméret csökkentés Betűméret növelés Küldés e-mailben Cikk nyomtatása

A 2011-es év az okostelefonok éve lesz egy kutatás szerint. Addigra az amerikaiak fele rendelkezni fog okostelefonnal, talán sokan már fehér iPhone4-gyel is, ami állítólag tavasztól kapható. Eközben januárra elfogynak IPv4-es címek, ám aggodalomra semmi ok, mert jön helyette az új IPv6-os.

Januárra elfogynak az IP címek

A jelenleg az internetforgalom túlnyomó részét kitevő IPv4-es (4-es verziószámú internetprotokoll), azaz a 32-bites címrendszer fel nem használt elemei januárban fogynak el. Az új IPv6-os protokollal a jelenlegi dinamikus IP-címek helyett akár a világ összes számítógépe kaphat egyedi, állandó IP-címet, és minden internetkapcsolatra képes eszköz is egyedi azonosítóval kommunikálhat egymással.
Bővebben az Index oldalán

Csökken a Novell bevétele

Nyilvánosságra hozta negyedik negyedéves és éves pénzügyi eredményeit a felvásárlás alatt álló a Novell. A cégnek 207 millió dolláros bevételt ért el, ami enyhe csökkenést jelent a tavalyi 216 millió dollárhoz képest.
Bővebben a HWSW oldalán

Jövőre az amerikaiak fele okostelefonál majd

Az okostelefonok éve lesz 2011, és egy éven belül az Egyesült Államok lakosságának fele használ majd valamilyen nem csupán telefonálásra alkalmas mobilkészüléket. A comScore szerint 2010 július és október között minden negyedik amerikai mobiltelefon-előfizető volt, azaz mintegy 60,7 millió ember rendelkezett okostelefonnal, és ez az előző három hónaphoz képest 14 százalékos emelkedésnek felel meg.
Bővebben a HVG oldalán

Rekorder a Kinect

Az Apple iPad rövid ideig tudhatta magának a dicsőséget, az Xbox mozgásérzékelős kamerája ugyanis elorozta tőle a leggyorsabban fogyó készüléknek járó címet. Az Apple táblagépe azzal állította fel a rekordot, hogy áprilisban, a bemutatása után egy hónap alatt kétmillió példányt adtak el belőle. Az Xbox Kinectből ezzel szemben 2,5 millió darabot adtak el 25 nap alatt, vagyis átlagosan napi százezer példány kelt el belőle a bemutatása óta.
Bővebben az Origo oldalán

Végre lesz fehér iPhone 4

Egy amerikai Apple-árlista apróbetűs része szerint 2011 tavaszára érkezhet meg az iPhone-rajongók által régóta várt fehér változat a készülékből, amit eddig csak egy amerikai tinédzser merész magánvállalkozásától lehetett megszerezni.
Bővebben az Origo oldalán
    
 HOZZÁSZÓLOK

Ossza meg véleményét a cikkel kapcsolatban!


Név:

E-mail: (Nem jelenítjük meg)

Milyen nap van ma? (pl. hétfő)

 

Legolvasottabb

Legfrissebb

Hírlevélre feliratkozás

Foursquare vagy Gowalla?

További villámkérdések  Szavazás állása

Hazai webshopok piaci helyzete

Az online üzletek többségének nem hogy ártott volna a recesszió, kifejezetten előnyükre vált. Az Év internetes kereskedője díj nyerteseit is megkérdezve körbejártuk, profiltól függően hogy állják a sarat az online boltok, és megnéztük azt is, milyenek lesznek az idei vásárlói trendek.

A válság fő nyertesei egyértelműen a webshopok A válság fő nyertesei egyértelműen a webshopok

Kövessen bennünket Kövessen bennünket facebook-on! Kövessen bennünket twitter-en! Kövesse RSS csatornánkat!

Hirdetés

Vállalkozói negyed
Friss hírek, információk, naprakész tudás, főleg vállalkozóknak

NewsAgent

Szavazás

Volt már problémája interneten vásárolt termékkel?

Szavazás állása  Szavazás állása

Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés