A nap IT hírei röviden

Szerző: digibiz

Címkék: RapidShare | Twitter

2010.
12.02.
19:39

0 hozzászólás

Betűméret csökkentés Betűméret növelés Küldés e-mailben Cikk nyomtatása

Több milliárd dollárért szeretnék megvenni a Twittert, ráadásul nem is csak egy vállalat. Eközben a korábban összeolvadt Vatera és TeszVesz már a felhasználóneveket is megosztja egymással, ez könnyebbséget jelent a vásárlásnál. Az MKB Banknak és a RapidShare-nek azonban nem volt ilyen jó napja, előbbit hackerek támadták meg, míg az utóbbit pedig megbírságolták több millió forintnak megfelelő dollárra.

Versengés indult a Twitterért

A Twitter felvásárlásáról évek óta keringenek pletykák a Szilícium-völgyben, a mikroblogot hírbe hozták már gyakorlatilag a világ összes épkézláb tech-óriáscégével. Sokáig az orosz Digital Sky Technologies tűnt nyerőnek a licitálásban, akik 3 milliárd dollárt ajánlottak a mikroblogért. Az oroszok ellenfele az árháborúban a kaliforniai Kleiner Perkins Caufield & Byers cég.
Bővebben az Index oldalán

Közös TeszVesz és Vatera felhasználónév

2010. december 15. után a meglévő Vatera-felhasználónevével már nem csak a Vaterára, de a TeszVeszre is be tudnak jelentkezni a felhasználók. Ez azt jelenti, hogy a TeszVeszen listázott termékekből is vásárolhatnak, ha aktivált illetve teljes jogú felhasználói státusza van, aukciót is indíthatnak - és fordítva.
Bővebben az Index oldalán

Hackerek támadtak az MKB Bankra

Ügyfél-azonosítók megszerzésére irányuló adathalász támadáskísérletet derített fel az MKB Bank. Szerencsére az incidensből sem az ügyfeleknek, sem a banknak nem származott kára.
Bővebben a Techline oldalán

Szabadalmi háború Amerikában

A Rambus azt kéri a Nemzetközi Kereskedelmi Bizottságtól, hogy tiltsa be azoknak a termékeknek az amerikai forgalmazását, amelyekben illegálisan alkalmazzák a szellemi tulajdonát - ez lényegében az összes elektronikai terméket jelenti a Rambus szerint, a PC-ktől, szerverektől, tárolóktól, hálózati berendezésektől kezdve egészen a mobiltelefonokig és Blu-ray lejátszókig. Az ITC várhatóan egy-másfél hónapon belül dönt arról, hogy hivatalos vizsgálatot indít-e.
Bővebben a HWSW oldalán

Megbírságolták a RapdShare-t

150 ezer eurós, vagyis nagyjából 42 millió forintnak megfelelő bírságot kell fizetnie a RapidShare nevű tárhelyszolgáltatót, mert az megszegte az bíróság végzését. dén februárban több könyvkiadó is pert indított a szolgáltatás üzemeltetői ellen, mert azon közel százötven kiadványuk engedély nélkül letölthető volt e-könyv formájátumban bárki számára. Ezeknek eltávolítása azonban nem történt meg.
Bővebben az Origo oldalán
    
 HOZZÁSZÓLOK

Ossza meg véleményét a cikkel kapcsolatban!


Név:

E-mail: (Nem jelenítjük meg)

Milyen nap van ma? (pl. hétfő)

 

Legolvasottabb

Legfrissebb

Hírlevélre feliratkozás

ADSL vagy mobilnet?

További villámkérdések  Szavazás állása

Nagyító alatt a televíziós weboldalak

A hazai tévés weboldalak piacán a kereskedelmi tévék a tartalomszolgáltatás terén még gyerekcipőben járnak, de a közösségi megoldásokban rejlő lehetőségeket egyre inkább igyekeznek kihasználni. Az MTV.hu mindkét fronton jó példát állít, közösségi szinten a dél-afrikai vébével vettek friss lendületet. Üde színfolt az Origo két új tévés weboldala is.

Hazai tv-k weboldalai - messze még a trend Hazai tv-k weboldalai - messze még a trend

Kövessen bennünket Kövessen bennünket facebook-on! Kövessen bennünket twitter-en! Kövesse RSS csatornánkat!

Hirdetés

Vállalkozói negyed
Friss hírek, információk, naprakész tudás, főleg vállalkozóknak

NewsAgent

Szavazás

Volt már problémája interneten vásárolt termékkel?

Szavazás állása  Szavazás állása

Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés