A nap IT hírei röviden

Szerző: digibiz

Címkék: RapidShare | Twitter

2010.
12.02.
19:39

0 hozzászólás

Betűméret csökkentés Betűméret növelés Küldés e-mailben Cikk nyomtatása

Több milliárd dollárért szeretnék megvenni a Twittert, ráadásul nem is csak egy vállalat. Eközben a korábban összeolvadt Vatera és TeszVesz már a felhasználóneveket is megosztja egymással, ez könnyebbséget jelent a vásárlásnál. Az MKB Banknak és a RapidShare-nek azonban nem volt ilyen jó napja, előbbit hackerek támadták meg, míg az utóbbit pedig megbírságolták több millió forintnak megfelelő dollárra.

Versengés indult a Twitterért

A Twitter felvásárlásáról évek óta keringenek pletykák a Szilícium-völgyben, a mikroblogot hírbe hozták már gyakorlatilag a világ összes épkézláb tech-óriáscégével. Sokáig az orosz Digital Sky Technologies tűnt nyerőnek a licitálásban, akik 3 milliárd dollárt ajánlottak a mikroblogért. Az oroszok ellenfele az árháborúban a kaliforniai Kleiner Perkins Caufield & Byers cég.
Bővebben az Index oldalán

Közös TeszVesz és Vatera felhasználónév

2010. december 15. után a meglévő Vatera-felhasználónevével már nem csak a Vaterára, de a TeszVeszre is be tudnak jelentkezni a felhasználók. Ez azt jelenti, hogy a TeszVeszen listázott termékekből is vásárolhatnak, ha aktivált illetve teljes jogú felhasználói státusza van, aukciót is indíthatnak - és fordítva.
Bővebben az Index oldalán

Hackerek támadtak az MKB Bankra

Ügyfél-azonosítók megszerzésére irányuló adathalász támadáskísérletet derített fel az MKB Bank. Szerencsére az incidensből sem az ügyfeleknek, sem a banknak nem származott kára.
Bővebben a Techline oldalán

Szabadalmi háború Amerikában

A Rambus azt kéri a Nemzetközi Kereskedelmi Bizottságtól, hogy tiltsa be azoknak a termékeknek az amerikai forgalmazását, amelyekben illegálisan alkalmazzák a szellemi tulajdonát - ez lényegében az összes elektronikai terméket jelenti a Rambus szerint, a PC-ktől, szerverektől, tárolóktól, hálózati berendezésektől kezdve egészen a mobiltelefonokig és Blu-ray lejátszókig. Az ITC várhatóan egy-másfél hónapon belül dönt arról, hogy hivatalos vizsgálatot indít-e.
Bővebben a HWSW oldalán

Megbírságolták a RapdShare-t

150 ezer eurós, vagyis nagyjából 42 millió forintnak megfelelő bírságot kell fizetnie a RapidShare nevű tárhelyszolgáltatót, mert az megszegte az bíróság végzését. dén februárban több könyvkiadó is pert indított a szolgáltatás üzemeltetői ellen, mert azon közel százötven kiadványuk engedély nélkül letölthető volt e-könyv formájátumban bárki számára. Ezeknek eltávolítása azonban nem történt meg.
Bővebben az Origo oldalán
    
 HOZZÁSZÓLOK

Ossza meg véleményét a cikkel kapcsolatban!


Név:

E-mail: (Nem jelenítjük meg)

Milyen nap van ma? (pl. hétfő)

 

Legolvasottabb

Legfrissebb

Hírlevélre feliratkozás

Bill Gates vagy Steve Jobs?

További villámkérdések  Szavazás állása

Berobban az SMO

Az Amerikai Marketing Szövetség kutatása alapján a tengerentúli nagyvállalatok jövőre már jelentősen növelik éves marketing-költségvetéseiket. A következő öt évben, a teljes évi büdzsék 17,7 százalékéig dagadhat a közösségi médiára fordított összegek aránya.

2011 az SMO éve lesz 2011 az SMO éve lesz

Kövessen bennünket Kövessen bennünket facebook-on! Kövessen bennünket twitter-en! Kövesse RSS csatornánkat!

Hirdetés

Vállalkozói negyed
Friss hírek, információk, naprakész tudás, főleg vállalkozóknak

NewsAgent

Szavazás

Volt már problémája interneten vásárolt termékkel?

Szavazás állása  Szavazás állása

Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés