A nap IT hírei röviden

Szerző: digibiz

Címkék: WikiLeaks | Twitter

2010.
11.29.
19:39

0 hozzászólás

Betűméret csökkentés Betűméret növelés Küldés e-mailben Cikk nyomtatása

Jótékonysági céllal törlik magukat a sztárok a Twitterről, így gyűjtenek adományt. Talán az amerikaiaknál nagyon eredményes lehet ez a megmozdulás, mert felmérések szerint a gazdasági válság hatása már halványul a tengerentúlon és az emberek ismét sokat költenek karácsonykor. Eközben Hollandiában legalizálnák a fájlcserét, de az anyagi kiesést pótolni kell adózásból.

Sztárok nélkül marad a Twitter

Amerikai hírességek, mint például Lady Gaga, Alicia Keys vagy Justin Timberlake törli magát a Twitterről. Azonban csak átmenetileg, az AIDS világnapja alkalmából. A feltétele annak, hogy ismét feliratkozzanak a közösségi oldalra, az, hogy a netezőknek sikerüljön összegyűjteniük egymillió dollár adományt.
Bővebben a SocialTimes oldalán

Hollandiában legalizálnák a fájlcserét

Egy olyan javaslatot nyújtottak be a holland kormányzatnak, melyben a fájlcsere legalizálását kérik. A holland szervezetek tisztázni szeretnék a helyzetet: legyen teljesen szabad a fájlcsere, de hogy az alkotók és az ipar ne járjon rosszul, terheljék meg különadóval a lejátszásra és felvételre alkalmas eszközöket, illetve vessenek ki valamilyen adót az internet-előfizetésekre, amit a a tartalom-előállítók kapnának meg.
Bővebben az Index oldalán

Hacker támadta meg a WikiLeas-et

A bizalmas, titkosított információkat kiszivárogtató Wikileaks szervereinek megtámadását is a Twitteren vállalta magára az egyelőre ismeretlen kilétű hacker, aki sikeres online műveleteihez mindig a "Tango Down" kifejezést csatolja. Jester blogján publikált bejegyzései szerint jószándékból hackerkedik, az információkat kiszivárogtató oldalt konkrétan azért támadta meg, mivel a Wikileaks - fogalmazása szerint - veszélyezteti a külhonban tartózkodó amerikai csapatok életét, illetve a külföldi országok viszonyát.
Bővebben az Origo oldalán

Amerikában már magához tért a gazdaság

Az amerikai Fekete Péntek jót tett a az online kereskedelemnek, a boltok óriási akciókkal készültek és meg is lett az eredménye. Az eddigi eredmények és az előzetes számítások szerint arra tippelnek a gazdasági kutatóintézetek, hogy a november-decemberi időszakban 11 százalékkal nő az online kereskedelem. Az eddigi előrejelzések 9 százalékos növekedést jósoltak.
Bővebben az Index oldalán
    
 HOZZÁSZÓLOK

Ossza meg véleményét a cikkel kapcsolatban!


Név:

E-mail: (Nem jelenítjük meg)

Milyen nap van ma? (pl. hétfő)

 

Legolvasottabb

Legfrissebb

Hírlevélre feliratkozás

Origo vagy Index?

További villámkérdések  Szavazás állása

Street View havi bontásban

Összegyűjtöttük a tavasz óta először Európában, majd egészen Ázsiáig terjedő botrány állomásait.

Street View-botrányok havi bontásban Street View-botrányok havi bontásban

Kövessen bennünket Kövessen bennünket facebook-on! Kövessen bennünket twitter-en! Kövesse RSS csatornánkat!

Hirdetés

Vállalkozói negyed
Friss hírek, információk, naprakész tudás, főleg vállalkozóknak

NewsAgent

Szavazás

Volt már problémája interneten vásárolt termékkel?

Szavazás állása  Szavazás állása

Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés