A nap IT hírei röviden

Szerző: digibiz

Címkék: Google Wave | Windows Phone7 | Microsoft

2010.
11.26.
19:39

0 hozzászólás

Betűméret csökkentés Betűméret növelés Küldés e-mailben Cikk nyomtatása

A franciák hamarosan legálisan nézhetnek mozifilmeket a YouTube-n, ugyanis megegyeztek a jogkezelők és a Google egymással, jogdíjat fognak fizetni a filmekért. Eközben elképzelhető, hogy újra éled a bukott Google Wave és egy kutatásból kiderült, hogy az emberek szinte függnek az emailektől, még a szabadság alatt is nézegetik leveleiket.

YouTube-n mozizhatnak a franciák

Megegyezett a YouTube a francia filmes jogkezelőkkel, így a franciaországi, belgiumi és luxemburgi internetezők szabadon, legálisan nézhetnek filmeket a videomegosztón - írja a Wall Street Journal. A YouTube gazdája, a Google visszamenőleg, 2007-től kezdve megfizeti a megnézett filmek után járó jogdíjakat a három franciaországi közös jogkezelő szervezetnek. Azt nem lehet tudni, hogy a jogkezelők pontosan mekkora összeget kapnak egy-egy megtekintés után.
Bővebben az Origo oldalán

Újra lesz Google Wave?

A Google Wave új életre kelhet, ha a fejlesztői ösztönzés után a nyílt forrású programokat támogató Apache Software Foundation mögé áll, és erre most jó esély kínálkozik. Itt több mint száz hasonló projekt szerepel már. Ha a közreműködők bizalmat szavaznak neki, új erővel indulhat meg a fejlesztés, és a támogatáskeresés.
Bővebben az Index oldalán

Szabadság alatt is képben kell lenni a munkáról

Egy közvélemény kutatásban a megkérdezettek 59 százaléka mondta azt, hogy az ünnepek alatt is figyeli a munkahelyi postafiókját, 55 százalék minden nap ránéz a szabadsága alatt, 28 százalék pedig naponta többször is. A leggyakoribb indok az, hogy az illető szeretne képben maradni a munkahelyi ügyekkel kapcsolatban, hogy a szabadság végén simább legyen a visszarázkódás a munkába.
Bővebben az Index oldalán

Rohamosan nő a Windows szoftverek száma

A Microsoft adatai szerint a Windows Phone 7 platformon már 15 ezer regisztrált fejlesztő ír szoftvereket, és 15 ezer letölthető alkalmazás áll rendelkezésre a készülékekre. Ez azt jelenti, hogy egy hónap alatt ezerrel nőtt a készülékekre letölthető alkalmazások száma, és kétezerrel a regisztrált fejlesztők száma.
Bővebben az Origo oldalán
    
 HOZZÁSZÓLOK

Ossza meg véleményét a cikkel kapcsolatban!


Név:

E-mail: (Nem jelenítjük meg)

Milyen nap van ma? (pl. hétfő)

 

Legolvasottabb

Legfrissebb

Hírlevélre feliratkozás

Google Docs vagy Dropbox?

További villámkérdések  Szavazás állása

Hazai webshopok piaci helyzete

Az online üzletek többségének nem hogy ártott volna a recesszió, kifejezetten előnyükre vált. Az Év internetes kereskedője díj nyerteseit is megkérdezve körbejártuk, profiltól függően hogy állják a sarat az online boltok, és megnéztük azt is, milyenek lesznek az idei vásárlói trendek.

A válság fő nyertesei egyértelműen a webshopok A válság fő nyertesei egyértelműen a webshopok

Kövessen bennünket Kövessen bennünket facebook-on! Kövessen bennünket twitter-en! Kövesse RSS csatornánkat!

Hirdetés

Vállalkozói negyed
Friss hírek, információk, naprakész tudás, főleg vállalkozóknak

NewsAgent

Szavazás

Volt már problémája interneten vásárolt termékkel?

Szavazás állása  Szavazás állása

Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés