A nap IT hírei röviden

Szerző: digibiz

Címkék: Dell | internet | 3D tévé

2010.
11.19.
19:39

0 hozzászólás

Betűméret csökkentés Betűméret növelés Küldés e-mailben Cikk nyomtatása

Az egész világra kiterjedő kutatás szerint hazánkban van a 13. leggyorsabb internet átlagsebesség. Eközben a Dell a vártnál nagyobb nyereséget termelt a harmadik negyedévben. Ehhez lehet, hogy hozzá fog járulni decemberben debütáló táblagépe eladása is, ami egyszerre netbook és tablet. Ugyanakkor a 3D tévé egyelőre nem számíthat sikerre, mert csupán az emberek 1 százaléka tervezi, hogy ilyet venne a közeljövőben.

Nagyon gyors a hazai internet

Egy kutatás szerint a felhasználók számában a listán első Kína (420 millió felhasználó), az 50. pedig Dánia (4,75 millió felhasználó), összességében 1,8 milliárd internethasználó található ezekben az országokban. Magyarország átlagsebesség tekintetében kiválóan szerepel, 4,45 Mb/s-mal a 13. pozíciót foglaljuk el: a régiónkban csak Románia és Csehország került elénk, és megelőzzük például Németországot, Nagy-Britanniát, és Tajvant is.
Bővebben az Index oldalán

Nem érdekli az embereket a 3D tévé

Európa hat országára terjedt ki az a felmérés, ami a tévégyártás legújabb slágerére, a 3d-s technológiára kérdezett rá. Mindössze 1 százalék volt azoknak az aránya, akik azt válaszolták, hogy a közeljövőben ilyen készülék vásárlását tervezik. Az elutasítás indoka leggyakrabban az, hogy a válaszadót egyáltalán nem érdekli ez a technológia, aztán a magas ár, végül az, hogy még nem elég kiforrott a 3D megjelenítés.
Bővebben az Index oldalán

Nyereséges a Dell

A szakértők által a vártnál jobb, a tavalyihoz képest több mint kétszer nagyobb negyedéves adózott eredményt ért el az idei harmadik negyedévben a Dell számítógépgyártó, mert a cégek több pénzt fordítottak elöregedett gépeik cseréjére. A cég bevétele 19 százalékkal 15,4 milliárd dollárra emelkedett.
Bővebben az Index oldalán

Már a karácsonyfa alatt lehet a Dell Inspiron Duo

December elején kerül a boltokba a Dell origamizós táblagépe. Az Inspiron Duo egyszerre netbook és tablet, attól függően, hogyan hajtogatja össze a tulajdonosa. A szerkezet 549 dollárba fog kerülni.
Bővebben az Origo oldalán


    
 HOZZÁSZÓLOK

Ossza meg véleményét a cikkel kapcsolatban!


Név:

E-mail: (Nem jelenítjük meg)

Milyen nap van ma? (pl. hétfő)

 

Legolvasottabb

Legfrissebb

Hírlevélre feliratkozás

Safari vagy Chrome?

További villámkérdések  Szavazás állása

A hazai netezők nem fogékonyak a webkettőre

Szabó Mártonnal, az iWiW alapítójával és korábbi vezetőjével csendes leköszönése alkalmából beszélgettünk. Távozásának egyszerű az oka: 8 év alatt elfáradt. Továbbra is segíti tanácsaival az Origo-t de most inkább pihen és utazik. Twitterezni valószínűleg nem fog, de a blogírást elképzelhetőnek tartja. Mint mondja, sosem volt még ennyire érdekes a social media világa, a fejekben viszont volna mit helyére tenni. Mi nagyon örülnénk, ha belefogna, mert Marcit jó hallgatni. Nehezen is tudtuk abbahagyni, így a vele készült interjút két részletben közöljük, rövidített videóanyaggal spékelve.

"A hazai netezők nem fogékonyak a webkettőre" - interjú Szabó Mártonnal, az iWiW korábbi vezetőjével 

Kövessen bennünket Kövessen bennünket facebook-on! Kövessen bennünket twitter-en! Kövesse RSS csatornánkat!

Hirdetés

Vállalkozói negyed
Friss hírek, információk, naprakész tudás, főleg vállalkozóknak

NewsAgent

Szavazás

Volt már problémája interneten vásárolt termékkel?

Szavazás állása  Szavazás állása

Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés