A nap IT hírei röviden

Szerző: digibiz

Címkék: Dell | internet | 3D tévé

2010.
11.19.
19:39

0 hozzászólás

Betűméret csökkentés Betűméret növelés Küldés e-mailben Cikk nyomtatása

Az egész világra kiterjedő kutatás szerint hazánkban van a 13. leggyorsabb internet átlagsebesség. Eközben a Dell a vártnál nagyobb nyereséget termelt a harmadik negyedévben. Ehhez lehet, hogy hozzá fog járulni decemberben debütáló táblagépe eladása is, ami egyszerre netbook és tablet. Ugyanakkor a 3D tévé egyelőre nem számíthat sikerre, mert csupán az emberek 1 százaléka tervezi, hogy ilyet venne a közeljövőben.

Nagyon gyors a hazai internet

Egy kutatás szerint a felhasználók számában a listán első Kína (420 millió felhasználó), az 50. pedig Dánia (4,75 millió felhasználó), összességében 1,8 milliárd internethasználó található ezekben az országokban. Magyarország átlagsebesség tekintetében kiválóan szerepel, 4,45 Mb/s-mal a 13. pozíciót foglaljuk el: a régiónkban csak Románia és Csehország került elénk, és megelőzzük például Németországot, Nagy-Britanniát, és Tajvant is.
Bővebben az Index oldalán

Nem érdekli az embereket a 3D tévé

Európa hat országára terjedt ki az a felmérés, ami a tévégyártás legújabb slágerére, a 3d-s technológiára kérdezett rá. Mindössze 1 százalék volt azoknak az aránya, akik azt válaszolták, hogy a közeljövőben ilyen készülék vásárlását tervezik. Az elutasítás indoka leggyakrabban az, hogy a válaszadót egyáltalán nem érdekli ez a technológia, aztán a magas ár, végül az, hogy még nem elég kiforrott a 3D megjelenítés.
Bővebben az Index oldalán

Nyereséges a Dell

A szakértők által a vártnál jobb, a tavalyihoz képest több mint kétszer nagyobb negyedéves adózott eredményt ért el az idei harmadik negyedévben a Dell számítógépgyártó, mert a cégek több pénzt fordítottak elöregedett gépeik cseréjére. A cég bevétele 19 százalékkal 15,4 milliárd dollárra emelkedett.
Bővebben az Index oldalán

Már a karácsonyfa alatt lehet a Dell Inspiron Duo

December elején kerül a boltokba a Dell origamizós táblagépe. Az Inspiron Duo egyszerre netbook és tablet, attól függően, hogyan hajtogatja össze a tulajdonosa. A szerkezet 549 dollárba fog kerülni.
Bővebben az Origo oldalán


    
 HOZZÁSZÓLOK

Ossza meg véleményét a cikkel kapcsolatban!


Név:

E-mail: (Nem jelenítjük meg)

Milyen nap van ma? (pl. hétfő)

 

Legolvasottabb

Legfrissebb

Hírlevélre feliratkozás

Vatera vagy Teszvesz?

További villámkérdések  Szavazás állása

Olajszennyezés és Google

Az emberiség történetének egyik legkomolyabb olajszennyezéssel járó természeti katasztrófájában érintett BP olajtársaság nem fukarkodik, a jelek szerint minden pénzt megér nekik, hogy valamelyest javíthassanak sérült reputációjukon. Ennek kapcsán felmerül a kérdés, milyen mértékben képesek a nagyvállalatok befolyásolni a neten terjedő híreket azzal, hogy felvásárolják a Google-nél a kontextusban érintett keresőszavakat.

Keresőszó-vásárlással szépíthető a természeti katasztrófa Keresőszó-vásárlással szépíthető a természeti katasztrófa

Kövessen bennünket Kövessen bennünket facebook-on! Kövessen bennünket twitter-en! Kövesse RSS csatornánkat!

Hirdetés

Vállalkozói negyed
Friss hírek, információk, naprakész tudás, főleg vállalkozóknak

NewsAgent

Szavazás

Volt már problémája interneten vásárolt termékkel?

Szavazás állása  Szavazás állása

Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés