A nap IT hírei röviden

Szerző: digibiz

Címkék: Google | Zynga | Farmville | Cityville

2010.
11.18.
19:39

0 hozzászólás

Betűméret csökkentés Betűméret növelés Küldés e-mailben Cikk nyomtatása

A magyar nyelvű Google-ben is használható már az Instant, amivel gyorsabb lehet a keresés. Közben kihirdették, hogy az ELTE fog helyet adni a nemzetközi hackerversenynek. Magasabb szinten is "rosszalkodtak" a védelem tesztelése érdekében, ugyanis átfogó kibertámadást indított az EU néhány tagország ellen.

Hazánkban is gyorsabb lett a Google

Már a magyar felhasználók is elérhetik a Google Instantot. Az új funckió bevezetése után már nem kell entert nyomni a kulcsszavak beírása után, a Google azonnal keresni kezd, ahogy abbahagyjuk a gépelést, ez másodpercekkel meggyorsítja a keresés folyamatát. A keresést radikálisan átalakító funkció félszavakra, hiányos kifejezésekre is azonnal mutatja a hozzá kapcsolódó találatokat.
Bővebben az Origo oldalán

Farmról városba költözik a Zynga játéka

A kertészkedős sikerjáték után városépítős játékot, egyfajta közösségi Sim City-t hoz ki a sikeres facebookos játékokat gyártó Zynga, amiben nem csak utakat és gyárakat kell építeni, de étteremláncokat is menedzselhet a játékos a barátaival közösen. Néhány hét és indul a Cityville beta változata.
Bővebben az Origo oldalán

Tesztelték a védekezést

A Cyber Europe 2010 elnevezésű gyakorlat az abban résztvevő tagállamok reakcióképességét hivatott tesztelni egy átfogó kibertámadás ellen. A szimuláció során a résztvevő országok internetes összeköttetése jelentősen lelassult, vagy megszűnt, ennek eredményeként az állampolgároknak, cégeknek és közintézményeknek is jelentős problémái adódtak az alapvető online szolgáltatások hozzáférésével. Az első tapasztalatok szerint szorosabb együttműködésre és a szerepkörök tisztázására van főként szükség a tagállamok között.
Bővebben a HVG oldalán

Hackerverseny az ELTE-n

Idén először hirdették meg nemzetközi rendezvényként hackerversenyt. A kancellar.hu és az ELTE közös rendezésében negyedik alkalommal kerül sor a 24 órás versenyre Budapesten. A tét egymillió forint. A verseny célja, hogy a hallgatókat megismertesse az IT biztonság olyan problémáival, kihívásaival és technikáival, amelyekkel nap mint nap találkozhatnak, mint felhasználók és remélhetőleg a jövőben, mint IT biztonsági szakemberek.
Bővebben az Index oldalán

    
 HOZZÁSZÓLOK

Ossza meg véleményét a cikkel kapcsolatban!


Név:

E-mail: (Nem jelenítjük meg)

Milyen nap van ma? (pl. hétfő)

 

Legolvasottabb

Legfrissebb

Hírlevélre feliratkozás

Facebook csoport vagy céges honlap?

További villámkérdések  Szavazás állása

Hogyan lesz ebből kopogtatócédula?

Azt már természetesnek fogadjuk el, hogy gyakorlatilag nincs a hazai webnek olyan eldugott szakmai szeglete, ahol ne bukkanna fel valami napi politikai szál. De mi a helyzet a parlamenti pártok saját online információs központjaival? Az elmúlt héten több ízben gyarapítottuk az odakattintók táborát. Arra voltunk kíváncsiak, miként tükröződik a szűk másfél hónap múlva esedékes önkormányzati választások tematikája a pártok oldalain.

A parlamenti pártok weboldala nem stratégiai eszköz A parlamenti pártok weboldala nem stratégiai eszköz

Kövessen bennünket Kövessen bennünket facebook-on! Kövessen bennünket twitter-en! Kövesse RSS csatornánkat!

Hirdetés

Vállalkozói negyed
Friss hírek, információk, naprakész tudás, főleg vállalkozóknak

NewsAgent

Szavazás

Volt már problémája interneten vásárolt termékkel?

Szavazás állása  Szavazás állása

Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés