A nap IT hírei röviden

Szerző: digibiz

Címkék: Microsoft | HP | Telenor | Path

2010.
11.15.
19:39

0 hozzászólás

Betűméret csökkentés Betűméret növelés Küldés e-mailben Cikk nyomtatása

A Telenor percalapú feltöltőkártyás mobilnet-csomagjában állítólag olyankor is számlázhat, ha megbomlott a kapcsolat, de nem a modem által. Eközben a Microsoftról is kiderült egy csalafintaság, ők trükkökkel felturbózták bevételüket. A HP táblagépe viszont valóban sikeres és már hiánycikk.

A semmit is számlázzák

A Telenor percalapú feltöltőkártyás mobilnet-csomagja, az Internet Praktikum egy fura buktatót rejt magában, mely a percdíjas számlázási rendszer alkalmazását alapjaiban lehetetleníti el. A hálózati eszközök működésének sajátosságaiból fakadóan előfordulhat ugyanis, hogy ha nem a modem által telepített alkalmazással bontja az ügyfél a kapcsolatot, a szolgáltató perceket - de akár órákat is - tovább számláz, gyakorlatilag a semmiért.
Bővebben a HWSW oldalán

Közösségi oldal a családnak

Path kapcsolattartó oldal alkotói szerint 50 ismerős mindenkinek elég, ezek a közeli barátok és a rokonok. A szolgáltatásban a felhasználók képekkel és a hozzájuk csatolt rövid üzenetekkel kommunikálhatnak. Meg lehet nézni, hogy ki volt kíváncsi ezekre a képekre. Azok, akiknek nincs iPhone-juk, egyelőre csak a webes felületen regisztrálhatnak.
Bővebben az Origo oldalán

Hiánycikk a HP táblagépe

A maga módján sikeresnek mondható a HP Slate 500 táblagép, hiszen a gyártó nem tudja kielégíteni a vevők igényeit. A nyolcszáz dolláros hordozható kütyüt most nehéz beszerezni, előrendelés után másfél hónapot kell várni, amíg leszállítják. A HP még nem közölt hivatalos számokat, de egy jól értesült forrás szerint nem a Slate 500 az iPad legfőbb kihívója.
Bővebben az Index oldalán

Csalt a Microsoft

Állítólag könyvelési trükkökkel 259 millió dollárral turbózta fel a Windows-divízió bevételét a Microsoft a legutóbbi negyedéves pénzügyi jelentésében. Mindez azt mutatja, hogy a Windows 7 diadalmenete mégsem olyan látványos, mint a cég mutatni szeretné. December óta egyébként a Windows piaci részesedése egy százalékot csökkent a pécés operációs rendszerek piacán, így már csak 91 százalékon áll.
Bővebben az Index oldalán

    
 HOZZÁSZÓLOK

Ossza meg véleményét a cikkel kapcsolatban!


Név:

E-mail: (Nem jelenítjük meg)

Milyen nap van ma? (pl. hétfő)

 

Legolvasottabb

Legfrissebb

Hírlevélre feliratkozás

Skype vagy MSN?

További villámkérdések  Szavazás állása

Domainháború közeleg

Évtizedek óta kőbevésett szabályok uralták a domain piacot, csupán apróbb fejlődés, például újonnan létrejövő országoknak kiosztott domainek színesítették a palettát. Viszont a 2010-es évek elejére tervezett forradalmi változások napjainkban lettek aktuálisak, így már készülhetünk a nagy domainháborúkra.

Hamarosan elfelejthetjük a jelenlegi domain rendszert Hamarosan elfelejthetjük a jelenlegi domain rendszert

Kövessen bennünket Kövessen bennünket facebook-on! Kövessen bennünket twitter-en! Kövesse RSS csatornánkat!

Hirdetés

Vállalkozói negyed
Friss hírek, információk, naprakész tudás, főleg vállalkozóknak

NewsAgent

Szavazás

Volt már problémája interneten vásárolt termékkel?

Szavazás állása  Szavazás állása

Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés