A nap IT hírei röviden

Szerző: digibiz

Címkék: Microsoft | HP | Telenor | Path

2010.
11.15.
19:39

0 hozzászólás

Betűméret csökkentés Betűméret növelés Küldés e-mailben Cikk nyomtatása

A Telenor percalapú feltöltőkártyás mobilnet-csomagjában állítólag olyankor is számlázhat, ha megbomlott a kapcsolat, de nem a modem által. Eközben a Microsoftról is kiderült egy csalafintaság, ők trükkökkel felturbózták bevételüket. A HP táblagépe viszont valóban sikeres és már hiánycikk.

A semmit is számlázzák

A Telenor percalapú feltöltőkártyás mobilnet-csomagja, az Internet Praktikum egy fura buktatót rejt magában, mely a percdíjas számlázási rendszer alkalmazását alapjaiban lehetetleníti el. A hálózati eszközök működésének sajátosságaiból fakadóan előfordulhat ugyanis, hogy ha nem a modem által telepített alkalmazással bontja az ügyfél a kapcsolatot, a szolgáltató perceket - de akár órákat is - tovább számláz, gyakorlatilag a semmiért.
Bővebben a HWSW oldalán

Közösségi oldal a családnak

Path kapcsolattartó oldal alkotói szerint 50 ismerős mindenkinek elég, ezek a közeli barátok és a rokonok. A szolgáltatásban a felhasználók képekkel és a hozzájuk csatolt rövid üzenetekkel kommunikálhatnak. Meg lehet nézni, hogy ki volt kíváncsi ezekre a képekre. Azok, akiknek nincs iPhone-juk, egyelőre csak a webes felületen regisztrálhatnak.
Bővebben az Origo oldalán

Hiánycikk a HP táblagépe

A maga módján sikeresnek mondható a HP Slate 500 táblagép, hiszen a gyártó nem tudja kielégíteni a vevők igényeit. A nyolcszáz dolláros hordozható kütyüt most nehéz beszerezni, előrendelés után másfél hónapot kell várni, amíg leszállítják. A HP még nem közölt hivatalos számokat, de egy jól értesült forrás szerint nem a Slate 500 az iPad legfőbb kihívója.
Bővebben az Index oldalán

Csalt a Microsoft

Állítólag könyvelési trükkökkel 259 millió dollárral turbózta fel a Windows-divízió bevételét a Microsoft a legutóbbi negyedéves pénzügyi jelentésében. Mindez azt mutatja, hogy a Windows 7 diadalmenete mégsem olyan látványos, mint a cég mutatni szeretné. December óta egyébként a Windows piaci részesedése egy százalékot csökkent a pécés operációs rendszerek piacán, így már csak 91 százalékon áll.
Bővebben az Index oldalán

    
 HOZZÁSZÓLOK

Ossza meg véleményét a cikkel kapcsolatban!


Név:

E-mail: (Nem jelenítjük meg)

Milyen nap van ma? (pl. hétfő)

 

Legolvasottabb

Legfrissebb

Hírlevélre feliratkozás

Google vagy Yahoo?

További villámkérdések  Szavazás állása

Kétmilliós netbankos körkérdés

Jóval kétmillió fölött jár már az internetbanki szolgáltatásokat igénybe vevő ügyfelek száma. Megnéztük, a kutatások szerint kikről is van szó, és összevetettük az adatokat a bankoktól kapott információkkal. Kiderült, hogy az összképet erősen árnyalják az egyes bankok közti különbségek.

Kétmilliós körkérdés: kik használják az online banki szolgáltatásokat? Kétmilliós körkérdés: kik használják az online banki szolgáltatásokat?

Kövessen bennünket Kövessen bennünket facebook-on! Kövessen bennünket twitter-en! Kövesse RSS csatornánkat!

Hirdetés

Vállalkozói negyed
Friss hírek, információk, naprakész tudás, főleg vállalkozóknak

NewsAgent

Szavazás

Volt már problémája interneten vásárolt termékkel?

Szavazás állása  Szavazás állása

Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés