A nap IT hírei röviden

Szerző: digibiz

Címkék: Spar | mobilfizetés | Fox | Google | tévé | Amazon

2010.
11.11.
19:39

0 hozzászólás

Betűméret csökkentés Betűméret növelés Küldés e-mailben Cikk nyomtatása

Mától a Spar, Kaiser's és az Interspar boltjaiban is lehet mobillal fizetni, ami meggyorsítja a fizetési folyamatot. Az Amazon nagy felháborodást váltott ki azzal, hogy nem cenzúrázza termékeit és elérhetővé tett egy pedofiloknak szóló e-könyvet. Eközben a Fox csatorna is elfordul a Google tévétől, és letiltotta műsorait.

Még ebben a hónapban elkészül az új infokommunikációs stratégia

November végére elkészül a kormány új infokommunikációs stratégiája, jövő januártól pedig jelentős változások kezdődnek a közigazgatás informatikai rendszerében. Az új stratégia kiemelten kezeli a kormányzati informatikai rendszerek konszolidálását, az ágazati szinten lévő adatvagyon nemzeti alapvagyonná minősítését - hangzott el mai konferencián.
Bővebben az Index oldalán

Pedofiloknak szánt könyvet kínált az Amazon

Hatalmas felháborodást váltott ki, hogy az Amazon egy pedofiloknak szóló e-könyvet tett közzé, amely a cég Kindle márkájú ekönyv-olvasójával, mobillal vagy számítógéppel volt olvasható. A könyv írója mentegetőzik, szerinte a pedofil csupán gyermekszerető embert jelent. Az Amazon megvédte a 4 dollár 75 centért forgalmazott könyvet, pusztán azon az alapon, hogy a kifogásolható tartalmat nem kívánja cenzúrázni.
Bővebben az Index oldalán

Egyre több boltban lehet mobillal fizetni

A MobilFizetés november 11-től országszerte 400 Spar, Kaiser's és Interspar üzlet kasszájánál használható, így a Telenor és a T-Mobile ügyfelei már a bevásárláskor is használhatják mobiljukat a készpénzes vagy kártyás fizetés helyett. A fizetési folyamat nem hosszabb a bankkártyás fizetésnél, ráadásul a kereskedők számára olcsóbb is.


A Fox is letiltotta a Google tévét

Az ABC, az NBC és a CBS csatornák után a Fox is elpártolt a Google tévétől. A Google szerint az új technológiától való félelem miatt nem engedik a csatornák, hogy a Google TV-t futtató készülékek hozzáférjenek ingyenes webes tartalmaikhoz. A Google TV indulását megkeseríti a tény, hogy egyre több tévécsatorna tiltja ki a Google szoftvert használó készülékeket weblapjáról, ám az HBO vagy a Turner mellette áll.
Bővebben az Origo oldalán
    
 HOZZÁSZÓLOK

Ossza meg véleményét a cikkel kapcsolatban!


Név:

E-mail: (Nem jelenítjük meg)

Milyen nap van ma? (pl. hétfő)

 

Legolvasottabb

Legfrissebb

Hírlevélre feliratkozás

Nők vagy Wikipédia?

További villámkérdések  Szavazás állása

Hazai webshopok piaci helyzete

Az online üzletek többségének nem hogy ártott volna a recesszió, kifejezetten előnyükre vált. Az Év internetes kereskedője díj nyerteseit is megkérdezve körbejártuk, profiltól függően hogy állják a sarat az online boltok, és megnéztük azt is, milyenek lesznek az idei vásárlói trendek.

A válság fő nyertesei egyértelműen a webshopok A válság fő nyertesei egyértelműen a webshopok

Kövessen bennünket Kövessen bennünket facebook-on! Kövessen bennünket twitter-en! Kövesse RSS csatornánkat!

Hirdetés

Vállalkozói negyed
Friss hírek, információk, naprakész tudás, főleg vállalkozóknak

NewsAgent

Szavazás

Volt már problémája interneten vásárolt termékkel?

Szavazás állása  Szavazás állása

Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés