A nap IT hírei röviden

Szerző: digibiz

Címkék: Spar | mobilfizetés | Fox | Google | tévé | Amazon

2010.
11.11.
19:39

0 hozzászólás

Betűméret csökkentés Betűméret növelés Küldés e-mailben Cikk nyomtatása

Mától a Spar, Kaiser's és az Interspar boltjaiban is lehet mobillal fizetni, ami meggyorsítja a fizetési folyamatot. Az Amazon nagy felháborodást váltott ki azzal, hogy nem cenzúrázza termékeit és elérhetővé tett egy pedofiloknak szóló e-könyvet. Eközben a Fox csatorna is elfordul a Google tévétől, és letiltotta műsorait.

Még ebben a hónapban elkészül az új infokommunikációs stratégia

November végére elkészül a kormány új infokommunikációs stratégiája, jövő januártól pedig jelentős változások kezdődnek a közigazgatás informatikai rendszerében. Az új stratégia kiemelten kezeli a kormányzati informatikai rendszerek konszolidálását, az ágazati szinten lévő adatvagyon nemzeti alapvagyonná minősítését - hangzott el mai konferencián.
Bővebben az Index oldalán

Pedofiloknak szánt könyvet kínált az Amazon

Hatalmas felháborodást váltott ki, hogy az Amazon egy pedofiloknak szóló e-könyvet tett közzé, amely a cég Kindle márkájú ekönyv-olvasójával, mobillal vagy számítógéppel volt olvasható. A könyv írója mentegetőzik, szerinte a pedofil csupán gyermekszerető embert jelent. Az Amazon megvédte a 4 dollár 75 centért forgalmazott könyvet, pusztán azon az alapon, hogy a kifogásolható tartalmat nem kívánja cenzúrázni.
Bővebben az Index oldalán

Egyre több boltban lehet mobillal fizetni

A MobilFizetés november 11-től országszerte 400 Spar, Kaiser's és Interspar üzlet kasszájánál használható, így a Telenor és a T-Mobile ügyfelei már a bevásárláskor is használhatják mobiljukat a készpénzes vagy kártyás fizetés helyett. A fizetési folyamat nem hosszabb a bankkártyás fizetésnél, ráadásul a kereskedők számára olcsóbb is.


A Fox is letiltotta a Google tévét

Az ABC, az NBC és a CBS csatornák után a Fox is elpártolt a Google tévétől. A Google szerint az új technológiától való félelem miatt nem engedik a csatornák, hogy a Google TV-t futtató készülékek hozzáférjenek ingyenes webes tartalmaikhoz. A Google TV indulását megkeseríti a tény, hogy egyre több tévécsatorna tiltja ki a Google szoftvert használó készülékeket weblapjáról, ám az HBO vagy a Turner mellette áll.
Bővebben az Origo oldalán
    
 HOZZÁSZÓLOK

Ossza meg véleményét a cikkel kapcsolatban!


Név:

E-mail: (Nem jelenítjük meg)

Milyen nap van ma? (pl. hétfő)

 

Legolvasottabb

Legfrissebb

Hírlevélre feliratkozás

Google Docs vagy Dropbox?

További villámkérdések  Szavazás állása

A Netrisk.hu megéri a pénzét?

A tavalyi évben közel 1,4 milliárd forintos árbevételt produkáló Netrisk.hu többségi tulajdonát a napokban szerezte meg az Enterprise Investors, több mint 6 milliárd forintért. Az üzlet nem csak az évi több száz millió forintos osztalékért érte meg.

Brutális növekedés a Netrisknél Brutális növekedés a Netrisknél

Kövessen bennünket Kövessen bennünket facebook-on! Kövessen bennünket twitter-en! Kövesse RSS csatornánkat!

Hirdetés

Vállalkozói negyed
Friss hírek, információk, naprakész tudás, főleg vállalkozóknak

NewsAgent

Szavazás

Volt már problémája interneten vásárolt termékkel?

Szavazás állása  Szavazás állása

Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés