A nap IT hírei röviden

Szerző: digibiz

Címkék: Bookline | MKB | Google | Amazon | Microsoft | Motorola

2010.
11.10.
19:37

0 hozzászólás

Betűméret csökkentés Betűméret növelés Küldés e-mailben Cikk nyomtatása

A Bookline nyerte el az év internetes kereskedője díjat, a legígéretesebb kereskedője pedig a brands.hu lett. Eközben a Google-nél már a karácsonyra készülnek és a dolgozóknak béremelést ajándékoznak. Az Amazon viszont a felhasználóknak akar kedvezni az ünnepek alatt, mert új szabadalmukkal ki lehet cserélni a kelletlen ajándékokat.

A Bookline az év netes kereskedője

A Bookline.hu online áruház lett "Az Év Internetes Kereskedője Díj" 2010. évi nyertese. A díjat tegnap adták át a CIB Bank székházában tartott ünnepségen. A Bookline idén harmadszor nyerte el a kitűntető címet. Az Év Legígéretesebb Internetes Kereskedője címet a brands.hu kapta meg.
Bővebben a HVG oldalán

Pénzt kapnak karácsonyra a Google dolgozói

Örülhetnek a Google dolgozói, ugyanis rendkívüli, 10 százalékos fizetésemelést és ezer dollár extra karácsonyi pénzt kapnak. Becslések szerint a 23 ezer dolgozónak jövő januártól járó rendkívüli emelés 1 milliárd dolláros teher a Google-nak. Az intézkedés valószínűleg a munkaerő megtartását célozza, mert az utóbbi időben több vezető munkatárs elhagyta a céget
Bővebben a HVG oldalán

Csalók lopják az MKB tagok adatait

Hamis emaillel akarják kicsalni ismeretlenek az MKB ügyfeleinek banki belépési nevét és jelszavát. Azzal ijesztik meg a felhasználót, hogy számlájával valami nincs rendben, azt zárolni kellett, ám egy egyszerű cselekedettel meg lehet szüntetni a problémát. Azonban szerencsére a levél rendkívül rossz magyarsággal van írva, így az ügyfelek már az elején gyanút foghattak.
Bővebben az Origo oldalán

Becseréli a kelletlen ajándékokat az Amazon

Az Amazon.com különleges szolgáltatással készül a karácsonyra. A maguk javára fordítják azokat az ajándékokat, aminek címzettje nem örült a kiválasztott tárgynak és másra cserélné azt. Azonban a csere nem megy egyszerűen, mert csak akkor működik hatékonyan, ha az ajándékozó eleve kupont vagy ajándékkártyát rak a fa alá, és nem magát az ajándékot. A rendszernek ráadásul ismernie kell a családtagokat, hogy a vásárlásaikat és a szabályaikat kezelni tudja.
Bővebben az Index oldalán

A Microsoft ismét beperelte a Motorolát

A Microsoft vádja szerint a Motorola visszaélt a szabadalmi jogával, és a Windows Phone 7-ben, illetve az Xbox360 játékkonzolban működő, szabályosan licencelt technológiáiért túl sok pénzt kért. A Motorola szerint azonban a licencdíjak megállapításakor a végleges termék árából kell kiindulni, nem pedig annak a szoftvernek az egyébként nehezen meghatározható értékéből, amiben felhasználták a szabadalmat.
Bővebben az Index oldalán
    
 HOZZÁSZÓLOK

Ossza meg véleményét a cikkel kapcsolatban!


Név:

E-mail: (Nem jelenítjük meg)

Milyen nap van ma? (pl. hétfő)

 

Legolvasottabb

Legfrissebb

Hírlevélre feliratkozás

ADSL vagy mobilnet?

További villámkérdések  Szavazás állása

ÜGYFÉLKAPU

Bár karbantartás miatti leállások a jövőben is várhatók, az ügyfélkapu köszöni szépen, rekord látogatottság mellett működik. A közel ötmilliárdos EU-s finanszírozású rendszer fejlesztéséről Oláh Istvánt, az Elektronikus Kormányzati Gerinchálózatot és a Kormányzati Portált üzemeltető Kopint-Datorg Zrt. vezérigazgatóját kérdeztük.

Két éven belül illeték is fizethető az ügyfélkapun keresztül - interjú Két éven belül illeték is fizethető az ügyfélkapun keresztül - interjú

Kövessen bennünket Kövessen bennünket facebook-on! Kövessen bennünket twitter-en! Kövesse RSS csatornánkat!

Hirdetés

Vállalkozói negyed
Friss hírek, információk, naprakész tudás, főleg vállalkozóknak

NewsAgent

Szavazás

Volt már problémája interneten vásárolt termékkel?

Szavazás állása  Szavazás állása

Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés