A nap IT hírei röviden

Szerző: digibiz

Címkék: Facebook | Gmail | Microsoft | Google | iPhone | Apple

2010.
11.08.
23:32

0 hozzászólás

Betűméret csökkentés Betűméret növelés Küldés e-mailben Cikk nyomtatása

A Gmail a jövőben nem adja ki automatikusan más szájtoknak a felhasználó kontaktjait, így nehezebbé válik az ismerős keresés a Facebookon. Szerencsére az angol királynőt enélkül is meg lehet találni a közösségi portálon, bár csak a rajongója lehet az ember, nem a barátja. Mindeközben a Microsoft vezére jelentős összegre tett szert, miután eladta részvényei egy részét, de tagadja, hogy a vállalat rossz teljesítménye miatt szabadult meg a papíroktól.

Elbukhat az internet függetlenségi törvény

Kevés az esély arra, hogy elfogadják az internetsemlegesség biztosítását biztosító törvényt Amerikában, miután a republikánusok elsöprő győzelmet arattak a törvényhozási választásokon. A törvényt még a demokrata Barack Obama terjesztette elő, amely megkövetelte volna, hogy az internetszolgáltatók minden adatforgalmat egyenlőként kezeljenek attól függetlenül, hogy az milyen felek között bonyolódik.
Folytatás

Korlátozott királynő a Facebookon

II. Erzsébetnek a Facebookon nem lehet barátja senki és a hozzászólásokat moderálják. A brit királyi család The British Monarchy (a brit királyság) elnevezésű Facebook-oldala hétfőn reggel 8 órakor indult el, egy órával később már 41 ezer rajongója volt. A brit királyi család fontosnak tartja a netes jelenlétet, például a Twitterre is be vannak regisztrálva.
Folytatás

Jönnek az alternatív iPhone-ok?

Az iPhone-ból hamarosan a mostanitól eltérő mobilhálózatokon működő változatok is megjelenhetnek különböző lapértesülések szerint. Így az Ázsiában elterjedt CDMA hálózatokon használható változat is megjelenhet Koreában a jelenlegi, GSM-es modellek mellett. Az Apple eddig nem jelentette be, hogy más mobilszabványon alapuló készülék bevezetését tervezné.
Folytatás

A Microsoft vezére eladta részvényei egy részét

Steve Ballmer megszabadult az általa irányított Microsoftban lévő befektetésének 12 százalékától, és a részvényeladással körülbelül 1,3 milliárd dollárhoz jutott. Korábban megvonták tőle évi prémiumának a felét, ezért szabadult meg a papíroktól, azonban azt elmondta, hogy továbbra is hisz a Microsoft sikerében.
Folytatás

Privát marad a Gmail kontakt

A Google bejelentette, hogy a jövőben nem adják át feldolgozásra automatikusan más szájtoknak a Gmail levelezőszolgáltatásban lévő kapcsolatok listáját. Ez leginkább a Facebook-felhasználóit érinti, hiszen a közösségi oldalon eddig elérhető volt egy olyan felület, amellyel a Gmail postafiókban lévő kapcsolatok jelenlétére lehetett rákeresni egyetlen kattintással.
Folytatás
    
 HOZZÁSZÓLOK

Ossza meg véleményét a cikkel kapcsolatban!


Név:

E-mail: (Nem jelenítjük meg)

Milyen nap van ma? (pl. hétfő)

 

Legolvasottabb

Legfrissebb

Hírlevélre feliratkozás

Facebook vagy iWiW ?

További villámkérdések  Szavazás állása

Domainháború közeleg

Évtizedek óta kőbevésett szabályok uralták a domain piacot, csupán apróbb fejlődés, például újonnan létrejövő országoknak kiosztott domainek színesítették a palettát. Viszont a 2010-es évek elejére tervezett forradalmi változások napjainkban lettek aktuálisak, így már készülhetünk a nagy domainháborúkra.

Hamarosan elfelejthetjük a jelenlegi domain rendszert Hamarosan elfelejthetjük a jelenlegi domain rendszert

Kövessen bennünket Kövessen bennünket facebook-on! Kövessen bennünket twitter-en! Kövesse RSS csatornánkat!

Hirdetés

Vállalkozói negyed
Friss hírek, információk, naprakész tudás, főleg vállalkozóknak

NewsAgent

Szavazás

Volt már problémája interneten vásárolt termékkel?

Szavazás állása  Szavazás állása

Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés