A nap IT hírei röviden

Szerző: digibiz

Címkék: Google | Strett View | Kindle | MySpace

2010.
11.04.
21:07

0 hozzászólás

Betűméret csökkentés Betűméret növelés Küldés e-mailben Cikk nyomtatása

Németországban egy egész falu szeretné töröltetni magát a Street View-ról, miközben a briteknél egy figyelmeztetéssel megúszta a Google az utcanézegető által ellopott Wifis adatok miatt kirobbant botrányt. A MySpace sem tud igazán sikereket elkönyvelni magának, mert egyre veszteségesebb az oldal. Ezzel ellentétben az Apple jó híreket kapott, mert a harmadik negyedéves eladások alapján ők uralják a tabletpiac szinte egészét.

Veszélyben a MySpace jövője

Rossz idők járnak a MySpace-re, mert tovább nőtt a vesztesége ebben a negyedévben a Facebook egyeduralmának hatására. A zenés közösségi oldalt nem fenyegeti az azonnali bezárás, ám jövője nagyon bizonytalan. Az egykor népszerű oldal 156 millió dollárjába került a News Corpnak az elmúlt három hónapban. Az oldal a közelmúltban esett át profilváltáson: a továbbiakban zenés közösségi oldalként fog működni. A rossz eredmények után, még az is elképzelhetővé vált, hogy megszűnik az oldal.
Folytatás

Az Apple uralja a tabletpiacot

A tabletpiacon a harmadik negyedévben alig volt versenytársa a 95 százalékos részesedést megszerző Apple-nek. Az Apple dominanciája annak fényében egyáltalán nem meglepő, hogy a komolyan vehető versenytársak csak több hónapnyi fáziskéséssel, a jelenlegi negyedik negyedévben kezdik piacra dobni rivális termékeit. Előrejelzések szerint 2011-ben közel háromszor annyi, 54,8 millió tablet fogy majd, mint az idén.
Folytatás

A németek nem szívlelik a Street View-t

Észak-Németországban egy teljes falu, Parum mondott nemet a Google utcanézegetőjére. A lakók petíciót küldtek, amiben a falu teljes törlését kéri a térképről. A petícióval azonban nem biztos, hogy teljesíthető lesz a lakók követelése, így előfordulhat, hogy a 25 háztartásnak külön-külön kell majd kérvényeznie a magántulajdonban lévő ingatlanok elmaszatolását.
Folytatás

Figyelmeztetést kapott az illegális adatgyűjtésért a Google

Az Egyesült Királyságban megszüntették az eljárást a Google ellen, ami azért indult, mert a Street View szolgáltatáshoz szükséges fotózás közben a Google-autók a környéken lévő Wi-Fi hálózatokról is adatokat gyűjtöttek. Az adatok tartalmazhattak akár e-maileket, jelszavakat és webcímeket is, de ezen túl bármilyen éppen az adott pillanatban forgalmazott adatot elmenthettek. Végül a Google-t elengedték egy figyelmeztetéssel.
Folytatás

Tiltott olvasgatás a kínai Kindle-on

Kínában az Amazon könyvolvasója nemcsak a hivatalosan engedélyezett weboldalakat, hanem a tiltottakat is megjeleníti a böngészőjében. A Kindle közvetlenül eléri a teljes internetet, így megkerülve a Nagy Tűzfal (Great Firewall) korlátozásait. Valószínűleg a hatóságok hamar lépni fognak a készülék kitiltása ügyében, mivel a könyvolvasó hivatalosan nincs is forgalmazva az országban.
Folytatás
    
 HOZZÁSZÓLOK

Ossza meg véleményét a cikkel kapcsolatban!


Név:

E-mail: (Nem jelenítjük meg)

Milyen nap van ma? (pl. hétfő)

 

Legolvasottabb

Legfrissebb

Hírlevélre feliratkozás

Open Office vagy Ms Office?

További villámkérdések  Szavazás állása

Online pókerezik?

Idén májustól szigorodott a pókertermekre vonatkozó szabályozás, ami miatt szűkülnek a játéklehetőségek, már ami az élő játékot illeti. Megnéztük, mennyiben hajtja ez az online póker malmára a vizet.

Egymillió eurós rake-et hagyunk az illegális online pókertermekben Egymillió eurós rake-et hagyunk az illegális online pókertermekben

Kövessen bennünket Kövessen bennünket facebook-on! Kövessen bennünket twitter-en! Kövesse RSS csatornánkat!

Hirdetés

Vállalkozói negyed
Friss hírek, információk, naprakész tudás, főleg vállalkozóknak

NewsAgent

Szavazás

Volt már problémája interneten vásárolt termékkel?

Szavazás állása  Szavazás állása

Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés