A nap IT hírei röviden

Szerző: digibiz Forrás: digibiz.hu

Címkék: Google | Kindle | Blekko | Twitter | Sagem

2010.
11.02.
19:06

0 hozzászólás

Betűméret csökkentés Betűméret növelés Küldés e-mailben Cikk nyomtatása

Riválisa akadt a Google keresőjének. A Blekko elnevezésű keresőmotort magukkal a felhasználókkal fejlesztik. A Kindle e-könyv olvasója is ellenfélre talált, ráadásul sok előnye van a Sagem gyártmányú készüléknek. Mindeközben tudósok 160 évig működőképes DVD-lemezt állítottak elő, a brit rendőrök pedig már a Twitteren követik a gyanúsítottakat.

Pontosabb keresést kínál a Google rivális

A felhasználók segítségével készül a Google-rivális Blekko elnevezésű keresőmotor, amelynek találati listáját nem az automatikus számítógépes algoritmusok irányítják, hanem az oldal szerkesztői témakörök és kulcsszavak alapján rangsorolják. Így elkerülhetőek a téves találatok. A Blekko tartalomjegyzékében jelenleg 3 milliárd weboldal található, a világelső Google azonban egybilliónál, azaz ezermilliárd oldalnál is több hivatkozást ismer.
Folytatás

Ígéretes a Sagem új e-könyve

A Sagem gyártmányú hatalmas két gigabájt beépített memóriával és ingyen 3G-s kapcsolattal akarja elhódítani az amerikai e-könyv-olvasóra vágyókat az Amazonos Kindle-től. A készülék ráadásul olcsó is (53 ezer forintos) és még érintőképernyője is van.  A Sagem e-olvasója a hazánkban is több boltból beszerezhető Epub könyveket tudja kezelni.
Folytatás

Rekord hosszú életű DVD-t fejlesztettek ki

Időtálló DVD-lemezt fejlesztettek ki Csehországban. A fém és kerámia alapú nanorétegeket tartalmazó lemez akár 160 évig is képes tárolni a rajta lévő adatokat. Ez rendkívüli előrelépésnek számít a jelenleg elterjed lemezekhez viszonyítva, ugyanis számtalan ma ismert típuson már 2-3 év után tapasztalható adatvesztés. Az új szabadalom nemzetközi elismertetése jelenleg még folyamatban van, azonban az eddigi tesztek is meggyőző eredményt produkáltak.
Folytatás

Twitteres nyomkövetés

Nagy-Britanniában januártól már arra is képezik a rendőröket, hogy miként nyomozzanak a gyanúsított után a közösségi oldalakon és mikroblogokon keresztül. A briteknél rendkívül népszerű Twitter és Facebook számtalan esetben segítheti a bűnüldöző szervek munkáját, a képzés résztvevőinek egyebek mellett azt kell majd megtanulniuk, hogy az online technikákkal miként segíthetik a bizonyítási eljárást.
Folytatás

Okostelefonra szabott mobilhálózat

A Nokia Siemens Networks elsőként látja el a GSM-hálózatokat "okostelefon-funkciókkal", amelyek lehetővé teszik beszélgetés és adatátvitel lebonyolítását egyidőben, és megnégyszerezi a készülékek kapacitását illetve javítja azok hatékonyságukat.
Folytatás


    
 HOZZÁSZÓLOK

Ossza meg véleményét a cikkel kapcsolatban!


Név:

E-mail: (Nem jelenítjük meg)

Milyen nap van ma? (pl. hétfő)

 

Legolvasottabb

Legfrissebb

Hírlevélre feliratkozás

Netbook vagy iPad?

További villámkérdések  Szavazás állása

Menő a netes TV

Egyre többen néznek televíziót internetes platformon, ám messze még az idő, amikor a felhasználók minden tekintetben e verzió mellett teszik majd le voksukat. Az online tévézés ettől függetlenül máig kiaknázatlan reklámlehetőségeket rejt.

Az online tévénézők a jelenleginél több reklámot is eltűrnének Az online tévénézők a jelenleginél több reklámot is eltűrnének

Kövessen bennünket Kövessen bennünket facebook-on! Kövessen bennünket twitter-en! Kövesse RSS csatornánkat!

Hirdetés

Vállalkozói negyed
Friss hírek, információk, naprakész tudás, főleg vállalkozóknak

NewsAgent

Szavazás

Volt már problémája interneten vásárolt termékkel?

Szavazás állása  Szavazás állása

Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés