A nap IT hírei röviden

Szerző: digibiz

Címkék: Apple | Nintendo | Microsoft

2010.
10.29.
19:08

0 hozzászólás

Betűméret csökkentés Betűméret növelés Küldés e-mailben Cikk nyomtatása

.bud domain végződést kaphatnak a magyar címek. Miközben kiderült, hogy veszteséges a Nintendo, míg a Microsoft túlszárnyalta a várakozásokat. Az Apple sem kapott jó híreket, mert egy nemrég elkészült összesítés szerint a okostelefon piac negyedik helyére szorult.

Budapesti domain a magyaroknak

London, Berlin vagy Barcelona mintájára a budapesti internetezők számára létrehozandó domain végződés bevezetését tűzte ki célul egy magyar konzorcium. A .bud domain végződéssel ellátott internetes címek legkorábban 2012-től válhatnak elérhetővé. A bevezetni szándékozott végződéseket gyűjtő Newtlds.tv oldal adatai szerint több mint 120 végződés bevezetésre van érdeklődés.
Folytatás

Bukott a Nintendo

A Nintendo mínuszban zárta az üzleti év első felét. A veszteség oka a hardvereladások visszaesése lehet. Egy piackutató szerint a Nintendo a karácsonyi szezonban újból profitra számíthat, köszönhetően a nemrég a boltok polcaira került, pontosabb mozgásérzékelést biztosító Remote Plusnak.
Folytatás

Szárnyal a Microsoft

A Microsoft közzétette legfrissebb negyedéves pénzügyi jelentését. Az adatok a tőzsdei elemzők várakozásait is túlszárnyalták, bár a cég részvényárfolyama a bejelentés hatására alig egy százalékot emelkedett csak. A siker fő motorja a Windows 7 volt, aminek az eladásai a cég statisztikái szerint a 240 milliót is meghaladták már.
Folytatás

Árháború a lapostévék között

A videojátékai és PC-i sikerének köszönhette a vártnál jobb negyedéves eredményeit a Sony. A vállalat szórakoztatóelektronikai részlege azonban nehéz év végi hajrá elé néz, mert a túlkínálat miatt durva árháború várható a lapostévék piacán. A Sony nemrég közölte, növelni fogja a tévégyártás kiszervezésének ütemét, hogy lefaragja a költségeket, jövőre 10 Sony tévéből már 8 készülhet szerződéses beszállítóknál.
Folytatás

Nem lett dobogós az Apple

Az IDC szakemberei elkészültek az okostelefon-piac harmadik negyedéves eredményeinek feldolgozásával. Ez alapján világszerte összesen nem kevesebb, mint 340,5 millió okostelefon talált gazdára, amelyekből 14,1 milliót tett ki az iPhone-ok száma. Ezzel az eredménnyel az Apple a negyedik, harmadik az LG, míg második a Samsung és első a Nokia.
Folytatás

    
 HOZZÁSZÓLOK

Ossza meg véleményét a cikkel kapcsolatban!


Név:

E-mail: (Nem jelenítjük meg)

Milyen nap van ma? (pl. hétfő)

 

Legolvasottabb

Legfrissebb

Hírlevélre feliratkozás

Kindle vagy iPAD?

További villámkérdések  Szavazás állása

Iparági fúziók I-II

A fúziók, licencek, bevásárlások témakörében annyi az esemény, hogy halandó újságíró a legjobb szándékkal is csak jellemzőnek vélhető részleteket tud kiragadni a folyamatok áradatából. Ezúttal nem napjaink felvásárlásai között tallóztunk, hanem az iparág (közel)múltjából ragadtunk ki néhány tanulságos példát.

It-iparági fúziók I.rész: Méretes pofonok a segítő kéztől It-iparági fúziók I.rész: Méretes pofonok a segítő kéztől

Kövessen bennünket Kövessen bennünket facebook-on! Kövessen bennünket twitter-en! Kövesse RSS csatornánkat!

Hirdetés

Vállalkozói negyed
Friss hírek, információk, naprakész tudás, főleg vállalkozóknak

NewsAgent

Szavazás

Volt már problémája interneten vásárolt termékkel?

Szavazás állása  Szavazás állása

Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés