A nap IT hírei röviden

Szerző: digibiz

Címkék: Google | Sony

2010.
10.28.
19:24

0 hozzászólás

Betűméret csökkentés Betűméret növelés Küldés e-mailben Cikk nyomtatása

Miközben Kína megalkotta a leggyorsabb számítógépet, addig Japánban befejezték a walkmanek gyártását. Az Apple pedig beépített SIM-kártyán dolgozik, hogy maga értékesíthesse telefonjait. A Google ismét pert vesztett, ezúttal egy Forma 1-es pilóta ellen és valószínűleg a letartóztatott orosz spamkirálynak sem volt jó napja.

Kínai a leggyorsabb számítógép

A kínaiak kifejlesztették a leggyorsabb számítógépet. Az új csúcstartóról nem tudni még részleteket, csak annyit, hogy a Jaguar idén nyáron mért számítási teljesítményét 40 százalékkal nyomja le a Tianhe-1A. A kínai mérnökök szerint azzal sikerült lekörözniük a konkurenciát, hogy az eddigi megoldásoknál kétszer gyorsabb adatbuszt fejlesztettek ki, vagyis az egyes processzorok közti kommunikációt turbózták fel.
Folytatás

Beépíti a SIM-kártyát az Apple

Híresztelések szerint az Apple egy beépített SIM-kártyán dolgozik, amivel kizárhatná a cég a mobilszolgáltatókat az értékesítésből. Ha a hírek igazak, akkor az Apple és a Gemalto már el is készítette a SIM terveit, ami nem egy különálló chipkártya, mint amilyeneket jelenleg használunk, hanem a mobilba integrált újraírható memória.
Folytatás

Nincs többé walkman

A Sony japán leányvállalat többé nem gyárt walkman-t, de a kínai licencelőktől továbbra is érkeznek majd Sony címkés készülékek. A kezdetben féltégla méretű walkmanek egyre kisebbek lettek, és a kezdetben négy ceruzaelemes darabokat felváltották a kettő-, később egyelemesek. Mára alig fogy belőle.
Folytatás

Kiiktatták a spamkirályt

Ötödével esett vissza a spamek száma az utóbbi egy hónapban, miután nyomozást indítottak Igor A Guszev, az úgynevezett spamerkirály ellen. De nem kell félteni a kéretlen leveleket küldőket, így is napi 200 milliárd spam kering a neten.

FolytatásVesztett a Google

Hétfőn pert nyert Barrichello a Google ellen. Az internetes kereső brazil kiadása 118.000 dollárt köteles fizetni a Forma 1-es pilótának, mert későn törölte azokat a hamis regisztrációkat az Orkut közösségi oldalról, amelyeket a versenyző nevében töltöttek ki ismeretlen felhasználók.
Folytatás
    
 HOZZÁSZÓLOK

Ossza meg véleményét a cikkel kapcsolatban!


Név:

E-mail: (Nem jelenítjük meg)

Milyen nap van ma? (pl. hétfő)

 

Legolvasottabb

Legfrissebb

Hírlevélre feliratkozás

Céges honlap vagy blog?

További villámkérdések  Szavazás állása

Kétmilliós netbankos körkérdés

Jóval kétmillió fölött jár már az internetbanki szolgáltatásokat igénybe vevő ügyfelek száma. Megnéztük, a kutatások szerint kikről is van szó, és összevetettük az adatokat a bankoktól kapott információkkal. Kiderült, hogy az összképet erősen árnyalják az egyes bankok közti különbségek.

Kétmilliós körkérdés: kik használják az online banki szolgáltatásokat? Kétmilliós körkérdés: kik használják az online banki szolgáltatásokat?

Kövessen bennünket Kövessen bennünket facebook-on! Kövessen bennünket twitter-en! Kövesse RSS csatornánkat!

Hirdetés

Vállalkozói negyed
Friss hírek, információk, naprakész tudás, főleg vállalkozóknak

NewsAgent

Szavazás

Volt már problémája interneten vásárolt termékkel?

Szavazás állása  Szavazás állása

Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés