A nap IT hírei röviden

Szerző: digibiz

Címkék: Google | Sony

2010.
10.28.
19:24

0 hozzászólás

Betűméret csökkentés Betűméret növelés Küldés e-mailben Cikk nyomtatása

Miközben Kína megalkotta a leggyorsabb számítógépet, addig Japánban befejezték a walkmanek gyártását. Az Apple pedig beépített SIM-kártyán dolgozik, hogy maga értékesíthesse telefonjait. A Google ismét pert vesztett, ezúttal egy Forma 1-es pilóta ellen és valószínűleg a letartóztatott orosz spamkirálynak sem volt jó napja.

Kínai a leggyorsabb számítógép

A kínaiak kifejlesztették a leggyorsabb számítógépet. Az új csúcstartóról nem tudni még részleteket, csak annyit, hogy a Jaguar idén nyáron mért számítási teljesítményét 40 százalékkal nyomja le a Tianhe-1A. A kínai mérnökök szerint azzal sikerült lekörözniük a konkurenciát, hogy az eddigi megoldásoknál kétszer gyorsabb adatbuszt fejlesztettek ki, vagyis az egyes processzorok közti kommunikációt turbózták fel.
Folytatás

Beépíti a SIM-kártyát az Apple

Híresztelések szerint az Apple egy beépített SIM-kártyán dolgozik, amivel kizárhatná a cég a mobilszolgáltatókat az értékesítésből. Ha a hírek igazak, akkor az Apple és a Gemalto már el is készítette a SIM terveit, ami nem egy különálló chipkártya, mint amilyeneket jelenleg használunk, hanem a mobilba integrált újraírható memória.
Folytatás

Nincs többé walkman

A Sony japán leányvállalat többé nem gyárt walkman-t, de a kínai licencelőktől továbbra is érkeznek majd Sony címkés készülékek. A kezdetben féltégla méretű walkmanek egyre kisebbek lettek, és a kezdetben négy ceruzaelemes darabokat felváltották a kettő-, később egyelemesek. Mára alig fogy belőle.
Folytatás

Kiiktatták a spamkirályt

Ötödével esett vissza a spamek száma az utóbbi egy hónapban, miután nyomozást indítottak Igor A Guszev, az úgynevezett spamerkirály ellen. De nem kell félteni a kéretlen leveleket küldőket, így is napi 200 milliárd spam kering a neten.

FolytatásVesztett a Google

Hétfőn pert nyert Barrichello a Google ellen. Az internetes kereső brazil kiadása 118.000 dollárt köteles fizetni a Forma 1-es pilótának, mert későn törölte azokat a hamis regisztrációkat az Orkut közösségi oldalról, amelyeket a versenyző nevében töltöttek ki ismeretlen felhasználók.
Folytatás
    
 HOZZÁSZÓLOK

Ossza meg véleményét a cikkel kapcsolatban!


Név:

E-mail: (Nem jelenítjük meg)

Milyen nap van ma? (pl. hétfő)

 

Legolvasottabb

Legfrissebb

Hírlevélre feliratkozás

Safari vagy Chrome?

További villámkérdések  Szavazás állása

Akcióban a szezonális termékek

A webáruházak többsége nem készül külön akcióval a nyárra, inkább az őszi és téli időszakhoz hasonlóan a szezonális termékeket kínálják kedvezménnyel. Az internetes üzletek a válság miatt nem változtattak az árazási szokásaikon, azonban így is növelték vásárlóik számát.

Nyári akciók nélkül is bővülnek a webshopok Nyári akciók nélkül is bővülnek a webshopok

Kövessen bennünket Kövessen bennünket facebook-on! Kövessen bennünket twitter-en! Kövesse RSS csatornánkat!

Hirdetés

Vállalkozói negyed
Friss hírek, információk, naprakész tudás, főleg vállalkozóknak

NewsAgent

Szavazás

Volt már problémája interneten vásárolt termékkel?

Szavazás állása  Szavazás állása

Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés