A nap IT hírei röviden

Szerző: digibiz

Címkék: Street View | Google | Facebook | MÁV | Mac | domain

2010.
10.21.
18:30

0 hozzászólás

Betűméret csökkentés Betűméret növelés Küldés e-mailben Cikk nyomtatása

Míg a netes vonatjegy rendelés sikereket ér el, addig a Nokiánál komoly gondok vannak, ugyanis alig tudott növekedés tprodukálni ebben az évben. A Facebook és Street View is módosításra kénytelen a panaszok miatt. Előbbinek az exek fotóit kell eltávolítania, a Street Viewnak pedig több ezer házat kell elhomályosítania felvételein.

Elkelt a világ legdrágább domainje

Ismét új tulajdonosa lesz a világ legdrágább domainjének, a sex.com-nak. Négy év után 13 millió dollárért adta el a tulajdonosa a sokat érő címet, amire tizenketten licitáltak. A vásárló végül a Clover Holdings Ltd. cég lett, amiről egyelőre nem sokat lehet tudni.
Folytatás

Eltűnnek az exek fotói a Facebookról

Többé nem jeleníti meg a Facebook archív az exek fotóit. A felhasználók kitartó kérésének hála mostantól az oldal jobb oldalán megjelenő Photo Memories rész nem adja ki a korábbi szerelmek arcképét. Ennek működési algoritmusa titkos, nem lehet tudni, hogy mi alapján választja ki a megjelenő képeket, de az biztos már, hogy az exek nem lesznek közte. Ez persze nem vonatkozik azokra, akik korábban nem jelenítették meg az oldalon, hogy ki az aktuális párjuk.
Folytatás

AppStore lesz a Macre is

Néhány hónapon belül az Apple az iPhone-ról és iPadről használható szoftverboltjához hasonló szolgáltatást tesz elérhetővé a számítógépeihez is. A cég vezetője, Steve Jobs bemutatta még az elődjénél is gyorsabb és vékonyabb Macbook Airt, amit legolcsóbban 1000 dollárért lehet megvenni.
Folytatás

Elhomályosított házak a német Street View-ban

A Google Street View-nak sok ellenzője akad Németországban. Heteken belül elindulhat a német városokban az utcafigyelő kocsi, ám a cégnek előbb el kell homályosítania azt a 244 ezer házat, aminek gazdái nem akartak az interneten szerepelni. A cég kamerás autói több mint nyolc és félmillió házat fényképeztek le eddig, ezeknek csupán 2,89 százaléka fog hiányozni a térképről.
Folytatás

Sikeres a netes vonatjegyvásárlás

Eladta egymilliomodik internetes jegyét a MÁV-Start. Az e-Ticket rendszerben ezidáig értékesített egymillió darab menetjegy közel ötszázezer vásárlási tranzakció eredménye. Ebből az idei évben eladott jegyek száma meghaladja a 380 ezret, bizonyítva, hogy a menetjegyváltások ezen módja egyre népszerűbb az utasok körében.
Folytatás

Bajban van a Nokia

Az erőteljesen bővülő mobilpiacon alig tudott növekedést elérni a Nokia, a vállalat részesedése meredeken zuhan. A Nokia új vezetője a mai eredmények kapcsán közölte, mintegy 1800 főt bocsát el a Nokiától és teljesen átszervezi a Symbian okostelefonokkal foglalkozó részleget, hogy hatékonyabban tudjon harcolni a piacon.
Folytatás
    
 HOZZÁSZÓLOK

Ossza meg véleményét a cikkel kapcsolatban!


Név:

E-mail: (Nem jelenítjük meg)

Milyen nap van ma? (pl. hétfő)

 

Legolvasottabb

Legfrissebb

Hírlevélre feliratkozás

iWiW vagy myVip?

További villámkérdések  Szavazás állása

Mi értelme van az MTI-nek?

Rendhagyó dologra vállalkoztunk. Arra tettünk kísérletet, hogy megvizsgáljuk, milyen arányban hasznosulnak a Magyar Távirati Iroda által készített anyagok fontos hazai hírfelhasználó portálokon. Ami egyben természetesen a saját tartalom nagyságrendjére is utal.

Mi értelme van az MTI-nek? Mi értelme van az MTI-nek?

Kövessen bennünket Kövessen bennünket facebook-on! Kövessen bennünket twitter-en! Kövesse RSS csatornánkat!

Hirdetés

Vállalkozói negyed
Friss hírek, információk, naprakész tudás, főleg vállalkozóknak

NewsAgent

Szavazás

Volt már problémája interneten vásárolt termékkel?

Szavazás állása  Szavazás állása

Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés