A nap IT hírei röviden

Szerző: digibiz

Címkék: Nintendo | Google | Street View | UPC

2010.
10.20.
22:08

0 hozzászólás

Betűméret csökkentés Betűméret növelés Küldés e-mailben Cikk nyomtatása

Hazánkban egyre több háztartásban tévéznek digitálisan, ám a 2012-es határidejű átállás folyamata késésben van. Kutatásokból kiderült, hogy Ázsiában a legjobb a szélessávú internet és az is, hogy 200 ezer smst küldenek a világon másodpercenként. A Nintendo eközben 25. születésnapját ünnepelte, míg a Google a bíróságon megbánta, hogy adatokat lopott.

Negyed évszázados a Nintendo

25 éves a Nintendo Entertainment System, ami elsőként szögezte a játékosokat a képernyőhöz. Az első Nintendo gépen mutatkoztak be a mára oly kultikus sorozatnak számító sorozatok, mint a Mario, a Zelda, a Metroid, a Contra; melyek amellett, hogy lefektették a Tetrisnél bonyolultabb videojáték alapjait, máig hatalmas sikernek örvendenek.
Folytatás

Illegálisan gyűjtött adatokat a Google

A Street View miatt bíróságon felel a Google. Még májusban indított több ország hatósága vizsgálatot a Google ellen, mikor kiderült, hogy a Street View autói nem csak 360-fokos panorámaképeket készítenek, hanem adatokat nyernek ki a nem zárolt wifi-hotspotokon elérhető magánhálózatokból. Amennyiben a bírák eléggé súlyosnak találják a vizsgálat során napvilágra került törvénysértés részleteit, akkor minden vétségért minimum 60 ezer eurós, maximum 600 ezer eurós büntetést szabhatnak ki.
Folytatás

Keleten van a legjobb net

Egyetemi kutatások szerint Ázsiában van a legjobb szélessávú internet, Európán belül pedig Izlandon. Az első helyen nem meglepő módon Dél-Korea áll, utána következik Hongkong és Japán. Az elmúlt évek befektetéseinek köszönhetően ötven százalékkal fejlődött az internet szolgáltatás minősége az elmúlt három évben. Az Egyesült Államok csupán a 15. helyen végzett Kanadával, Franciaországgal és Lettországgal holtversenyben.
Folytatás

Nő a digitális tévéadást nézők száma

A legnagyobb magyarországi műsorterjesztők hálózatában 2010 augusztusában 19 ezerrel, 1,299 millióra nőtt a digitális televíziózásra előfizető háztartások száma. A gyorsjelentésben a UPC a piacvezető: a júliusi 30,4 százalék után augusztus végén 30,2 százalékos piaci résszel. A digitális televízióra 2012-ig kell átállniuk az EU országainak.
Folytatás

Több száz ezer smst küldenek másodpercenként

Másodpercenként közel 200 ezer SMS-t küldenek világszerte mobilkészülékekről. Ez azt jelenti, hogy az elmúlt három évben elküldött SMS-ek száma háromszorosára, közel 6,1 billióra nőtt. A legbuzgóbb üzenetírók a Fülöp-szigetek és az Egyesült Államok mobilhasználói.
Folytatás

Késésben van a magyar digitális átállás

A digitális átállás néhány európai országban már végbe ment, több EU-s tagállam - így Magyarország is - pedig 2012-re tervezi az átállítást. Kiderült, hogy hazánk késésben van, a digitális átállási folyamat a nyár közepén kissé megtorpant, de a felek így is bíznak benne, hogy tartani tudják a határidőket
Folytatás

    
 HOZZÁSZÓLOK

Ossza meg véleményét a cikkel kapcsolatban!


Név:

E-mail: (Nem jelenítjük meg)

Milyen nap van ma? (pl. hétfő)

 

Legolvasottabb

Legfrissebb

Hírlevélre feliratkozás

Origo vagy Index?

További villámkérdések  Szavazás állása

Iparági fúziók I-II

A fúziók, licencek, bevásárlások témakörében annyi az esemény, hogy halandó újságíró a legjobb szándékkal is csak jellemzőnek vélhető részleteket tud kiragadni a folyamatok áradatából. Ezúttal nem napjaink felvásárlásai között tallóztunk, hanem az iparág (közel)múltjából ragadtunk ki néhány tanulságos példát.

It-iparági fúziók I.rész: Méretes pofonok a segítő kéztől It-iparági fúziók I.rész: Méretes pofonok a segítő kéztől

Kövessen bennünket Kövessen bennünket facebook-on! Kövessen bennünket twitter-en! Kövesse RSS csatornánkat!

Hirdetés

Vállalkozói negyed
Friss hírek, információk, naprakész tudás, főleg vállalkozóknak

NewsAgent

Szavazás

Volt már problémája interneten vásárolt termékkel?

Szavazás állása  Szavazás állása

Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés