2010 a videó és fotó megosztók éve volt

Szerző: digibiz Forrás: Mashable.com

Címkék: MySpace | Facebook | Groupon | YouTube | Flickr

2010.
12.13.
10:11

0 hozzászólás

Betűméret csökkentés Betűméret növelés Küldés e-mailben Cikk nyomtatása

Összeállítottak egy listát arról, hogy 2010-ben miről és hogyan nyilatkoztak leggyakrabban az emberek. A Facebook biztonsági hibáinak köszönhetően sok negatív visszajelzést kapott, ezzel szemben a videó és fotó megosztó oldalakról szinte csak pozitív hozzászólások születtek. A MySpace teljesen lecsúszott a listáról, míg erőteljesen feltört a Groupon.

Idén nagyon megugrott az érdeklődés a YouTube és a Flickr iránt. Ugyanakkor néhány közösségi oldal visszaesett 2010-ben - írja a Mashable.com. A Zeta 2010 Buzz Awards megmérte, hogy a 125 legnépszerűbb közösségi oldalt hányszor említettek meg, nem csak azt figyelték, hogy mennyire népszerű, hanem azt is, hogy az emberek milyen érzésekkel viszonyulnak ezekhez az oldalakhoz. Ezzel tükröt szeretnének tartani a közösségi média világának.

Az eredmények alapján az emberek leginkább a YouTube-ról és a Flickr-ről vannak jó véleménnyel. A blog szférában 91 százalékban nyilatkoztak pozitívan a YouTube-ról, és 98 százalékban a Flickr-ről. Ezzel a lista első két helyére jutottak.

Néhány "régebbi" oldal azonban lecsúszott a listáról, mint például a Craigslist, a Friendster és a MySpace. Noha a Facebook jelenleg a közösségi oldalak csúcsa, mégis a biztonsági hibákról beszéltek a legtöbbet a felhasználók. A "biztonság", az "információ" és a "védelem" szavakat használták a legtöbbször a Facebookkal kapcsolatban, így csak a lista hatodik helyére került. A róla szóló csevelyeknek mindössze 68 százaléka volt pozitív. Új belépő a listára a Groupon, StumbleUpon és a Google Buzz. 2010 az internetes kereskedés éve is volt, és a Groupon rendkívüli erősséggel tört fel a lista hetedik helyére, 96 százalékban beszéltek róla pozitívan.

mashable.com


    
 HOZZÁSZÓLOK

Ossza meg véleményét a cikkel kapcsolatban!


Név:

E-mail: (Nem jelenítjük meg)

Milyen nap van ma? (pl. hétfő)

 

Legolvasottabb

Legfrissebb

Hírlevélre feliratkozás

iPhone vagy Blackberry?

További villámkérdések  Szavazás állása

Fesztiválok online

A közösségi szájtokon való jelenlét a fesztiváloknak is létszükséglet, az oldalakat lájkolni és követni szinte kötelező. Az európai rendezvények szervezői emellett online fesztiváltévével, fesztiválos iPhone applikációval, a fesztiválhonlapba integrált repjegy- és autóbérlési lehetőséggel is előrukkoltak.

Közösségi oldalak a nagyszínpadon - online fesztiválkörkép Közösségi oldalak a nagyszínpadon - online fesztiválkörkép

Kövessen bennünket Kövessen bennünket facebook-on! Kövessen bennünket twitter-en! Kövesse RSS csatornánkat!

Hirdetés

Vállalkozói negyed
Friss hírek, információk, naprakész tudás, főleg vállalkozóknak

NewsAgent

Szavazás

Volt már problémája interneten vásárolt termékkel?

Szavazás állása  Szavazás állása

Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés