A mobilszolgáltatóknak csak az infra marad?

Szerző: digibiz

Címkék: szélessáv | mobil

2011.
03.28.
11:46

0 hozzászólás

Betűméret csökkentés Betűméret növelés Küldés e-mailben Cikk nyomtatása

Ahogy a felhasználók egyre inkább a gyorsabb és intelligensebb vezeték nélküli internet szolgáltatásokat használják az Egyesült Államokban, úgy lesz kevésbé fontos a készülékek mint telefon. Rengeteg funkció, ami korábban a mobiltelefon szolgáltatás alapját adta elérhető már ingyenesen az interneten, és ez lassan átszervezi a mobil szolgáltatási szférát.

A Skype, vagy a Google Voice segítségével, ha van internet a telefonunkon, ingyenesen beszélgethetünk bárkivel, de az üzenetküldésre is vannak ilyen lehetőségek. Főleg, mióta ennyire elterjedtek a közösségi hálózatok a mobilokon is. A felhasználók hozzászoknak, hogy szinte mindent megkapnak ingyen, ráadásul szolgáltatójuktól függetlenül.

Míg korábban a mobilszolgáltatók kevés pénzből biztosított szolgáltatásaikkal nagy hasznot húztak, addig most a telefonálás és az SMS-ezés helyett a szélessévú vezeték nélküli internet felé kell fordítaniuk a figyelmet. Hiszen főleg a fiatalok azok, akik kiaknázzák a neten elérhető ingyenes lehetőségeket. Hiába próbálkoztak a szolgáltatók saját üzenetküldő rendszer, videómegosztó vagy közösségi hálózat bevezetésével, azok sorra bebuktak, hiszen a hasonló internetes oldalak hamarabb, nagyobb népszerűségre tettek szert. És nem csak azért mert nem kerülnek semmibe, hanem mert sokkal hatékonyabbak. A fellendülő okostelefon használat és az említett ingyenes szolgáltatások miatt az utóbbi időben nagy mértékben nőtt a vezeték nélküli internetes adatforgalom, amivel a szolgáltatóknak szintén meg kell küzdeniük. Ráadásul a szélessáv folyamatos fenntartása sokkal többe kerül, mint amennyit korábban akár az SMS küldésre kellett fordítani. Az, hogy AT&T megveszi a T-Mobile USA-t is az mutatja, hogy a szélesávú hálózat növelése, és javítása a cél, valamint az, hogy felvegyék a versenyt a Verzionnal. 

Ez a változás természetesen nem jelenti azt, hogy a korábban népszerű telefon funkciók teljesen elvesztenék jelentőségüket. A nagy mobil szolgáltatók bevételének 80 százalékát még mindig ezek adják. Kiemelkedően népszerű az SMS, főleg a gimnazistáknál amellett, hogy interneteznek is közben a telefonjukon. A cégeknek változtatniuk kell a csomagárakon, előfizetési díjakon, és fel kell hagyniuk a korlátlan internet szolgáltatással a behatárolt internetcsomagok irányába.
    
 HOZZÁSZÓLOK

Ossza meg véleményét a cikkel kapcsolatban!


Név:

E-mail: (Nem jelenítjük meg)

Milyen nap van ma? (pl. hétfő)

 

Legolvasottabb

Legfrissebb

Hírlevélre feliratkozás

Facebook csoport vagy céges honlap?

További villámkérdések  Szavazás állása

A Netrisk.hu megéri a pénzét?

A tavalyi évben közel 1,4 milliárd forintos árbevételt produkáló Netrisk.hu többségi tulajdonát a napokban szerezte meg az Enterprise Investors, több mint 6 milliárd forintért. Az üzlet nem csak az évi több száz millió forintos osztalékért érte meg.

Brutális növekedés a Netrisknél Brutális növekedés a Netrisknél

Kövessen bennünket Kövessen bennünket facebook-on! Kövessen bennünket twitter-en! Kövesse RSS csatornánkat!

Hirdetés

Vállalkozói negyed
Friss hírek, információk, naprakész tudás, főleg vállalkozóknak

NewsAgent

Szavazás

Volt már problémája interneten vásárolt termékkel?

Szavazás állása  Szavazás állása

Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés