A Microsoft megcsinálta!

Szerző: Berényi Konrád Forrás: Onlinemarketing.blog.hu

Címkék: Windows Mobile 7 | Microsoft

2011.
01.05.
11:05

0 hozzászólás

Betűméret csökkentés Betűméret növelés Küldés e-mailben Cikk nyomtatása

Úgy alakult, hogy a Telenor jóvoltából néhány hétig hozzám került egy Samsung Omnia 7-es telefon. Amikor decemberben egy rendezvényükön felmerült, hogy tesztelhetnék készülékeket, arra gondoltam, valami egyedit kérek, valami olyat, ami még nem volt a kezemben. Mivel az iPhone-okat ismerem, ráadásul olyan nincs is még a Telenornak, az Androidos készülékekhez is van szerencsém (nekem egy SonyEricsson Xperia X10 van, és került a családba karácsonyra egy X8 is), így vagy egy Nokia vagy egy Windows Mobile 7 jöhetett szóba.

Én ez utóbbit választottam. A korábbi Windows oprendszerű gépekből már volt pár a kezemben, nekem mindegyik "olyan Microsoftos" volt: se íze, se bűze, megy, de kicsit lassú, kicsit nehézkes... De a Windows Mobile 7-ről elég sok jót hallottam, így azt gondoltam, érdemes lesz kipróbálni!

Mivel a Windows zártabb rendszer, mint az Android, így ha jól sejtem, nem annyira készülékfüggő a tapasztalat. De el kell mondjam, a Samsung vas nagyon meggyőző. Fém hátlap, határozott tartás, nagyon nagy kijelző, ami ráadásul amoled-es - kézbefogva, próbálgatva elsőre meggyőző.

Nem fogom taglalni mi mindent tud ez az új Windows. Akit érdekel, sok cikket találhat róla. A célom az volt, hogy hülye userként nyomkodom, aztán meglátjuk, mi sül ki belőle. Az kiderült, hogy kell csinálnom egy regisztrációt, hogy tudjak bármit is kezdeni az MS világában. Ez megtörtént, és belemerülhettem a Microsoft "boltjába", aminek a neve Market Place. Pénzt nem költöttem, az ingyenes programokat nézegettem - és azért ha nincs is akkora bőség, mint az iOS vagy az Android világában, de itt is volt miből válogatnom.

Viszont ez a platform még nem elég népszerű. A máshol ismert és megszeretett játékok nincsenek, így pl. az Angry Birds sem érhető el Windows Mobile 7-re. Ennek azért nem örültem... a lányaim sem.

Apropó, gyerekek. Azt találtam ki, hogy odaadom nekik, próbálgassák. A Windows Mobile 7 felülete ugyanis első ránézésre is más. Nem olyan, mint az iPhone, nem olyan mint az Androidok, amiket eddig láttam, nem olyan, mint a Nokia - és szerencsére nem olyan, mint a régi windowsok. Egész egyszerűen más. Ezektől eltérő, és mégis jó.

És itt a lényeg: kéremszépen, a Microsoft megcsinálta! Végre sikerült egy olyan felületet összerakni, ami funkcionális, használható, szép és nem lopott! És működik!

A lányaim (majdnem 6 és majdnem 9 évesek) percek alatt megszokták, elkezdtek vele játszani, ki-be lépkedve a programok között. Működik, na.

Sajnos a jó részbenyomások ellenére azért vannak fenntartásaim. Az egyik gondom az, hogy egyelőre - legalábbis ez a készülék - angol nyelvű. Aztán az ingyenes programok száma hirtelen alacsony lesz, amint valami konkrét dolgot keresek. Az külön idegesít, hogy minden mozdulatra elém tolta a Bing keresőt - ami pl. a Market Place-ben kicsit ömlesztve adta ki a találatokat.

A beállításoknál sem éreztem azt, hogy mindent könnyedén elérek. Amit akartak, hogy állíthassak, az persze megvolt, de mélyebbre már nem tudtam belenyúlni a dolgokba.

De mindezek ellenére tetszik. Nem az én világom, valószínűleg nem fogok ilyet venni, de nem azért, mert rossznak találom - egyszerű ízlésbeli döntés miatt. Ha sikerül ezt a vonalat megtartania a Microsoftnak, és ki tud jönni ez a platform "jóárasított" készülékekkel, akkor hosszabb távon valódi ellenfelévé is válhat a többi smartphone-nak. Tényező lehet.

Az alapok úgy látom megvannak hozzá. Ez Minden!

A bejegyzés írója Berényi Konrád, az onlinemarketing.blog.hu szerzője. 
    
 HOZZÁSZÓLOK

Ossza meg véleményét a cikkel kapcsolatban!


Név:

E-mail: (Nem jelenítjük meg)

Milyen nap van ma? (pl. hétfő)

 

Legolvasottabb

Legfrissebb

Hírlevélre feliratkozás

Nők vagy Wikipédia?

További villámkérdések  Szavazás állása

Okosan mérni

Ha olyasmiről hallunk, hogy valami értünk, fogyasztókért van, mindjárt elkezdődik a kutatás holmi sanda háttérérdek után. Nincs ez másként a smart meteringgel - tükörfordításban az okos méréssel - sem. A Berg Insights prognózisa szerint az okos mérési technológia térhódítása a először Ázsiában valósul meg, de 2015-ig Európában is 111 millió háztartásba jutnak el az okos mérőeszközök.

Smart metering: kinek van erre energiája? Smart metering: kinek van erre energiája?

Kövessen bennünket Kövessen bennünket facebook-on! Kövessen bennünket twitter-en! Kövesse RSS csatornánkat!

Hirdetés

Vállalkozói negyed
Friss hírek, információk, naprakész tudás, főleg vállalkozóknak

NewsAgent

Szavazás

Volt már problémája interneten vásárolt termékkel?

Szavazás állása  Szavazás állása

Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés