A Microsoft is titokban gyűjt személyes adatokat

Szerző: digibiz Forrás: Guardian.co.uk

Címkék: Microsoft

2011.
09.02.
15:17

0 hozzászólás

Betűméret csökkentés Betűméret növelés Küldés e-mailben Cikk nyomtatása

Beperelték a Microsoftot, mivel rendszerei kikapcsolt helymeghatározás mellett is megfigyelhették, hogy a Windows Phone 7 szoftveres telefonok tulajdonosai éppen merre tartózkodnak.

A seattle-i szövetségi bíróságon indítottak eljárást a Microsoft ellen. A per oka pedig az, hogy a Windows Phone 7 szoftver figyeli a telefon helyzetét, még akkor is, ha a felhasználó kikapcsolja a helymeghatározást. A per egy sor olyan eljárást követ, ahol nagy technológiai cégeket a személyes adatokhoz való hozzáféréssel vádoltak meg az utóbbi időben. Áprilisban a Microsoft-nak, a Google-nek, a Nokiának és az Apple-nek kellett a kongresszus előtt beszámolnia arról, hogyan kezelik a felhasználóik adatait, miután kiderült, hogy az iPhone-okban egy szoftver a tulajdonos tudta nélkül rögzíti a készülék helyzetét. Emellett Androidos telefonok is voltak melyek szintén gyűjtötték a helymeghatározási adatokat, viszont itt szükség volt a felhasználó előzetes engedélyére.

A most indult per hangsúlyozza, hogy hamis volt a Microsoft korábbi, az amerikai kongresszusnak tett nyilatkozta, amely szerint bármilyen adat gyűjtése csak a felhasználó tudtával, engedélyével történhet. A beadvány szerint a szoftver óriás helymeghatározási információkat vesz át a készülékekből, amikor azok kamerája be van kapcsolva. Májusban ezzel szemben a Microsoft azt mondta, hogy az adatgyűjtés csak segít a felhasználóknak pontosabban tájékozódni, és bármikor letilthatják azt, továbbá csak teljesen limitált mennyiségű adatot vesznek át. 

A rejtett adatkövetés azokat a készülékeket érinti, melyek Windows Phone 7 szoftverrel működnek mint a HTC 7 Mozart, és a Samsung Omnia 7. A Microsoft még nem tett hivatalos nyilatkozatot az üggyel kapcsolatban.

    
 HOZZÁSZÓLOK

Ossza meg véleményét a cikkel kapcsolatban!


Név:

E-mail: (Nem jelenítjük meg)

Milyen nap van ma? (pl. hétfő)

 

Legolvasottabb

Legfrissebb

Hírlevélre feliratkozás

Céges honlap vagy blog?

További villámkérdések  Szavazás állása

Olajszennyezés és Google

Az emberiség történetének egyik legkomolyabb olajszennyezéssel járó természeti katasztrófájában érintett BP olajtársaság nem fukarkodik, a jelek szerint minden pénzt megér nekik, hogy valamelyest javíthassanak sérült reputációjukon. Ennek kapcsán felmerül a kérdés, milyen mértékben képesek a nagyvállalatok befolyásolni a neten terjedő híreket azzal, hogy felvásárolják a Google-nél a kontextusban érintett keresőszavakat.

Keresőszó-vásárlással szépíthető a természeti katasztrófa Keresőszó-vásárlással szépíthető a természeti katasztrófa

Kövessen bennünket Kövessen bennünket facebook-on! Kövessen bennünket twitter-en! Kövesse RSS csatornánkat!

Hirdetés

Vállalkozói negyed
Friss hírek, információk, naprakész tudás, főleg vállalkozóknak

NewsAgent

Szavazás

Volt már problémája interneten vásárolt termékkel?

Szavazás állása  Szavazás állása

Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés