A Microsoft is titokban gyűjt személyes adatokat

Szerző: digibiz Forrás: Guardian.co.uk

Címkék: Microsoft

2011.
09.02.
15:17

0 hozzászólás

Betűméret csökkentés Betűméret növelés Küldés e-mailben Cikk nyomtatása

Beperelték a Microsoftot, mivel rendszerei kikapcsolt helymeghatározás mellett is megfigyelhették, hogy a Windows Phone 7 szoftveres telefonok tulajdonosai éppen merre tartózkodnak.

A seattle-i szövetségi bíróságon indítottak eljárást a Microsoft ellen. A per oka pedig az, hogy a Windows Phone 7 szoftver figyeli a telefon helyzetét, még akkor is, ha a felhasználó kikapcsolja a helymeghatározást. A per egy sor olyan eljárást követ, ahol nagy technológiai cégeket a személyes adatokhoz való hozzáféréssel vádoltak meg az utóbbi időben. Áprilisban a Microsoft-nak, a Google-nek, a Nokiának és az Apple-nek kellett a kongresszus előtt beszámolnia arról, hogyan kezelik a felhasználóik adatait, miután kiderült, hogy az iPhone-okban egy szoftver a tulajdonos tudta nélkül rögzíti a készülék helyzetét. Emellett Androidos telefonok is voltak melyek szintén gyűjtötték a helymeghatározási adatokat, viszont itt szükség volt a felhasználó előzetes engedélyére.

A most indult per hangsúlyozza, hogy hamis volt a Microsoft korábbi, az amerikai kongresszusnak tett nyilatkozta, amely szerint bármilyen adat gyűjtése csak a felhasználó tudtával, engedélyével történhet. A beadvány szerint a szoftver óriás helymeghatározási információkat vesz át a készülékekből, amikor azok kamerája be van kapcsolva. Májusban ezzel szemben a Microsoft azt mondta, hogy az adatgyűjtés csak segít a felhasználóknak pontosabban tájékozódni, és bármikor letilthatják azt, továbbá csak teljesen limitált mennyiségű adatot vesznek át. 

A rejtett adatkövetés azokat a készülékeket érinti, melyek Windows Phone 7 szoftverrel működnek mint a HTC 7 Mozart, és a Samsung Omnia 7. A Microsoft még nem tett hivatalos nyilatkozatot az üggyel kapcsolatban.

    
 HOZZÁSZÓLOK

Ossza meg véleményét a cikkel kapcsolatban!


Név:

E-mail: (Nem jelenítjük meg)

Milyen nap van ma? (pl. hétfő)

 

Legolvasottabb

Legfrissebb

Hírlevélre feliratkozás

Facebook csoport vagy céges honlap?

További villámkérdések  Szavazás állása

Hazai webshopok piaci helyzete

Az online üzletek többségének nem hogy ártott volna a recesszió, kifejezetten előnyükre vált. Az Év internetes kereskedője díj nyerteseit is megkérdezve körbejártuk, profiltól függően hogy állják a sarat az online boltok, és megnéztük azt is, milyenek lesznek az idei vásárlói trendek.

A válság fő nyertesei egyértelműen a webshopok A válság fő nyertesei egyértelműen a webshopok

Kövessen bennünket Kövessen bennünket facebook-on! Kövessen bennünket twitter-en! Kövesse RSS csatornánkat!

Hirdetés

Vállalkozói negyed
Friss hírek, információk, naprakész tudás, főleg vállalkozóknak

NewsAgent

Szavazás

Volt már problémája interneten vásárolt termékkel?

Szavazás állása  Szavazás állása

Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés