A Microsoft is titokban gyűjt személyes adatokat

Szerző: digibiz Forrás: Guardian.co.uk

Címkék: Microsoft

2011.
09.02.
15:17

0 hozzászólás

Betűméret csökkentés Betűméret növelés Küldés e-mailben Cikk nyomtatása

Beperelték a Microsoftot, mivel rendszerei kikapcsolt helymeghatározás mellett is megfigyelhették, hogy a Windows Phone 7 szoftveres telefonok tulajdonosai éppen merre tartózkodnak.

A seattle-i szövetségi bíróságon indítottak eljárást a Microsoft ellen. A per oka pedig az, hogy a Windows Phone 7 szoftver figyeli a telefon helyzetét, még akkor is, ha a felhasználó kikapcsolja a helymeghatározást. A per egy sor olyan eljárást követ, ahol nagy technológiai cégeket a személyes adatokhoz való hozzáféréssel vádoltak meg az utóbbi időben. Áprilisban a Microsoft-nak, a Google-nek, a Nokiának és az Apple-nek kellett a kongresszus előtt beszámolnia arról, hogyan kezelik a felhasználóik adatait, miután kiderült, hogy az iPhone-okban egy szoftver a tulajdonos tudta nélkül rögzíti a készülék helyzetét. Emellett Androidos telefonok is voltak melyek szintén gyűjtötték a helymeghatározási adatokat, viszont itt szükség volt a felhasználó előzetes engedélyére.

A most indult per hangsúlyozza, hogy hamis volt a Microsoft korábbi, az amerikai kongresszusnak tett nyilatkozta, amely szerint bármilyen adat gyűjtése csak a felhasználó tudtával, engedélyével történhet. A beadvány szerint a szoftver óriás helymeghatározási információkat vesz át a készülékekből, amikor azok kamerája be van kapcsolva. Májusban ezzel szemben a Microsoft azt mondta, hogy az adatgyűjtés csak segít a felhasználóknak pontosabban tájékozódni, és bármikor letilthatják azt, továbbá csak teljesen limitált mennyiségű adatot vesznek át. 

A rejtett adatkövetés azokat a készülékeket érinti, melyek Windows Phone 7 szoftverrel működnek mint a HTC 7 Mozart, és a Samsung Omnia 7. A Microsoft még nem tett hivatalos nyilatkozatot az üggyel kapcsolatban.

    
 HOZZÁSZÓLOK

Ossza meg véleményét a cikkel kapcsolatban!


Név:

E-mail: (Nem jelenítjük meg)

Milyen nap van ma? (pl. hétfő)

 

Legolvasottabb

Legfrissebb

Hírlevélre feliratkozás

Foursquare vagy Gowalla?

További villámkérdések  Szavazás állása

Visszanyalt a fagyi

A Buzz jogsértései miatt indított jogi hajcihőt végül peren kívül sikerült rendeznie a Google-nek, de így is 2 milliárd forintnak megfelelő összegbe és egy fájóan népszerű videó elterjedésébe került az azóta megbukott termékük agresszív bevezetőkampánya.

Google: ingyenfagyi-osztásért 8 millió dollár büntetés Google: ingyenfagyi-osztásért 8 millió dollár büntetés

Kövessen bennünket Kövessen bennünket facebook-on! Kövessen bennünket twitter-en! Kövesse RSS csatornánkat!

Hirdetés

Vállalkozói negyed
Friss hírek, információk, naprakész tudás, főleg vállalkozóknak

NewsAgent

Szavazás

Volt már problémája interneten vásárolt termékkel?

Szavazás állása  Szavazás állása

Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés