A LivingSocial felveszi a versenyt a Grouponnal

Szerző: digibiz Forrás: CNN.com / Mashable.com / digibiz.hu

Címkék: LivingSocial | Amazon | Groupon

2010.
12.03.
11:03

0 hozzászólás

Betűméret csökkentés Betűméret növelés Küldés e-mailben Cikk nyomtatása

Miután a Google felvásárolja a Groupont, az eBay pedig a Milo nevű startupot, a LivingSocial is beerősít, ugyanis üzletet kötöttek az Amazon.com-mal. A vállalat több millió dollárt fektetett be az egyre fejlődő, bár még így is gyengés teljesítő közösségi vásárlásra épülő oldalba.

Úgy tűnik, hogy a Google Groupont megcélzó felvásárlási szándékát követően élesedik a harc a közösségi vásárlást bonyolító oldalak között. Az Amazon.com ugyanis 175 millió dollárt fektetett a Groupon legnagyobb vetélytársába, a LivingSocial-be - írja a CNN.com. Ezzel a Mashable.com szerint az oldal finanszírozási háttere 232 millió dollárra nőtt.

mashable.comA LivingSocial jelenleg átlagosan 1 millió dollár értékű napi üzletet bonyolít, és a tervek szerint 2011-ben szeretnék elérni az 500 millió dolláros csúcsot. A washingtoni központú oldalnak eddig összesen 10 millió felhasználója van az USA-ban, Kanadában Angliában, Írországban és Ausztráliában.

A 2007-ben alapult LivingSocial szeretné az Amazon.com erőteljes e-kereskedelmi súlyát kihasználni saját oldala megerősítéséhez, amely kezdetben még csak arra volt alkalmas, hogy a felhasználók megosszák egymással kedvenc könyvüket, mozifilmjüket vagy például éttermüket. A napi üzleti ajánlatokkal 2009 júniusában bővítették  ki az oldalt, 8 hónappal az után, hogy a Groupon bevezette ezt a modellt.

Egyik legjelentősebb újdonsága a LivingSocialnek, hogy amennyiben megtörténik a vásárlás, a felhasználó kap egy linket, amit megoszthat a barátaival. Ha ezen a linken keresztül három ember szintén vásárol, akkor a felhasználó vásárlása ingyenes volt. Ennek ellenére eléggé rosszul teljesít a LivingSocial: míg a Groupont az amerikai vásárlók 79%-a látogatta meg előző héten, a LivingSocial-t mindössze 8%.

    
 HOZZÁSZÓLOK

Ossza meg véleményét a cikkel kapcsolatban!


Név:

E-mail: (Nem jelenítjük meg)

Milyen nap van ma? (pl. hétfő)

 

Legolvasottabb

Legfrissebb

Hírlevélre feliratkozás

Foursquare vagy Gowalla?

További villámkérdések  Szavazás állása

Kémek a sasfészekben

Mindenkinek lehet olyan ismerőse, aki bár aktív internethasználó, mégis nagy ívben elkerüli a közösségi oldalakat. Hogy miért? Egy részük állítólag azért, mert "hivatalból" tilos megjelennie a webes nyilvánosság előtt. Persze azokról is csak sejtéseink lehetnek, akik szolgálatot teljesítenek, amikor éppen lájkolnak.

Hivatalból eltiltva - Akiket hiába keresünk a Facebookon Hivatalból eltiltva - Akiket hiába keresünk a Facebookon

Kövessen bennünket Kövessen bennünket facebook-on! Kövessen bennünket twitter-en! Kövesse RSS csatornánkat!

Hirdetés

Vállalkozói negyed
Friss hírek, információk, naprakész tudás, főleg vállalkozóknak

NewsAgent

Szavazás

Volt már problémája interneten vásárolt termékkel?

Szavazás állása  Szavazás állása

Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés