A LivingSocial felveszi a versenyt a Grouponnal

Szerző: digibiz Forrás: CNN.com / Mashable.com / digibiz.hu

Címkék: LivingSocial | Amazon | Groupon

2010.
12.03.
11:03

0 hozzászólás

Betűméret csökkentés Betűméret növelés Küldés e-mailben Cikk nyomtatása

Miután a Google felvásárolja a Groupont, az eBay pedig a Milo nevű startupot, a LivingSocial is beerősít, ugyanis üzletet kötöttek az Amazon.com-mal. A vállalat több millió dollárt fektetett be az egyre fejlődő, bár még így is gyengés teljesítő közösségi vásárlásra épülő oldalba.

Úgy tűnik, hogy a Google Groupont megcélzó felvásárlási szándékát követően élesedik a harc a közösségi vásárlást bonyolító oldalak között. Az Amazon.com ugyanis 175 millió dollárt fektetett a Groupon legnagyobb vetélytársába, a LivingSocial-be - írja a CNN.com. Ezzel a Mashable.com szerint az oldal finanszírozási háttere 232 millió dollárra nőtt.

mashable.comA LivingSocial jelenleg átlagosan 1 millió dollár értékű napi üzletet bonyolít, és a tervek szerint 2011-ben szeretnék elérni az 500 millió dolláros csúcsot. A washingtoni központú oldalnak eddig összesen 10 millió felhasználója van az USA-ban, Kanadában Angliában, Írországban és Ausztráliában.

A 2007-ben alapult LivingSocial szeretné az Amazon.com erőteljes e-kereskedelmi súlyát kihasználni saját oldala megerősítéséhez, amely kezdetben még csak arra volt alkalmas, hogy a felhasználók megosszák egymással kedvenc könyvüket, mozifilmjüket vagy például éttermüket. A napi üzleti ajánlatokkal 2009 júniusában bővítették  ki az oldalt, 8 hónappal az után, hogy a Groupon bevezette ezt a modellt.

Egyik legjelentősebb újdonsága a LivingSocialnek, hogy amennyiben megtörténik a vásárlás, a felhasználó kap egy linket, amit megoszthat a barátaival. Ha ezen a linken keresztül három ember szintén vásárol, akkor a felhasználó vásárlása ingyenes volt. Ennek ellenére eléggé rosszul teljesít a LivingSocial: míg a Groupont az amerikai vásárlók 79%-a látogatta meg előző héten, a LivingSocial-t mindössze 8%.

    
 HOZZÁSZÓLOK

Ossza meg véleményét a cikkel kapcsolatban!


Név:

E-mail: (Nem jelenítjük meg)

Milyen nap van ma? (pl. hétfő)

 

Legolvasottabb

Legfrissebb

Hírlevélre feliratkozás

Explorer vagy Firefox?

További villámkérdések  Szavazás állása

Okosan mérni

Ha olyasmiről hallunk, hogy valami értünk, fogyasztókért van, mindjárt elkezdődik a kutatás holmi sanda háttérérdek után. Nincs ez másként a smart meteringgel - tükörfordításban az okos méréssel - sem. A Berg Insights prognózisa szerint az okos mérési technológia térhódítása a először Ázsiában valósul meg, de 2015-ig Európában is 111 millió háztartásba jutnak el az okos mérőeszközök.

Smart metering: kinek van erre energiája? Smart metering: kinek van erre energiája?

Kövessen bennünket Kövessen bennünket facebook-on! Kövessen bennünket twitter-en! Kövesse RSS csatornánkat!

Hirdetés

Vállalkozói negyed
Friss hírek, információk, naprakész tudás, főleg vállalkozóknak

NewsAgent

Szavazás

Volt már problémája interneten vásárolt termékkel?

Szavazás állása  Szavazás állása

Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés