A kisebb cégek is virtuális rendszerekre váltanak

Szerző: digibiz

Címkék: virtuális rendszer | cloud

2011.
03.31.
10:56

0 hozzászólás

Betűméret csökkentés Betűméret növelés Küldés e-mailben Cikk nyomtatása

A kis és középméretű vállalkozások nagyjából 40 százaléka váltana virtuális (cloud) szolgáltatásokra a következő 3 évben. A hazai nagyvállalatok óvatosabbak a felhővel - derült ki a CIO'2011 konferencián, amelyet március 24-25-én tartottak.

Jelenleg ezeknek a vállalkozásoknak a 29 százaléka használ cloud felületeket, de egy a Microsoft által támogatott felmérés szerint ez maximum 43 százalékra nőhet, mert egyre többen költenek ilyen szolgáltatásokra. Az Edge Strategies 3200 kisebb vállalkozást kérdezett meg 16 országban, akiknek maximum 250 dolgozójuk lehetett. A szembetűnő váltás ellenére a munkafolyamatok 28 százaléka továbbra is irodaépületekben zajlana, a többi 29 pedig vegyesen a két helyszínen. A minimum 51 és maximum 250 embert foglalkoztató cégek 56 százaléka átlagosan 3,7 cloud szolgáltatást használna.

A nagyobb cégek munkafolyamatainak 81 százaléka fog cloud rendszereken zajlani, míg a legkisebbek, azaz 51 embernél kevesebb dolgozóval rendelkezők 78 százaléka. Ez a két szektor tehát a legfontosabb a szolgáltatók szempontjából.

Jelenleg a legnépszerűbb ilyen szolgáltatásokon a munkahelyi e-mailezést és a könyvelést bonyolítják. Előbbi a jelenlegi 10 százalékról 14-re, utóbbi pedig 14-ről 20-ra nőhet majd. A harmadik helyen áll az adattárolás 8 százalékkal ami a következő három év alatt 17 százalékra emelkedhet.

Az idei CIO konferencián kiderült, hogy a nagyvállalatok kétellyel állnak a felhőhöz. Az Infotér beszámolója szerint Braun Péter, a Magyarországi Vezető Informatikusok Szövetségének elnöke, az OTP igazgatóságának tagja, az OTP korábbi főinformatikusa hangsúlyozta, hogy a banki informatika szemszögéből nem igazán tudja elképzelni, hogy az ügyfelek betétesek ügyeit a felhőbe küldené fel. Tóth Attila Zoltán, a MOL-csoport főinformatikusa ugyancsak óvatos. Klotz Tamás, a Magyar Posta főinformatikusa egyelőre vizsgálja, milyen lehetőségek rejlenek a felhőben. Szentiványi Gábor, a nyílt forráskódú megoldásokat fejlesztő cég, az ULX ügyvezető igazgatója szerint számukra a felhő egyszerre lehetőség és kihívás.    
 HOZZÁSZÓLOK

Ossza meg véleményét a cikkel kapcsolatban!


Név:

E-mail: (Nem jelenítjük meg)

Milyen nap van ma? (pl. hétfő)

 

Legolvasottabb

Legfrissebb

Hírlevélre feliratkozás

iPhone vagy Blackberry?

További villámkérdések  Szavazás állása

Nagyító alatt a televíziós weboldalak

A hazai tévés weboldalak piacán a kereskedelmi tévék a tartalomszolgáltatás terén még gyerekcipőben járnak, de a közösségi megoldásokban rejlő lehetőségeket egyre inkább igyekeznek kihasználni. Az MTV.hu mindkét fronton jó példát állít, közösségi szinten a dél-afrikai vébével vettek friss lendületet. Üde színfolt az Origo két új tévés weboldala is.

Hazai tv-k weboldalai - messze még a trend Hazai tv-k weboldalai - messze még a trend

Kövessen bennünket Kövessen bennünket facebook-on! Kövessen bennünket twitter-en! Kövesse RSS csatornánkat!

Hirdetés

Vállalkozói negyed
Friss hírek, információk, naprakész tudás, főleg vállalkozóknak

NewsAgent

Szavazás

Volt már problémája interneten vásárolt termékkel?

Szavazás állása  Szavazás állása

Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés