A kínai webóriás is offline megy

Szerző: digibiz Forrás: Yahoo.com

Címkék: Taobao

2011.
05.30.
16:40

0 hozzászólás

Betűméret csökkentés Betűméret növelés Küldés e-mailben Cikk nyomtatása

A kínai Alibaba Group-hoz tartozó online lakberendezési vásártér, a Taobao most valós bemutatótermet nyitott Pekingben, élesítve ezzel az építőipari kiskereskedőkkel folytatott versenyét.

A Taobao már most a kínai piac 3 százalékát uralja eladásokban, de ezzel a lépéssel csak növelheti előnyét. A szakértők szerint nem sok idő, hogy egy online cég domináns szerepet szerezzen a piacon, olyan mint akár a Wal Mart Amerikában. A Taobao vezetői szerint a bemutatóterem egy újabb akadály legyőzése ami az egyre növekvő kínai online piac előtt áll. A vásárlók ugyanis nem szívesen költötték pénzüket eddig bútorokra úgy, hogy előtte megnézhették, kipróbálhatták volna azokat, pedig az online áruházak jelentősen olcsóbbak. Itt viszont lehetőség nyílik minderre. A bemutatóteremben 22000 terméket lehet megnézni 300 beszállítótól. Ez a lépés egyébként nem újdonság, a Zbird.com online ékszerbolt is nemrég nyitott bemutató áruházat, hogy a vásárlókat méginkább buzdítsa a drágább termékek megvételére. A vásárlók szemében egy ilyen bemutató terem léte a kereskedő hitelességét is erősíti.

Az Alibaba Group-ban a Yahoo 43 százalékos részesedéssel rendelkezik, de meggyűlt ezzel a bajuk az utóbbi időben, kétes tulajdonjog átruházások miatt. Amúgy sem könnyű megvetnie egy amerikai cégnek a lábát a kínai e-kereskedelmi piacon. Próbálkozott már az eBay is, de ők is, ahogy az Amazon is, inkább helyi cégeknek adtáűk át ottan áruházaik működtetését. 

A kínaiak inkább vásárolnak hazai oldalakról, amelyek egyre nagyobb sikereket érnek el, mint a DangDang könyváruház vagy a Vancl.com ruházati online bolt. A szakértők úgy látják a kínai online kereskedelmi szegmens erősen növekedhet, főleg azért, mert a kereskedők az alacsony átlagkeresetű embereket, akik ráadásul rengetegen vannak az országban, meg tudják győzni termékeik árával.
    
 HOZZÁSZÓLOK

Ossza meg véleményét a cikkel kapcsolatban!


Név:

E-mail: (Nem jelenítjük meg)

Milyen nap van ma? (pl. hétfő)

 

Legolvasottabb

Legfrissebb

Hírlevélre feliratkozás

Videa vagy Indavideo?

További villámkérdések  Szavazás állása

Kétmilliós netbankos körkérdés

Jóval kétmillió fölött jár már az internetbanki szolgáltatásokat igénybe vevő ügyfelek száma. Megnéztük, a kutatások szerint kikről is van szó, és összevetettük az adatokat a bankoktól kapott információkkal. Kiderült, hogy az összképet erősen árnyalják az egyes bankok közti különbségek.

Kétmilliós körkérdés: kik használják az online banki szolgáltatásokat? Kétmilliós körkérdés: kik használják az online banki szolgáltatásokat?

Kövessen bennünket Kövessen bennünket facebook-on! Kövessen bennünket twitter-en! Kövesse RSS csatornánkat!

Hirdetés

Vállalkozói negyed
Friss hírek, információk, naprakész tudás, főleg vállalkozóknak

NewsAgent

Szavazás

Volt már problémája interneten vásárolt termékkel?

Szavazás állása  Szavazás állása

Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés