A kétmilliárd internetező nagyrésze ázsiai

Szerző: digibiz Forrás: Index.hu

Címkék: internet | statisztika

2011.
01.18.
13:40

0 hozzászólás

Betűméret csökkentés Betűméret növelés Küldés e-mailben Cikk nyomtatása

A Pingdom statisztikái szerint a kétmmilliárd internetező földlakó 255 millió weboldalt böngész. Míg az internetezők nagyrésze ázsiai, a weboldalak legnagyobb része .com végződésű. Statisztikák az internetről.

Tavaly az internetezők száma meghaladta a kétmilliárdot. A Pingdom statisztikái szerint az internetezők legnagyobb része, 42 százaléka ázsiai, míg 24,4 százaléka európai, és 13,5 százaléka észak-amerikai.

2010-ben 294 milliárd emailt küldött el naponta a világ 1,88 milliárd email felhasználója. Érdekesség, hogy ezeknek a leveleknek 89,1 százaléka spam volt. 2009-hez képest 480 millió fővel bővült az elektronikus levelezést használók tábora.

Az év utolsó hónapjában 255 millió weboldal létezett, ami 21,4 millióval több, mint az azt megelőz évben. Ezeknek többsége, 59,4 százaléka Apache-alapú szervereken futott, ami 39, 1 százalékos növekedés 2009-hez képest. A Microsoft 22,2 százalékkal a második volt.  

Az oldalak közül 88,8 millió .com domain névvel rendelkezett, ennél lényegesen kevesebben, mindössze 13,2 millióan pedig .net-tel.

A közösségi média térnyerését mutatja, hogy tavaly 100 millió új felhasználója lett a Twitternek, míg a Facebooknak 250 millió. A legnépszerűbb oldalnak, a Facebooknak így már 600 millió felhasználója van, akik 30 milliárd tartalmat osztottak meg havonta.  

A netezők 46,9 százaléka Explorert használ a böngészésre, 30,8 százalékuk Firefoxot és mindössze 14,9 százalékuk a Chrome-t.

Videónézegetők közül a YouTube a legnépszerűbb, ezen naponta 2 milliárd videót néztek meg a felhasználók. A leglátogatottabb fotómegosztó a Flickr, ahová percenként több, mint 3000 képet töltöttek fel.

    
 HOZZÁSZÓLOK

Ossza meg véleményét a cikkel kapcsolatban!


Név:

E-mail: (Nem jelenítjük meg)

Milyen nap van ma? (pl. hétfő)

 

Legolvasottabb

Legfrissebb

Hírlevélre feliratkozás

Google Docs vagy Dropbox?

További villámkérdések  Szavazás állása

Interjú Barczi Imrével, a Postr leendő termékmenedzserével

"Nem ismerem még ennyire a Postr-t, de nem hiszem, hogy mindenkinek bloggerré kellene válnia. Épp az a lényeg, hogy ezek az új újramegosztó szolgáltatások a bloggolásnál jóval kevesebb energiaráfordítást kívánnak a felhasználóktól, így többen tudnak bevonódni. Sokkal fontosabb a reagálás, mint az önálló tartalomelőállítás."

"Nem hiszem, hogy mindenkinek bloggerré kellene válnia" 

Kövessen bennünket Kövessen bennünket facebook-on! Kövessen bennünket twitter-en! Kövesse RSS csatornánkat!

Hirdetés

Vállalkozói negyed
Friss hírek, információk, naprakész tudás, főleg vállalkozóknak

NewsAgent

Szavazás

Volt már problémája interneten vásárolt termékkel?

Szavazás állása  Szavazás állása

Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés