A hitel nem online kell

Szerző: digibiz Forrás: Emarketer.com

Címkék: internet | pénzügy | hitel

2011.
03.01.
16:24

0 hozzászólás

Betűméret csökkentés Betűméret növelés Küldés e-mailben Cikk nyomtatása

Évek óta emelkedik azoknak a száma, akik online intézik banki ügyleteiket, amivel párhuzamosan csökken a személyes ügyintézés aránya. Viszont még mindig az online bankolás biztonságosságával kapcsolatban merül fel a legtöbb aggály az internetezőkben.

Az internetes átutalások aránya a 2005-ös 34 százalákról tavalyra 76 százalékra nőtt, mutatja a Novantas tanulmánya. De az ügyfelek háromnegyede ellenőrzi már baknszámláját online, és a szolgáltatásokról is már inkább a neten érdeklődnek, néznek utána, mint tennék azt egy bankfiókban.

Látszik, hogy a napi banki teendők kerültek át főként az online felületekre, hiszen nem kell sorban állni, sokkal gyorsabb az ügyintézés. Kanadában például az ügyfelek fele intézi így tranzakcióit, de az Egyesült Államokban is már 38 százalékuk. Viszont amikor nagyobb pénzmozgásról, vagy hitelügyintézésről van szó, akkor az emberek jobban kedvelik a személyes jelenlétet. Kanadában 85, az Egyesült Államokban pedig 76 százalékuk megy inkább be egy fiókba ezek miatt.

Az ügyfelek majdnem fele aggódik az onlie tranzakciók biztonságossága miatt. Főleg, ha mobilos ügyintézésről beszélünk. Az amerikai felhasználóknak csak 25 százaléka bízik meg a mobilon folytatott tranzakciók biztonságában. Bár az emberek a rutin teendőiket már előszeretettel folytatják online, a bankoknak azért, hogy ez az arány nőjön, javítania kell a biztonsági folyamatokon, főként azok megítélésén.
    
 HOZZÁSZÓLOK

Ossza meg véleményét a cikkel kapcsolatban!


Név:

E-mail: (Nem jelenítjük meg)

Milyen nap van ma? (pl. hétfő)

 

Legolvasottabb

Legfrissebb

Hírlevélre feliratkozás

Facebook csoport vagy céges honlap?

További villámkérdések  Szavazás állása

Fesztiválok online

A közösségi szájtokon való jelenlét a fesztiváloknak is létszükséglet, az oldalakat lájkolni és követni szinte kötelező. Az európai rendezvények szervezői emellett online fesztiváltévével, fesztiválos iPhone applikációval, a fesztiválhonlapba integrált repjegy- és autóbérlési lehetőséggel is előrukkoltak.

Közösségi oldalak a nagyszínpadon - online fesztiválkörkép Közösségi oldalak a nagyszínpadon - online fesztiválkörkép

Kövessen bennünket Kövessen bennünket facebook-on! Kövessen bennünket twitter-en! Kövesse RSS csatornánkat!

Hirdetés

Vállalkozói negyed
Friss hírek, információk, naprakész tudás, főleg vállalkozóknak

NewsAgent

Szavazás

Volt már problémája interneten vásárolt termékkel?

Szavazás állása  Szavazás állása

Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés