A hét top felvásárlásai

Szerző: digibiz Forrás: IT Business/Computerworld/MTI/digibiz.hu

Címkék: Cisco | Skype | Dell | HP | Intel | Google | felvásárlás

2010.
09.03.
11:03

0 hozzászólás

Betűméret csökkentés Betűméret növelés Küldés e-mailben Cikk nyomtatása

A hét nem kis meglepetéseket hozott a felvásárlások terén. A Cisco-ról az a hír járta, hogy megvenné a Skype-ot, majd nem sokkal később az ExtendMedia nevű cégre vetett szemet. Az Intel a McAfee után, most az Infineon WLS részlegét vásárolná fel. Valamint befejeződött a HP és a DELL csatája a 3Par-ért, és a Google felvásárlási láza sem csökkent.

A Cisco nagybevásárlásba kezdett

A TechCrunch információi szerint a Cisco jelezte felvásárlási szándékát a Skype felé.  A híreszteléseket még egyik fél sem kommentálta, de a spekulációk már elindultak, többek közt a vételárra vonatkozóan. A Skype mintegy 5 milliárd dollárt remél a tőzsdei bevezetéstől, eszerint a Ciscónak is legalább ennyit kellene kifizetnie - írta az IT Business. A Skype technológiája igen szépen beilleszthető a cég meglévő termék portfoliójába és stratégiájába. A Ciscónál az utóbbi időben minden a videóról szól, ezt bizonyítja a tegnap bejelentett, újabb felvásárlási szándéka az ExtendMedia nevű cégre. Az ExtendMedia portfoliója révén a cég az IP alapú videóra történő piaci átállás során segítheti a szolgáltatókat a több képernyős lehetőségek megvalósításában.

Az Intel folytatja a felvásárlást

Az Intel a McAfee után, egy újabb fejlett technológiára vetette ki a hálóját az Infineon WLS részlegének felvásárlásával. Az Infineon WLS okostelefonokba és táblagépekbe való 3G kommunikációs lapkákat gyárt; tavaly 10,7 százalékos piaci részesedést ért el - számolt be az IT Business. Legnagyobb vevői között megtalálható az Apple, a Nokia és a Samsung is és ez mindössze 1,4 milliárd dollárjába fog kerülni az Intelnek. Ezzel azt akarja elérni, hogy a vezeték nélküli kommunikáció minden típusára - wifi, 3G, wimax, LTE - legyen chipje. De az Intel már bejelentette, hogy a WLS önálló üzletág marad, és továbbra is kiszolgálja minden ügyfelét.

A DELL és a HP csatája befejeződött

Ahogy arról már beszámoltunk, a  DELL felvásárolná az adattárolással foglalkozó, 3Par nevű céget, ám ehhez a HP-nek is van egy-két szava.  A 3Par részvényeivel a felvásárlási csata kezdetén, 10 dolláron (2210 forinton) kereskedtek, és nem csupán a társaság ismertsége volt csekély; bevétele tavaly 194 millió dollár volt, ami eltörpül a HP-hez és a Dellhez képest is, nyereséget pedig nem ért el. De immár a csatának vége. A Hewlett Packard vásárolhatja meg a céget, miután a Dell csütörtökön közölte, hogy nem emeli tovább az adattároló rendszerekkel foglalkozó társaságra adott felvásárlási ajánlatát. A HP részvényenkénti 33 dolláros, nagyjából 2,4 milliárd dolláros ajánlatával, a Dell nem kíván versenyezni.

A Google ismét vásárolna

A Google folytatja online közösségépítéssel kapcsolatos erőforrásainak agresszív bővítését, és augusztusi negyedik akvizíciójának keretében felvásárolja a Noteworthy News-t kifejlesztő Angstrót - írta a Computerworld. Az Angstro egy kicsi, ám befolyásos fejlesztőcég, amely olyan termékek kifejlesztésével hívta fel magára az IT-szakmai közvélemény figyelmét, mint a szakmai közösségek számára kifejlesztett híraggregátor, a Noteworthy News. A Google megerősítette az akvizíció tényét.  Az elemzők szerint a vállalat egy új, elsősorban az online játékok rajongóinak szánt közösségi fejlesztés piacra dobására készül, amelynek révén, saját piacán szállhatna versenybe a Facebook-kal.
    
 HOZZÁSZÓLOK

Ossza meg véleményét a cikkel kapcsolatban!


Név:

E-mail: (Nem jelenítjük meg)

Milyen nap van ma? (pl. hétfő)

 

Legolvasottabb

Legfrissebb

Hírlevélre feliratkozás

Skype vagy MSN?

További villámkérdések  Szavazás állása

Okosan mérni

Ha olyasmiről hallunk, hogy valami értünk, fogyasztókért van, mindjárt elkezdődik a kutatás holmi sanda háttérérdek után. Nincs ez másként a smart meteringgel - tükörfordításban az okos méréssel - sem. A Berg Insights prognózisa szerint az okos mérési technológia térhódítása a először Ázsiában valósul meg, de 2015-ig Európában is 111 millió háztartásba jutnak el az okos mérőeszközök.

Smart metering: kinek van erre energiája? Smart metering: kinek van erre energiája?

Kövessen bennünket Kövessen bennünket facebook-on! Kövessen bennünket twitter-en! Kövesse RSS csatornánkat!

Hirdetés

Vállalkozói negyed
Friss hírek, információk, naprakész tudás, főleg vállalkozóknak

NewsAgent

Szavazás

Volt már problémája interneten vásárolt termékkel?

Szavazás állása  Szavazás állása

Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés