A hét top felvásárlásai

Szerző: digibiz Forrás: IT Business/Computerworld/MTI/digibiz.hu

Címkék: Cisco | Skype | Dell | HP | Intel | Google | felvásárlás

2010.
09.03.
11:03

0 hozzászólás

Betűméret csökkentés Betűméret növelés Küldés e-mailben Cikk nyomtatása

A hét nem kis meglepetéseket hozott a felvásárlások terén. A Cisco-ról az a hír járta, hogy megvenné a Skype-ot, majd nem sokkal később az ExtendMedia nevű cégre vetett szemet. Az Intel a McAfee után, most az Infineon WLS részlegét vásárolná fel. Valamint befejeződött a HP és a DELL csatája a 3Par-ért, és a Google felvásárlási láza sem csökkent.

A Cisco nagybevásárlásba kezdett

A TechCrunch információi szerint a Cisco jelezte felvásárlási szándékát a Skype felé.  A híreszteléseket még egyik fél sem kommentálta, de a spekulációk már elindultak, többek közt a vételárra vonatkozóan. A Skype mintegy 5 milliárd dollárt remél a tőzsdei bevezetéstől, eszerint a Ciscónak is legalább ennyit kellene kifizetnie - írta az IT Business. A Skype technológiája igen szépen beilleszthető a cég meglévő termék portfoliójába és stratégiájába. A Ciscónál az utóbbi időben minden a videóról szól, ezt bizonyítja a tegnap bejelentett, újabb felvásárlási szándéka az ExtendMedia nevű cégre. Az ExtendMedia portfoliója révén a cég az IP alapú videóra történő piaci átállás során segítheti a szolgáltatókat a több képernyős lehetőségek megvalósításában.

Az Intel folytatja a felvásárlást

Az Intel a McAfee után, egy újabb fejlett technológiára vetette ki a hálóját az Infineon WLS részlegének felvásárlásával. Az Infineon WLS okostelefonokba és táblagépekbe való 3G kommunikációs lapkákat gyárt; tavaly 10,7 százalékos piaci részesedést ért el - számolt be az IT Business. Legnagyobb vevői között megtalálható az Apple, a Nokia és a Samsung is és ez mindössze 1,4 milliárd dollárjába fog kerülni az Intelnek. Ezzel azt akarja elérni, hogy a vezeték nélküli kommunikáció minden típusára - wifi, 3G, wimax, LTE - legyen chipje. De az Intel már bejelentette, hogy a WLS önálló üzletág marad, és továbbra is kiszolgálja minden ügyfelét.

A DELL és a HP csatája befejeződött

Ahogy arról már beszámoltunk, a  DELL felvásárolná az adattárolással foglalkozó, 3Par nevű céget, ám ehhez a HP-nek is van egy-két szava.  A 3Par részvényeivel a felvásárlási csata kezdetén, 10 dolláron (2210 forinton) kereskedtek, és nem csupán a társaság ismertsége volt csekély; bevétele tavaly 194 millió dollár volt, ami eltörpül a HP-hez és a Dellhez képest is, nyereséget pedig nem ért el. De immár a csatának vége. A Hewlett Packard vásárolhatja meg a céget, miután a Dell csütörtökön közölte, hogy nem emeli tovább az adattároló rendszerekkel foglalkozó társaságra adott felvásárlási ajánlatát. A HP részvényenkénti 33 dolláros, nagyjából 2,4 milliárd dolláros ajánlatával, a Dell nem kíván versenyezni.

A Google ismét vásárolna

A Google folytatja online közösségépítéssel kapcsolatos erőforrásainak agresszív bővítését, és augusztusi negyedik akvizíciójának keretében felvásárolja a Noteworthy News-t kifejlesztő Angstrót - írta a Computerworld. Az Angstro egy kicsi, ám befolyásos fejlesztőcég, amely olyan termékek kifejlesztésével hívta fel magára az IT-szakmai közvélemény figyelmét, mint a szakmai közösségek számára kifejlesztett híraggregátor, a Noteworthy News. A Google megerősítette az akvizíció tényét.  Az elemzők szerint a vállalat egy új, elsősorban az online játékok rajongóinak szánt közösségi fejlesztés piacra dobására készül, amelynek révén, saját piacán szállhatna versenybe a Facebook-kal.
    
 HOZZÁSZÓLOK

Ossza meg véleményét a cikkel kapcsolatban!


Név:

E-mail: (Nem jelenítjük meg)

Milyen nap van ma? (pl. hétfő)

 

Legolvasottabb

Legfrissebb

Hírlevélre feliratkozás

Google vagy Yahoo?

További villámkérdések  Szavazás állása

Nők a neten

Az Ipsos-Gemius SA adatai szerint a legmagasabb arányban a Barátikör.com közösségi oldalon vannak jelen a hölgyek 55,16%-kal, míg a Facebook-on a magyar felhasználók 53%-a nő.

A nők és az internet kapcsolata A nők és az internet kapcsolata

Kövessen bennünket Kövessen bennünket facebook-on! Kövessen bennünket twitter-en! Kövesse RSS csatornánkat!

Hirdetés

Vállalkozói negyed
Friss hírek, információk, naprakész tudás, főleg vállalkozóknak

NewsAgent

Szavazás

Volt már problémája interneten vásárolt termékkel?

Szavazás állása  Szavazás állása

Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés