Ki mit vásárolt (fel) a héten?

Szerző: digibiz Forrás: digibiz.hu

Címkék: Google | Dell | HP | Intel | felvásárlás

2010.
08.20.
13:48

0 hozzászólás

Betűméret csökkentés Betűméret növelés Küldés e-mailben Cikk nyomtatása

Nem meglepő, hogy a felvásárlásokról is híres Google, ezen a héten sem pihent. Mostani választásuk a Jamboolra esett. De semmiképp ne szaladjunk el a HP biztonsági szoftverek fejlesztésével foglalkozó cége, az Intel McAfeeja, valamint a Dell új szerzeménye, a 3Par mellett, mellyel betörhet az információs technológia területére.

A Google legújabb befektetése a Jambool

Ahogy arról a héten beszámoltunk, a Google legújabb szerzeménye a Jambool, amely virtuális pénzforgalmak bonyolítására jött létre. Közleményükben kihangsúlyozták, hogy: "elköteleztük magunkat amellett, hogy innovatív virtuális fizetési megoldásokat kínáljunk az ügyfeleink és a kereskedők számára.". Céljuk ezzel a felvásárlással, mint az összes többivel, hogy még több felhasználót vonzanak magukhoz. Bár a Google azt állította, hogy ezt az évet úgy fogja kezdeni, hogy havonta maximum egy cég terheli majd a költségvetést, ehhez képest, ebben az évben eddig 18 kisebb vállalatot szereztek meg, természetesen nem kis pénzekért. És valószínűleg ez a szám, az év végéig gyarapodni fog.

HP felvásárolja a Fortify Software-t

A Fortify, valamint a HP, tavalyi közös fejlesztése során egy Hybrid 2.0 névre hallgató technológiát fejlesztettek ki, olyan jól sikerülhetett az együttműködés, hogy a HP úgy tervezi, felvásárolja a Fortify Software-t. Azt nem lehet tudni, hogy milyen pénzösszegek forognak a felvásárlás körül, de az biztos, hogy a felvásárlás után a Fortify termékei külön fognak futni a piacon, természetesen idővel a HP egyes szoftvereiben is meg fognak jelenni.
A DELL is felvásárlásba kezdett

A Dell mostanában aPC eladásokra támaszkodott, így nem volt meglepetés, hogy felvásárolja az adattárolással foglalkozó, 3Par nevű céget.  A megállapodás 1,15 milliárd dollárral rövidítheti meg a taxasi székhelyű Dellt, de mivel sokak szerint, és ebben nem tévednek nagyot, a világ harmadik legnagyobb személyi számítógép (PC) gyártójaként van jelen, talán ez nekik nem is akkora költség. Ezzel a húzásával a Dell erősítheti a pozícióját az EMC, a HP és végkép nem utolsó sorban az IBM-el szemben.

Az Intel sem tétlenkedik

Az Intel úgy véli, régebben az internetkapcsolatok, valamint az energia hatékonyság volt a fontos, viszont ma már a biztonság az első. Ezzel indokolja a McAfee, számítógép biztonsági rendszereket értékesítő cég 7,7 milliárdos felvásárlását. A cég ezentúl az Intel leányvállalataként fog tovább működni. A hír hallatára az Intel árfolyama 2%-ot csökkent, ezzel szemben a McAfee részvényei 60%-kal növekedtek.
    
 HOZZÁSZÓLOK

Ossza meg véleményét a cikkel kapcsolatban!


Név:

E-mail: (Nem jelenítjük meg)

Milyen nap van ma? (pl. hétfő)

 

Legolvasottabb

Legfrissebb

Hírlevélre feliratkozás

Google Docs vagy Dropbox?

További villámkérdések  Szavazás állása

Okosan mérni

Ha olyasmiről hallunk, hogy valami értünk, fogyasztókért van, mindjárt elkezdődik a kutatás holmi sanda háttérérdek után. Nincs ez másként a smart meteringgel - tükörfordításban az okos méréssel - sem. A Berg Insights prognózisa szerint az okos mérési technológia térhódítása a először Ázsiában valósul meg, de 2015-ig Európában is 111 millió háztartásba jutnak el az okos mérőeszközök.

Smart metering: kinek van erre energiája? Smart metering: kinek van erre energiája?

Kövessen bennünket Kövessen bennünket facebook-on! Kövessen bennünket twitter-en! Kövesse RSS csatornánkat!

Hirdetés

Vállalkozói negyed
Friss hírek, információk, naprakész tudás, főleg vállalkozóknak

NewsAgent

Szavazás

Volt már problémája interneten vásárolt termékkel?

Szavazás állása  Szavazás állása

Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés