Ki mit vásárolt (fel) a héten?

Szerző: digibiz Forrás: digibiz.hu

Címkék: Google | Dell | HP | Intel | felvásárlás

2010.
08.20.
13:48

0 hozzászólás

Betűméret csökkentés Betűméret növelés Küldés e-mailben Cikk nyomtatása

Nem meglepő, hogy a felvásárlásokról is híres Google, ezen a héten sem pihent. Mostani választásuk a Jamboolra esett. De semmiképp ne szaladjunk el a HP biztonsági szoftverek fejlesztésével foglalkozó cége, az Intel McAfeeja, valamint a Dell új szerzeménye, a 3Par mellett, mellyel betörhet az információs technológia területére.

A Google legújabb befektetése a Jambool

Ahogy arról a héten beszámoltunk, a Google legújabb szerzeménye a Jambool, amely virtuális pénzforgalmak bonyolítására jött létre. Közleményükben kihangsúlyozták, hogy: "elköteleztük magunkat amellett, hogy innovatív virtuális fizetési megoldásokat kínáljunk az ügyfeleink és a kereskedők számára.". Céljuk ezzel a felvásárlással, mint az összes többivel, hogy még több felhasználót vonzanak magukhoz. Bár a Google azt állította, hogy ezt az évet úgy fogja kezdeni, hogy havonta maximum egy cég terheli majd a költségvetést, ehhez képest, ebben az évben eddig 18 kisebb vállalatot szereztek meg, természetesen nem kis pénzekért. És valószínűleg ez a szám, az év végéig gyarapodni fog.

HP felvásárolja a Fortify Software-t

A Fortify, valamint a HP, tavalyi közös fejlesztése során egy Hybrid 2.0 névre hallgató technológiát fejlesztettek ki, olyan jól sikerülhetett az együttműködés, hogy a HP úgy tervezi, felvásárolja a Fortify Software-t. Azt nem lehet tudni, hogy milyen pénzösszegek forognak a felvásárlás körül, de az biztos, hogy a felvásárlás után a Fortify termékei külön fognak futni a piacon, természetesen idővel a HP egyes szoftvereiben is meg fognak jelenni.
A DELL is felvásárlásba kezdett

A Dell mostanában aPC eladásokra támaszkodott, így nem volt meglepetés, hogy felvásárolja az adattárolással foglalkozó, 3Par nevű céget.  A megállapodás 1,15 milliárd dollárral rövidítheti meg a taxasi székhelyű Dellt, de mivel sokak szerint, és ebben nem tévednek nagyot, a világ harmadik legnagyobb személyi számítógép (PC) gyártójaként van jelen, talán ez nekik nem is akkora költség. Ezzel a húzásával a Dell erősítheti a pozícióját az EMC, a HP és végkép nem utolsó sorban az IBM-el szemben.

Az Intel sem tétlenkedik

Az Intel úgy véli, régebben az internetkapcsolatok, valamint az energia hatékonyság volt a fontos, viszont ma már a biztonság az első. Ezzel indokolja a McAfee, számítógép biztonsági rendszereket értékesítő cég 7,7 milliárdos felvásárlását. A cég ezentúl az Intel leányvállalataként fog tovább működni. A hír hallatára az Intel árfolyama 2%-ot csökkent, ezzel szemben a McAfee részvényei 60%-kal növekedtek.
    
 HOZZÁSZÓLOK

Ossza meg véleményét a cikkel kapcsolatban!


Név:

E-mail: (Nem jelenítjük meg)

Milyen nap van ma? (pl. hétfő)

 

Legolvasottabb

Legfrissebb

Hírlevélre feliratkozás

Facebook csoport vagy céges honlap?

További villámkérdések  Szavazás állása

Visszanyalt a fagyi

A Buzz jogsértései miatt indított jogi hajcihőt végül peren kívül sikerült rendeznie a Google-nek, de így is 2 milliárd forintnak megfelelő összegbe és egy fájóan népszerű videó elterjedésébe került az azóta megbukott termékük agresszív bevezetőkampánya.

Google: ingyenfagyi-osztásért 8 millió dollár büntetés Google: ingyenfagyi-osztásért 8 millió dollár büntetés

Kövessen bennünket Kövessen bennünket facebook-on! Kövessen bennünket twitter-en! Kövesse RSS csatornánkat!

Hirdetés

Vállalkozói negyed
Friss hírek, információk, naprakész tudás, főleg vállalkozóknak

NewsAgent

Szavazás

Volt már problémája interneten vásárolt termékkel?

Szavazás állása  Szavazás állása

Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés