A hét legnagyobb felvásárlásai

Szerző: digibiz Forrás: digibiz.hu/mobilarena.hu

Címkék: felvásárlás | Google | RIM

2010.
09.11.
17:00

0 hozzászólás

Betűméret csökkentés Betűméret növelés Küldés e-mailben Cikk nyomtatása

A felvásárlások élvonalában megint a Google áll, ám most bajba is kerülhet. A negyedik legnagyobb felvásárlása lenne a ITA Software megszerzése, de versenyhatósági vizsgálatot indítottak ellene. A hét folyamán a RIM is vásárolt, a Dataviz nevű céget vette meg a BlackBerry modellek jobb irodai szoftverekkel történő felszerelése érdekében.

A Google története negyedik legnagyobb felvásárlásának számítana az ITA Software akvizíciója, a cégért ugyanis 700 millió dollárt fizet az online keresőóriás a július eleji bejelentés szerint. Az ITA Software repülőgép járatinformációkat szolgáltató szoftvert fejlesztett ki, amellyel a járatindulások mellett a jegyek elérhetőségét és a jegyárakat is megjeleníti. A The Wall Street Journal értesülései szerint versenyhatósági vizsgálatok folynak az akvizícióval kapcsolatban, amelyek még egyelőre korai fázisban járnak. Az esetleges versenykorlátozást vizsgáló bizottság célja annak kiderítése, hogy a Google szolgáltatásának riválisai a jövőben is hozzáférhetnek-e az ITA adataihoz.

A BlackBerry modellek jobb irodai szoftverekkel történő felszerelése érdekében a DataViz felvásárlása mellett döntött a RIM. Hivatalosan ugyan még nem került megerősítésre, de az Engadget értesülései szerint a RIM a DataVizfelvásárlása mellett döntött, mely a BlackBerry modellek jobb minőségű irodai szoftverekkel történő ellátásában is sokat segíthet. Az 50 millió dolláros akvizíciót számos tényező megerősíteni látszik, hiszen egyrészt számos DataViz alkalmazott cserélte ki LinkedIn profiján a munkáltatóját RIM-re, másrészt a webOS számára tervezett Documents To Go irodai csomag is nemrég törlésre került.
    
 HOZZÁSZÓLOK

Ossza meg véleményét a cikkel kapcsolatban!


Név:

E-mail: (Nem jelenítjük meg)

Milyen nap van ma? (pl. hétfő)

 

Legolvasottabb

Legfrissebb

Hírlevélre feliratkozás

Nők vagy Wikipédia?

További villámkérdések  Szavazás állása

Menő a netes TV

Egyre többen néznek televíziót internetes platformon, ám messze még az idő, amikor a felhasználók minden tekintetben e verzió mellett teszik majd le voksukat. Az online tévézés ettől függetlenül máig kiaknázatlan reklámlehetőségeket rejt.

Az online tévénézők a jelenleginél több reklámot is eltűrnének Az online tévénézők a jelenleginél több reklámot is eltűrnének

Kövessen bennünket Kövessen bennünket facebook-on! Kövessen bennünket twitter-en! Kövesse RSS csatornánkat!

Hirdetés

Vállalkozói negyed
Friss hírek, információk, naprakész tudás, főleg vállalkozóknak

NewsAgent

Szavazás

Volt már problémája interneten vásárolt termékkel?

Szavazás állása  Szavazás állása

Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés