A hazai előadók is részesedhetnek a YouTube bevételeiből

Szerző: digibiz Forrás: IT Cafe, digibiz

Címkék: YouTube

2011.
12.04.
09:50

0 hozzászólás

Betűméret csökkentés Betűméret növelés Küldés e-mailben Cikk nyomtatása

Jogdíjas magyar tartalmak jelennek meg a Youtube-on, miközben a videomegosztó világszerte bővíti a tartalmi csatornáit, legutóbb a Disneyvel állapodtak meg.

A Google hamarosan elindíthatja videomegosztó oldalának magyar domén alatt futó változatát - értesült az IT café. Ha sikerült megállapodni a televíziós csatornákkal, akkor a youtube.hu lokalizált domain cím alatt több magyar saját gyártasú tartalommal is találkozhat a felhasználó.

Ezekután az oldal az Artisjus és a Google megállapodása révén jogosítottá válik, azaz a közös jogkezelő és azon keresztül közvetetten a jogtulajdonos részesedik majd a videók mellett, illetve felett megjelenő reklámok bevételeiből, akár akkor is, ha azok nem hivatalos forrásból kerültek fel az oldalra.

A regisztrált zenészek és jogtulajdonosok letilthatják a felvételeket, de ha mégsem, akkor részesedést kapnak a hirdetések bevételeiből. Általában az utóbbi lehetőséget szokták választani.

A YouTube eközben világszerte bővítit a csatornáit. Mint korábban megírtuk, a videómegosztó megállapodott már világhíres zenészekkel és kiadókkal, sőt a Disney-vel is, akivel közösen 10-15 millió dolláros büzsdével dolgoznak az újításon. A csatorna, amely majd 2012 elején indul, eredeti és érdekes programot kínál a Disneytől és annak kábel csatornáitól.
    
 HOZZÁSZÓLOK

Ossza meg véleményét a cikkel kapcsolatban!


Név:

E-mail: (Nem jelenítjük meg)

Milyen nap van ma? (pl. hétfő)

 

Legolvasottabb

Legfrissebb

Hírlevélre feliratkozás

Abaqoos vagy PayPal?

További villámkérdések  Szavazás állása

A tévés rendelésé a jövő

A telefonos ételrendelés leáldozóban van, az internetes fölfutóban, de úgy tűnik, a táplálkozási lánc vége mégsem a számítógép lesz, hanem a tévékészülék. Az erre épülő rendelési módszer majdnem startra kész, már csak egy lépés, és távirányítóval kérhető majd házhoz a pizza. Erről és ehhez hasonló fejlesztésekről beszélgettünk Perger Péterrel, a NetPincér.hu ügyvezetőjével.

Perger Péter: Egyszerűbb lesz tévén keresztül ételt rendelni - interjú Perger Péter: Egyszerűbb lesz tévén keresztül ételt rendelni - interjú

Kövessen bennünket Kövessen bennünket facebook-on! Kövessen bennünket twitter-en! Kövesse RSS csatornánkat!

Hirdetés

Vállalkozói negyed
Friss hírek, információk, naprakész tudás, főleg vállalkozóknak

NewsAgent

Szavazás

Volt már problémája interneten vásárolt termékkel?

Szavazás állása  Szavazás állása

Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés