A hazai előadók is részesedhetnek a YouTube bevételeiből

Szerző: digibiz Forrás: IT Cafe, digibiz

Címkék: YouTube

2011.
12.04.
09:50

0 hozzászólás

Betűméret csökkentés Betűméret növelés Küldés e-mailben Cikk nyomtatása

Jogdíjas magyar tartalmak jelennek meg a Youtube-on, miközben a videomegosztó világszerte bővíti a tartalmi csatornáit, legutóbb a Disneyvel állapodtak meg.

A Google hamarosan elindíthatja videomegosztó oldalának magyar domén alatt futó változatát - értesült az IT café. Ha sikerült megállapodni a televíziós csatornákkal, akkor a youtube.hu lokalizált domain cím alatt több magyar saját gyártasú tartalommal is találkozhat a felhasználó.

Ezekután az oldal az Artisjus és a Google megállapodása révén jogosítottá válik, azaz a közös jogkezelő és azon keresztül közvetetten a jogtulajdonos részesedik majd a videók mellett, illetve felett megjelenő reklámok bevételeiből, akár akkor is, ha azok nem hivatalos forrásból kerültek fel az oldalra.

A regisztrált zenészek és jogtulajdonosok letilthatják a felvételeket, de ha mégsem, akkor részesedést kapnak a hirdetések bevételeiből. Általában az utóbbi lehetőséget szokták választani.

A YouTube eközben világszerte bővítit a csatornáit. Mint korábban megírtuk, a videómegosztó megállapodott már világhíres zenészekkel és kiadókkal, sőt a Disney-vel is, akivel közösen 10-15 millió dolláros büzsdével dolgoznak az újításon. A csatorna, amely majd 2012 elején indul, eredeti és érdekes programot kínál a Disneytől és annak kábel csatornáitól.
    
 HOZZÁSZÓLOK

Ossza meg véleményét a cikkel kapcsolatban!


Név:

E-mail: (Nem jelenítjük meg)

Milyen nap van ma? (pl. hétfő)

 

Legolvasottabb

Legfrissebb

Hírlevélre feliratkozás

Google vagy Yahoo?

További villámkérdések  Szavazás állása

Kétmilliós netbankos körkérdés

Jóval kétmillió fölött jár már az internetbanki szolgáltatásokat igénybe vevő ügyfelek száma. Megnéztük, a kutatások szerint kikről is van szó, és összevetettük az adatokat a bankoktól kapott információkkal. Kiderült, hogy az összképet erősen árnyalják az egyes bankok közti különbségek.

Kétmilliós körkérdés: kik használják az online banki szolgáltatásokat? Kétmilliós körkérdés: kik használják az online banki szolgáltatásokat?

Kövessen bennünket Kövessen bennünket facebook-on! Kövessen bennünket twitter-en! Kövesse RSS csatornánkat!

Hirdetés

Vállalkozói negyed
Friss hírek, információk, naprakész tudás, főleg vállalkozóknak

NewsAgent

Szavazás

Volt már problémája interneten vásárolt termékkel?

Szavazás állása  Szavazás állása

Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés