A gyerekeknek szóló oldalak kérik a legtöbb adatot

Szerző: digibiz

Címkék: gyerekek | internet

2011.
05.11.
13:48

0 hozzászólás

Betűméret csökkentés Betűméret növelés Küldés e-mailben Cikk nyomtatása

Egy kétpárti támogatással bíró beadvánnyal azt szeretnék elérni Amerikában, hogy a cégek sokkal kevesebb adatot gyűjthessenek be a gyerekek internetezési szokásairól, személyes érdeklődésükről, vagy akár földrajzi helyzetükről.

A "Do Not Track Kids Act of 2011" nevű tervezetet  Edward J. Markey demokrata, és Joe Barton republikánus politikusok nyújtották be, és messze túlmutat az 1998-as gyermekek online biztonságának védelméről szóló törvényen. Az ugyanis csak arra kötelezi a weboldalakat, hogy a 13 év alatti gyerekek információinak begyűjtéséhez szülői engedélyt kell kapniuk. Az új beadvány azonban már 18 évre szigorítaná a határt, és attól is védené a kiskorúakat, hogy a weboldalak harmadik félnek adják át az adataikat, marketing célokból. A beadvány hivatkozik a The Wall Street Journal írására, melyben arra világítottak rá, hogy a gyermekeknek készülő weboldalak sokkal több személyes adatot gyűjtenek be, mint más weblapok. A tervezet szerint az oldalaknak azt kellene megmagyarázniuk ezek pontosan milyen típusú információk, és milyen célokra használják fel azokat. Jelenleg további meghallgatásokra várnak, és remélik, tovább tudják vinni az új szabályozást.

A jogszabály-tervezet követi a szenátus célkitűzéseit arra, hogy visszaszorítsák az online adatkövetést. John Rockefeller szenátor azt szeretné elérni, hogy a weboldalak ajánljanak fel egy követésmentes opciót, valamint meghallgatásokat tervez a mobile adatvédelemmel kapcsolatban, ahol a fő szerepet a Google és az Apple kapja majd. Ez utóbbi nem véletlen, hiszen az utóbbi hetekben sokat hallhattunk arról, hogyan gyűjt adatokat az Apple arról, merre járunk éppen.
    
 HOZZÁSZÓLOK

Ossza meg véleményét a cikkel kapcsolatban!


Név:

E-mail: (Nem jelenítjük meg)

Milyen nap van ma? (pl. hétfő)

 

Legolvasottabb

Legfrissebb

Hírlevélre feliratkozás

Abaqoos vagy PayPal?

További villámkérdések  Szavazás állása

Nők a neten

Az Ipsos-Gemius SA adatai szerint a legmagasabb arányban a Barátikör.com közösségi oldalon vannak jelen a hölgyek 55,16%-kal, míg a Facebook-on a magyar felhasználók 53%-a nő.

A nők és az internet kapcsolata A nők és az internet kapcsolata

Kövessen bennünket Kövessen bennünket facebook-on! Kövessen bennünket twitter-en! Kövesse RSS csatornánkat!

Hirdetés

Vállalkozói negyed
Friss hírek, információk, naprakész tudás, főleg vállalkozóknak

NewsAgent

Szavazás

Volt már problémája interneten vásárolt termékkel?

Szavazás állása  Szavazás állása

Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés