Új piac felé tör a Google?

Szerző: digibiz Forrás: MTI/Reuters, digibiz.hu

Címkék: zeneletöltés | Google | Apple | iTunes

2010.
06.23.
13:30

0 hozzászólás

Betűméret csökkentés Betűméret növelés Küldés e-mailben Cikk nyomtatása

A Google háza tájáról egyre sűrűbben érkeznek a hírek, miszerint a keresőóriás zeneletöltővel operál az elkövetkezendő hónapokban. A cég korábban a lala.com-mal szeretett volna betörni a piacra, ám az Apple megelőzte annak felvásárlásával.

A Google tervei még nem kiforrottak, de a Wall Street Journal című lap értesülései szerint "beszélgetések folynak" az interneten, valamint az Android operációs rendszeren keresztüli zenei szolgáltatásról - bennfentesek szerint az első lépés valószínűleg egy webshop létrehozása lesz. Egyelőre még nem tisztázott, hogy az internetes óriás szerződött-e lemezkiadókkal - számolt be a lap, hozzátéve hogy a letöltőoldal indítása még hónapokra van. A zeneipar már egy ideje próbál arra törekedni, hogy más zeneáruházak is megjelenjenek az Apple mellett. Nagyon várják egy új cég belépését, hiszen az NPD Group piackutató szerint az amerikai zenei piac 28 százalékát az Apple uralja.

Az Apple elhalászta a Lala.com-ot

A Google  jövőre megjelenő  Chrome OS operációs rendszerének alapértelmezett zenelejátszója a Lala.com szolgáltatás lett volna, ám megelőzve a keresőóriást az Apple tavaly decemberben mintegy 80 millió dollárért (16,2 milliárd forintért) felvásárolta az online zeneszolgáltatót. Szakértők szerint a Lala bezárásával az oldalon felhasznált felhőprogramozási (cloud computing) megoldások az iTunes továbbfejlesztésével fognak újra megjelenni.    
 HOZZÁSZÓLOK

Ossza meg véleményét a cikkel kapcsolatban!


Név:

E-mail: (Nem jelenítjük meg)

Milyen nap van ma? (pl. hétfő)

 

Legolvasottabb

Legfrissebb

Hírlevélre feliratkozás

Torrent vagy iTunes?

További villámkérdések  Szavazás állása

ÜGYFÉLKAPU

Bár karbantartás miatti leállások a jövőben is várhatók, az ügyfélkapu köszöni szépen, rekord látogatottság mellett működik. A közel ötmilliárdos EU-s finanszírozású rendszer fejlesztéséről Oláh Istvánt, az Elektronikus Kormányzati Gerinchálózatot és a Kormányzati Portált üzemeltető Kopint-Datorg Zrt. vezérigazgatóját kérdeztük.

Két éven belül illeték is fizethető az ügyfélkapun keresztül - interjú Két éven belül illeték is fizethető az ügyfélkapun keresztül - interjú

Kövessen bennünket Kövessen bennünket facebook-on! Kövessen bennünket twitter-en! Kövesse RSS csatornánkat!

Hirdetés

Vállalkozói negyed
Friss hírek, információk, naprakész tudás, főleg vállalkozóknak

NewsAgent

Szavazás

Volt már problémája interneten vásárolt termékkel?

Szavazás állása  Szavazás állása

Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés