"Ajándékot" kapnak a Google felhasználói

Szerző: digibiz Forrás: MTI/iPon/digibiz.hu

Címkék: Google Wave | közösségi szolgáltatás | zenebolt

2010.
09.06.
13:37

0 hozzászólás

Betűméret csökkentés Betűméret növelés Küldés e-mailben Cikk nyomtatása

Úgy hírlik, a Google saját online zenei áruházat akar nyitni karácsony környékén. Ennek érdekében már tárgyalásokat folytat a legnagyobb lemezcégekkel. Ezzel megtörheti az Apple monopóliumát a piacon. Közben pedig másokat is megajándékoz a kereső óriás: a lelkes közösség viheti tovább az augusztus elején, érdeklődés hiánya miatt bedőlt Wave szolgáltatást.

A Los Angeles Times szerint már csak a részletkérdések - így például a fizetés módja - várnak tisztázásra. A kiadók a hírek szerint abban bíznak, hogy az együttműködés révén megtörhet az Apple monopóliuma. A cég az iTunes révén a piac 80 százalékát uralja. A Google letöltője a keresőmotoron keresztül, illetve közvetlenül az Android operációs rendszerrel rendelkező okostelefonokra alkalmazva is elérhető lesz. Az Android-alapú telefonok a szakértők szerint hamarosan megdöntik az Apple iPhone készülékének hegemóniáját az eladásokban, így a Google letöltője szinte biztos sikerre számíthat.

Wave ajándékba a leghűségesebbeknek

Eközben a Google már elő karácsonyi ajándékként annak a maroknyi csapatnak adja a Wave-t, akik továbbra is érdeklődnek a bedőlt közösségi szolgáltatás iránt. A Wave forráskódjából már eddig is nyílttá tett a Google 200.000 sort. Most azt tervezik, hogy ezt a mennyiséget tovább bővítik annyira, hogy végül egy közel teljes Wave-utód válhasson közkinccsé (szerver és kliens változatban egyaránt) "Wave in a Box" néven - számolt be az iPon. A legfőbb eleme, a valós idejű együttműködési lehetőség természetesen megmarad, a már megszokott társalgási szerkezettel együtt.


Támogatja majd egy gyors és minden szükséges funkcióval ellátott wave panel a kliensnél, valamint egy tároló- és kereső alkalmazás a szervernél (MongoDB-vel). Lehet majd importálni a meglévő adatokat a wave.google.com-ról, és össze is lehet fűzni a különböző helyeken működtetett Wave in a Box-okat. Ami a Wave jövőjét illeti, azt a jelek szerint teljes mértékben a közösségre bízzák - addig is szeretettel várnak minden érdeklődőt a Wave Protocol Forum-on, ahol egyaránt lehet informálódni és ötletelni a projektről.


Miért lett vége?


Ahogy arról korábban már beszámoltunk, tavaly nyáron nagy port kavart a Google új projektje, a Wave, melyet úgy dobtak a köztudatba, mint egy hibrid kommunikációs és közösségi szolgáltatás.
A Google közösségi-kollaborációs platformja azonban teljesen érdektelenné vált, a cégnél ezért úgy döntöttek, leáll a projekt. A hivatalos álláspontjukban kifejtették, jóval nagyobb érdeklődésre számítottak, ráadásul idővel a kezdeti, rendkívül élénk felhasználói aktivitás is alábbhagyott azoknál a felhasználóknál, akik belakták a szolgáltatást. A Wave jelenlegi formájában az év végéig még biztosan elérhető marad.
    
 HOZZÁSZÓLOK

Ossza meg véleményét a cikkel kapcsolatban!


Név:

E-mail: (Nem jelenítjük meg)

Milyen nap van ma? (pl. hétfő)

 

Legolvasottabb

Legfrissebb

Hírlevélre feliratkozás

Facebook csoport vagy céges honlap?

További villámkérdések  Szavazás állása

Online pókerezik?

Idén májustól szigorodott a pókertermekre vonatkozó szabályozás, ami miatt szűkülnek a játéklehetőségek, már ami az élő játékot illeti. Megnéztük, mennyiben hajtja ez az online póker malmára a vizet.

Egymillió eurós rake-et hagyunk az illegális online pókertermekben Egymillió eurós rake-et hagyunk az illegális online pókertermekben

Kövessen bennünket Kövessen bennünket facebook-on! Kövessen bennünket twitter-en! Kövesse RSS csatornánkat!

Hirdetés

Vállalkozói negyed
Friss hírek, információk, naprakész tudás, főleg vállalkozóknak

NewsAgent

Szavazás

Volt már problémája interneten vásárolt termékkel?

Szavazás állása  Szavazás állása

Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés