"Ajándékot" kapnak a Google felhasználói

Szerző: digibiz Forrás: MTI/iPon/digibiz.hu

Címkék: Google Wave | közösségi szolgáltatás | zenebolt

2010.
09.06.
13:37

0 hozzászólás

Betűméret csökkentés Betűméret növelés Küldés e-mailben Cikk nyomtatása

Úgy hírlik, a Google saját online zenei áruházat akar nyitni karácsony környékén. Ennek érdekében már tárgyalásokat folytat a legnagyobb lemezcégekkel. Ezzel megtörheti az Apple monopóliumát a piacon. Közben pedig másokat is megajándékoz a kereső óriás: a lelkes közösség viheti tovább az augusztus elején, érdeklődés hiánya miatt bedőlt Wave szolgáltatást.

A Los Angeles Times szerint már csak a részletkérdések - így például a fizetés módja - várnak tisztázásra. A kiadók a hírek szerint abban bíznak, hogy az együttműködés révén megtörhet az Apple monopóliuma. A cég az iTunes révén a piac 80 százalékát uralja. A Google letöltője a keresőmotoron keresztül, illetve közvetlenül az Android operációs rendszerrel rendelkező okostelefonokra alkalmazva is elérhető lesz. Az Android-alapú telefonok a szakértők szerint hamarosan megdöntik az Apple iPhone készülékének hegemóniáját az eladásokban, így a Google letöltője szinte biztos sikerre számíthat.

Wave ajándékba a leghűségesebbeknek

Eközben a Google már elő karácsonyi ajándékként annak a maroknyi csapatnak adja a Wave-t, akik továbbra is érdeklődnek a bedőlt közösségi szolgáltatás iránt. A Wave forráskódjából már eddig is nyílttá tett a Google 200.000 sort. Most azt tervezik, hogy ezt a mennyiséget tovább bővítik annyira, hogy végül egy közel teljes Wave-utód válhasson közkinccsé (szerver és kliens változatban egyaránt) "Wave in a Box" néven - számolt be az iPon. A legfőbb eleme, a valós idejű együttműködési lehetőség természetesen megmarad, a már megszokott társalgási szerkezettel együtt.


Támogatja majd egy gyors és minden szükséges funkcióval ellátott wave panel a kliensnél, valamint egy tároló- és kereső alkalmazás a szervernél (MongoDB-vel). Lehet majd importálni a meglévő adatokat a wave.google.com-ról, és össze is lehet fűzni a különböző helyeken működtetett Wave in a Box-okat. Ami a Wave jövőjét illeti, azt a jelek szerint teljes mértékben a közösségre bízzák - addig is szeretettel várnak minden érdeklődőt a Wave Protocol Forum-on, ahol egyaránt lehet informálódni és ötletelni a projektről.


Miért lett vége?


Ahogy arról korábban már beszámoltunk, tavaly nyáron nagy port kavart a Google új projektje, a Wave, melyet úgy dobtak a köztudatba, mint egy hibrid kommunikációs és közösségi szolgáltatás.
A Google közösségi-kollaborációs platformja azonban teljesen érdektelenné vált, a cégnél ezért úgy döntöttek, leáll a projekt. A hivatalos álláspontjukban kifejtették, jóval nagyobb érdeklődésre számítottak, ráadásul idővel a kezdeti, rendkívül élénk felhasználói aktivitás is alábbhagyott azoknál a felhasználóknál, akik belakták a szolgáltatást. A Wave jelenlegi formájában az év végéig még biztosan elérhető marad.
    
 HOZZÁSZÓLOK

Ossza meg véleményét a cikkel kapcsolatban!


Név:

E-mail: (Nem jelenítjük meg)

Milyen nap van ma? (pl. hétfő)

 

Legolvasottabb

Legfrissebb

Hírlevélre feliratkozás

Céges honlap vagy blog?

További villámkérdések  Szavazás állása

Kétmilliós netbankos körkérdés

Jóval kétmillió fölött jár már az internetbanki szolgáltatásokat igénybe vevő ügyfelek száma. Megnéztük, a kutatások szerint kikről is van szó, és összevetettük az adatokat a bankoktól kapott információkkal. Kiderült, hogy az összképet erősen árnyalják az egyes bankok közti különbségek.

Kétmilliós körkérdés: kik használják az online banki szolgáltatásokat? Kétmilliós körkérdés: kik használják az online banki szolgáltatásokat?

Kövessen bennünket Kövessen bennünket facebook-on! Kövessen bennünket twitter-en! Kövesse RSS csatornánkat!

Hirdetés

Vállalkozói negyed
Friss hírek, információk, naprakész tudás, főleg vállalkozóknak

NewsAgent

Szavazás

Volt már problémája interneten vásárolt termékkel?

Szavazás állása  Szavazás állása

Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés