Google: Mézeskalács és 3 millió könyv a fa alá

Szerző: Kádár Viktor Forrás: digibiz.hu

Címkék: Google | könyv | ebook | e-könyv

2010.
12.07.
11:03

0 hozzászólás

Betűméret csökkentés Betűméret növelés Küldés e-mailben Cikk nyomtatása

A Google tegnap megkezdte a még idén nyilvánosságra kerülő új fejlesztéseinek bejelentését. Feltehetőleg még a Mézeskalácsnál (Android 2.3-as) is nagyobb érdeklődést vált ki világszerte a Google Ebooks, amely egyszerre jelent meg minden létező platformra és egyből 3 millió ebookot tartalmaz.

A vállalatóriás könyvpiacra célzott kezdeményezése korábban Google Editions néven futott és alternatív értékesítési modellt kínál az Amazon, az Apple és a Barnes & Nobble által uralt szegmensben. A helyett ugyanis, hogy egy szimpla online áruházban értékesítenének olyan elektronikus könyveket, melyeket kizárólag kompatibilis szoftvereken lehet megnyitni (ilyen például az Amazon Kindle-je, vagy az Apple iBookja), a Google Ebooks bármilyen e-könyvet képes megnyitni és eltárolni, attól függetlenül, hogy kitől vásároltuk azt. Ráadásul bármilyen platformon (web, Android, iPhone, iPad, Nook vagy Sony) képes összehangoltan működni, azaz ha egy könyvet elkezdünk olvasni a munkahelyi gépünkön ebédszünetben, aztán hazafelé a munkából a buszon a telefonunkon folytatnánk, hogy este az ágyban egy e-könyv olvasón fejezzük be, ennek sincs semmi akadálya.A rendszer jelenleg 3 millió ebook kötettel indult, de a közeljövőben nagyjából 4 ezer kiadó könyveit integrálják majd a rendszerbe, melyek között sok ezer ingyenesen letölthető ebook szerepel majd, előbb-útóbb minden bizonnyal magyar nyelvűek is. Reményeik szerint hamarosan a magyar AppStore-ban és Android Marketben is megjelenik a Google appja, webről mindazonáltal már jelenleg is elérhető a rendszer, a books.google.com/ebooks címen.
 
Az Ebooks nem is lenne igazi Google szolgáltatás, ha bejelentését ne kísérte volna, színes-szagos, rajzolt cuki-videó, ami minden megtesz azért, hogy vágyakozni kezdjünk a Google e-könyvei után. Ránk hatott, mi már elkezdtünk vágyakozni, annak ellenére, hogy mi is tudjuk, amit oly sokan, azok közül, akik az Amazon Kindle-je mellett döntöttek: elektronikus könyvet hosszú távon csak e-ink (elektromos tinta) alapú kijelzőn érdemes olvasni. Szóval, valljuk be, az igazi könyvmolyoknak még egy ilyen kütyü is dukál a Google Ebooks mellé a fa alá.

    
 HOZZÁSZÓLOK

Ossza meg véleményét a cikkel kapcsolatban!


Név:

E-mail: (Nem jelenítjük meg)

Milyen nap van ma? (pl. hétfő)

 

Legolvasottabb

Legfrissebb

Hírlevélre feliratkozás

Céges honlap vagy blog?

További villámkérdések  Szavazás állása

A Netrisk.hu megéri a pénzét?

A tavalyi évben közel 1,4 milliárd forintos árbevételt produkáló Netrisk.hu többségi tulajdonát a napokban szerezte meg az Enterprise Investors, több mint 6 milliárd forintért. Az üzlet nem csak az évi több száz millió forintos osztalékért érte meg.

Brutális növekedés a Netrisknél Brutális növekedés a Netrisknél

Kövessen bennünket Kövessen bennünket facebook-on! Kövessen bennünket twitter-en! Kövesse RSS csatornánkat!

Hirdetés

Vállalkozói negyed
Friss hírek, információk, naprakész tudás, főleg vállalkozóknak

NewsAgent

Szavazás

Volt már problémája interneten vásárolt termékkel?

Szavazás állása  Szavazás állása

Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés