A Google negyedéves eredményei felülmúlták a várakozásokat

Szerző: digibiz Forrás: Mercury News

Címkék: Google

2011.
07.18.
16:27

0 hozzászólás

Betűméret csökkentés Betűméret növelés Küldés e-mailben Cikk nyomtatása

A Google vezérigazgatója bejelentette, hogy a cég negyedéves eredményei túlszárnyalták a szakértők várakozásait, ami a profitban 36, az eladásokban pedig 32 százalékos emelkedést jelent, ráadásul a Google Plus isjól teljesít az indulás óta.

A kereső óriás nem csak pénzügyi téren számolhat be növekedésről, de minden eddiginél több új munkaerőt, 2400 embert vettek fel az elmúlt hónapokban. A befektetőket azonban így is az nyűgözheti le, hogy most nem csak a Google eddigi fő bevételi forrásai a kereső hirdetések erősödtek, hanem új területeken is jól szerepeltek, beleértve ebbe a közösségi médiát is. A Google Plus indulása előtt a cég részvényei húsz százalékos visszaesést mutattak, azonban az elmúlt két hétben szinte túlteljesítették a piaci elvárásokat, és a múlt csütörtöki negyedéves beszámoló után a részvények megint 13 százalékot ugrottak felfelé.

A szakértők szerint ez a negyedéves teljesítmény jól mutatja, hogy mennyit erősödött a Google banneres hirdetési oldala, vagy a Chorme böngésző pozíciója. A Google bevétele 9,03 milliárd dollár volt a legutóbbi időszakban, ami először fordul elő a cég történetében. Ráadásul ez Lerry Page első negyedéve amikor ő a Google vezérigazgatója, így számára különösen fontos volt a jó pénzügyi eredmény. Page hangsúlyozta, hogy a jövőben ezt a szintet azzal akarják tartani, hogy a figyelem középpontjába a keresőmarketing mellett, a különböző Google termékeket helyezik, mint a YouTube, vagy az Android platform fejlesztése. A Google Plus sikerét pedig azzal szeretnék megőrizni, hogy az eddigi próbálkozásokkal ellentétben kifejezetten ügyelnek majd a biztonsági funkciókra, amely a közösségi oldal növekedésének egyik alappillére lehet.
    
 HOZZÁSZÓLOK

Ossza meg véleményét a cikkel kapcsolatban!


Név:

E-mail: (Nem jelenítjük meg)

Milyen nap van ma? (pl. hétfő)

 

Legolvasottabb

Legfrissebb

Hírlevélre feliratkozás

ADSL vagy mobilnet?

További villámkérdések  Szavazás állása

Interjú a Jujj.hu eladásáról

A hazai online videózásnak és a netes közösségeknek bőven van hová fejlődnie. Az ezekben rejlő lehetőségekről, a nagy bevásárlásokról és portfólióbővítésről beszélgettünk Holman Endrével, a juj.hu-t és Cotcot.hu-t nemrég megvásárló Generál Média ügyvezetőjével. Olvassa el a teljes cikket!

Új alapokra kerül az online videózás - interjú a juj.hu eladásáról Új alapokra kerül az online videózás - interjú a juj.hu eladásáról

Kövessen bennünket Kövessen bennünket facebook-on! Kövessen bennünket twitter-en! Kövesse RSS csatornánkat!

Hirdetés

Vállalkozói negyed
Friss hírek, információk, naprakész tudás, főleg vállalkozóknak

NewsAgent

Szavazás

Volt már problémája interneten vásárolt termékkel?

Szavazás állása  Szavazás állása

Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés