A Google negyedéves eredményei felülmúlták a várakozásokat

Szerző: digibiz Forrás: Mercury News

Címkék: Google

2011.
07.18.
16:27

0 hozzászólás

Betűméret csökkentés Betűméret növelés Küldés e-mailben Cikk nyomtatása

A Google vezérigazgatója bejelentette, hogy a cég negyedéves eredményei túlszárnyalták a szakértők várakozásait, ami a profitban 36, az eladásokban pedig 32 százalékos emelkedést jelent, ráadásul a Google Plus isjól teljesít az indulás óta.

A kereső óriás nem csak pénzügyi téren számolhat be növekedésről, de minden eddiginél több új munkaerőt, 2400 embert vettek fel az elmúlt hónapokban. A befektetőket azonban így is az nyűgözheti le, hogy most nem csak a Google eddigi fő bevételi forrásai a kereső hirdetések erősödtek, hanem új területeken is jól szerepeltek, beleértve ebbe a közösségi médiát is. A Google Plus indulása előtt a cég részvényei húsz százalékos visszaesést mutattak, azonban az elmúlt két hétben szinte túlteljesítették a piaci elvárásokat, és a múlt csütörtöki negyedéves beszámoló után a részvények megint 13 százalékot ugrottak felfelé.

A szakértők szerint ez a negyedéves teljesítmény jól mutatja, hogy mennyit erősödött a Google banneres hirdetési oldala, vagy a Chorme böngésző pozíciója. A Google bevétele 9,03 milliárd dollár volt a legutóbbi időszakban, ami először fordul elő a cég történetében. Ráadásul ez Lerry Page első negyedéve amikor ő a Google vezérigazgatója, így számára különösen fontos volt a jó pénzügyi eredmény. Page hangsúlyozta, hogy a jövőben ezt a szintet azzal akarják tartani, hogy a figyelem középpontjába a keresőmarketing mellett, a különböző Google termékeket helyezik, mint a YouTube, vagy az Android platform fejlesztése. A Google Plus sikerét pedig azzal szeretnék megőrizni, hogy az eddigi próbálkozásokkal ellentétben kifejezetten ügyelnek majd a biztonsági funkciókra, amely a közösségi oldal növekedésének egyik alappillére lehet.
    
 HOZZÁSZÓLOK

Ossza meg véleményét a cikkel kapcsolatban!


Név:

E-mail: (Nem jelenítjük meg)

Milyen nap van ma? (pl. hétfő)

 

Legolvasottabb

Legfrissebb

Hírlevélre feliratkozás

Bill Gates vagy Steve Jobs?

További villámkérdések  Szavazás állása

Online utazás

Egy vezető amerikai gazdasági portál előrejelzése szerint a 2009-es recesszió követően idén lendületes növekedés várható az online utazási irodák piacán, 2012-re már 7 százalékos gyarapodásra számítanak elemzőik. Megkérdeztük az itthoni nagyokat, mire számítanak az idei szezonban, hogyan vészelték át a tavalyi szűk esztendőt.

Robbanásszerű fejlődés előtt állnak a hazai online utazási portálok Robbanásszerű fejlődés előtt állnak a hazai online utazási portálok

Kövessen bennünket Kövessen bennünket facebook-on! Kövessen bennünket twitter-en! Kövesse RSS csatornánkat!

Hirdetés

Vállalkozói negyed
Friss hírek, információk, naprakész tudás, főleg vállalkozóknak

NewsAgent

Szavazás

Volt már problémája interneten vásárolt termékkel?

Szavazás állása  Szavazás állása

Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés