A Google negyedéves eredményei felülmúlták a várakozásokat

Szerző: digibiz Forrás: Mercury News

Címkék: Google

2011.
07.18.
16:27

0 hozzászólás

Betűméret csökkentés Betűméret növelés Küldés e-mailben Cikk nyomtatása

A Google vezérigazgatója bejelentette, hogy a cég negyedéves eredményei túlszárnyalták a szakértők várakozásait, ami a profitban 36, az eladásokban pedig 32 százalékos emelkedést jelent, ráadásul a Google Plus isjól teljesít az indulás óta.

A kereső óriás nem csak pénzügyi téren számolhat be növekedésről, de minden eddiginél több új munkaerőt, 2400 embert vettek fel az elmúlt hónapokban. A befektetőket azonban így is az nyűgözheti le, hogy most nem csak a Google eddigi fő bevételi forrásai a kereső hirdetések erősödtek, hanem új területeken is jól szerepeltek, beleértve ebbe a közösségi médiát is. A Google Plus indulása előtt a cég részvényei húsz százalékos visszaesést mutattak, azonban az elmúlt két hétben szinte túlteljesítették a piaci elvárásokat, és a múlt csütörtöki negyedéves beszámoló után a részvények megint 13 százalékot ugrottak felfelé.

A szakértők szerint ez a negyedéves teljesítmény jól mutatja, hogy mennyit erősödött a Google banneres hirdetési oldala, vagy a Chorme böngésző pozíciója. A Google bevétele 9,03 milliárd dollár volt a legutóbbi időszakban, ami először fordul elő a cég történetében. Ráadásul ez Lerry Page első negyedéve amikor ő a Google vezérigazgatója, így számára különösen fontos volt a jó pénzügyi eredmény. Page hangsúlyozta, hogy a jövőben ezt a szintet azzal akarják tartani, hogy a figyelem középpontjába a keresőmarketing mellett, a különböző Google termékeket helyezik, mint a YouTube, vagy az Android platform fejlesztése. A Google Plus sikerét pedig azzal szeretnék megőrizni, hogy az eddigi próbálkozásokkal ellentétben kifejezetten ügyelnek majd a biztonsági funkciókra, amely a közösségi oldal növekedésének egyik alappillére lehet.
    
 HOZZÁSZÓLOK

Ossza meg véleményét a cikkel kapcsolatban!


Név:

E-mail: (Nem jelenítjük meg)

Milyen nap van ma? (pl. hétfő)

 

Legolvasottabb

Legfrissebb

Hírlevélre feliratkozás

iWiW vagy myVip?

További villámkérdések  Szavazás állása

Okosan mérni

Ha olyasmiről hallunk, hogy valami értünk, fogyasztókért van, mindjárt elkezdődik a kutatás holmi sanda háttérérdek után. Nincs ez másként a smart meteringgel - tükörfordításban az okos méréssel - sem. A Berg Insights prognózisa szerint az okos mérési technológia térhódítása a először Ázsiában valósul meg, de 2015-ig Európában is 111 millió háztartásba jutnak el az okos mérőeszközök.

Smart metering: kinek van erre energiája? Smart metering: kinek van erre energiája?

Kövessen bennünket Kövessen bennünket facebook-on! Kövessen bennünket twitter-en! Kövesse RSS csatornánkat!

Hirdetés

Vállalkozói negyed
Friss hírek, információk, naprakész tudás, főleg vállalkozóknak

NewsAgent

Szavazás

Volt már problémája interneten vásárolt termékkel?

Szavazás állása  Szavazás állása

Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés