Google vs. Microsft: újabb csata kezdődött

Szerző: digibiz Forrás: Computerworld/digibiz.hu

Címkék: Google | Microsoft | biztonság

2010.
09.08.
10:31

0 hozzászólás

Betűméret csökkentés Betűméret növelés Küldés e-mailben Cikk nyomtatása

A Google és a Microsoft párbajának következő felvonásához érkeztünk. Előbbi egyik mérnöke besokallt, hogy az általa felfedezett, Internet Explorert érintő sérülékenységre nem reagált a konkurens cég, és kiadta azon információkat, mellyel ki lehet használni a biztonsági rést. Nem ez az első ilyen megmozdulása a cégnek. Közben a háttérben a Microsoft versenyellenes politikával vádolja a kereső óriást.

arvino.typepad.comNem először fordul elő az idén, hogy a Google munkatársai úgy tesznek közzé biztonsági résekről szóló információkat, hogy azt megelőzően a Microsoft még nem adta ki a sebezhetőségek megszüntetéséhez szükséges frissítéseket - írja a Computerworld. Az első vitát Tavis Ormandy, a Google biztonsági kutatójának bejelentése váltotta ki, ugyanis a szakember június elején közölte, hogy öt napot ad a Microsoft fejlesztőinek arra, hogy az általa felfedezett, a Windows Súgó és Támogatás Központjában található sérülékenységet megszüntesse. A hibajavítás nyilván öt nap alatt nem készülhetett el, viszont Ormandy tartotta magát az ígéretéhez, miszerint közzéteszi a kutatásának eredményeit.

A Google és a Microsoft közötti vita második felvonásához a múlt héten érkeztünk el, amikor Chris Evans, a Google mérnöke az egyik levelezőlistán egy olyan exploitot publikált, amely egy több éve létező sérülékenységre épül. Evans azzal indokolta a döntését, hogy megítélése szerint a Microsoft nem foglalkozott megfelelő módon a korábban tett, biztonsági hibával kapcsolatos bejelentésével. A múlt hét óta a Microsoft jelezte, hogy jelenleg is vizsgálja az Evans féle sérülékenységet, és egyelőre nem tud olyan sikeres támadásokról, amelyek ezt a biztonsági rést használták volna ki.

Antitröszt-háború

Ahogy arról már egy korábbi cikkünkben beszámoltunk, a Yahoo 2012-re mind az 59 piacán át akar állni a Microsoft Bing-nél használt keresőmotor alkalmazására, közben viszont a Yahoo Japan éppen a Google-lel tárgyal. A megállapodás pillanatától kezdve, a Google teljesen uralni fogja a Japán keresőpiacot. A Microsoft szerint versenyellenes a döntés. A cégnek nyilvánvalóan a keresésekhez kapcsolódó reklámpiac elvesztése fáj leginkább, ám a nyilvánosság előtt elsősorban az ellen kelt ki vezető jogászuk, hogy ezáltal információs monopóliumhoz juthat a Google az interneten kereső felhasználók adataira vonatkozóan.
    
 HOZZÁSZÓLOK

Ossza meg véleményét a cikkel kapcsolatban!


Név:

E-mail: (Nem jelenítjük meg)

Milyen nap van ma? (pl. hétfő)

 

Legolvasottabb

Legfrissebb

Hírlevélre feliratkozás

Vatera vagy Teszvesz?

További villámkérdések  Szavazás állása

Kijátszható a Facebook?

Annak ellenére, hogy szerepe egyre inkább felértékelődik, a legnépszerűbb közösségi oldal keresője egyelőre nincs felkészülve a csalásokra. Sőt, egy FB- marketinggel foglalkozó cég friss tanulmánya szerint kisebb-nagyobb trükkökkel pillanatok alatt juttatható tetszőleges rajongói oldal a találati lista élére.

Kijátszható a Facebook - kis csalással könnyű élre jutni Kijátszható a Facebook - kis csalással könnyű élre jutni

Kövessen bennünket Kövessen bennünket facebook-on! Kövessen bennünket twitter-en! Kövesse RSS csatornánkat!

Hirdetés

Vállalkozói negyed
Friss hírek, információk, naprakész tudás, főleg vállalkozóknak

NewsAgent

Szavazás

Volt már problémája interneten vásárolt termékkel?

Szavazás állása  Szavazás állása

Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés