A Google Maps vezet a briteknél

Szerző: digibiz Forrás: ComScore

Címkék: Google Maps

2011.
07.15.
11:05

0 hozzászólás

Betűméret csökkentés Betűméret növelés Küldés e-mailben Cikk nyomtatása

Az első ötből három hely a Google-é a briteknél legnépszerűbb alkalmazások listáján, a dobogó legfelső fokára a Google Maps került.

A GSMA és a ComScore a brit mobilszolgáltatókkal együttműködve készített felmérést arról, melyek a legtöbbet használt mobilos alkalmazások az Egyesült Királyságban. A jelentésből kiderül, hogy nagyjából 8,8 millió brit mobiltelefon tulajdonos használt olyan alkalmazást idén áprilisig amely csatlakozott az internethez is. A Google Maps végzett az első helyen, amelyet 6,4 millióan indítottak el. A 21,8 millió brit telefon tulajdonos negyven százaléka használt valamilyen internetes alkalmazást. A Google Maps a felhasználók 73 százalékához jutott el, amásodik helyen szereplő Yahoo Weather alkalmazást 3,6 a harmadik Facebook alkalmazást pedig 3,5 millióan használták.

A GSMA média igazgatója, Henry Stevens szerint az alkalmazások a mobil tartalmak elérésének fontos szereplőivé váltak az utóbbi időben, ami az okostelefonok terjedését is elősegíti. Fontosnak tartja az ilyen statisztikákat, mert azok segítenek megérteni a mobil piac működését. Jeremy Copp a ComScore-tól hozzátette, hogy a könnyebb felmérés érdekében mobilra optimalizált tagging szolgáltatást biztosítanak a kiadóknak, amivel megjelölhetik a mobilra is fejlesztett weblapokat, és így könnyebben átláthatják a látogatószám, weblapelérés változását. Minél több fejlesztő használja a tagging szolgáltatást, úgy ki tudják terjeszteni az alkalmazások listáját.
    
 HOZZÁSZÓLOK

Ossza meg véleményét a cikkel kapcsolatban!


Név:

E-mail: (Nem jelenítjük meg)

Milyen nap van ma? (pl. hétfő)

 

Legolvasottabb

Legfrissebb

Hírlevélre feliratkozás

Netbook vagy iPad?

További villámkérdések  Szavazás állása

Menő a netes TV

Egyre többen néznek televíziót internetes platformon, ám messze még az idő, amikor a felhasználók minden tekintetben e verzió mellett teszik majd le voksukat. Az online tévézés ettől függetlenül máig kiaknázatlan reklámlehetőségeket rejt.

Az online tévénézők a jelenleginél több reklámot is eltűrnének Az online tévénézők a jelenleginél több reklámot is eltűrnének

Kövessen bennünket Kövessen bennünket facebook-on! Kövessen bennünket twitter-en! Kövesse RSS csatornánkat!

Hirdetés

Vállalkozói negyed
Friss hírek, információk, naprakész tudás, főleg vállalkozóknak

NewsAgent

Szavazás

Volt már problémája interneten vásárolt termékkel?

Szavazás állása  Szavazás állása

Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés