A Google lett a Groupon gazdája

Szerző: digibiz Forrás: Mashable.com / digibiz.hu

Címkék: Google | Groupon | Yahoo | felvásárlás

2010.
11.29.
10:39

0 hozzászólás

Betűméret csökkentés Betűméret növelés Küldés e-mailben Cikk nyomtatása

Hosszas huzavona után úgy tűnik, hogy a Google-nek sikerült az, ami a Yahoo-nak nem. Hivatalosan meg nem erősített hírek szerint a Google 2,5 milliárd dollárért felvásárolta a Groupont. Az üzlettel mindkét fél jól járt.

Ha lehet hinni a legfrissebb pletykáknak, akkor a Google megvásárolta a Groupont 2,5 milliárd dollárért - írja a Mashable.com. Néhány napja röppent fel a híre, hogy nem csak  Yahoo próbálja megszerezni a Groupont, hanem a Google is tárgyalásokat folytat az ügyben. Egyelőre hivatalosan még nem erősítették meg a felvásárlás hírét, de ha igaz, akkor a Google-nek végül sikerült megelőznie a Yahoo-t, akik az év elején 2-3 milliárd dollárt ajánlottak az oldalért.

groupon.com

Szakértők szerint, ha a hír igaz, akkor a Google összeolvaszthatja a Groupon ajánlatait a Google Places-zel. Másrészről, a Groupon könnyebben maga mögé utasíthatja a hozzá hasonló oldalakat a Google szárnyai alatt.

Érdekesség, hogy a Groupon nemrég szállt be a Yahoo által fejlesztett Local Deals-be. Itt olyan partnerek árengedményeit gyűjtik össze mint például a Groupon, a LivingSocial vagy a Coupons.com. Carol Bartz, a Yahoo vezérigazgatója egy nemrég készült interjúban nem tagadta, hogy voltak a Groupon felvásárlását célzó terveik, de elmondta, hogy már nem tartják ezt olyan fontosnak, amióta a Local Deals-ben benne van a cég.

    
 HOZZÁSZÓLOK

Ossza meg véleményét a cikkel kapcsolatban!


Név:

E-mail: (Nem jelenítjük meg)

Milyen nap van ma? (pl. hétfő)

 

Legolvasottabb

Legfrissebb

Hírlevélre feliratkozás

Explorer vagy Firefox?

További villámkérdések  Szavazás állása

Hazai webshopok piaci helyzete

Az online üzletek többségének nem hogy ártott volna a recesszió, kifejezetten előnyükre vált. Az Év internetes kereskedője díj nyerteseit is megkérdezve körbejártuk, profiltól függően hogy állják a sarat az online boltok, és megnéztük azt is, milyenek lesznek az idei vásárlói trendek.

A válság fő nyertesei egyértelműen a webshopok A válság fő nyertesei egyértelműen a webshopok

Kövessen bennünket Kövessen bennünket facebook-on! Kövessen bennünket twitter-en! Kövesse RSS csatornánkat!

Hirdetés

Vállalkozói negyed
Friss hírek, információk, naprakész tudás, főleg vállalkozóknak

NewsAgent

Szavazás

Volt már problémája interneten vásárolt termékkel?

Szavazás állása  Szavazás állása

Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés