A Google lett a Groupon gazdája

Szerző: digibiz Forrás: Mashable.com / digibiz.hu

Címkék: Google | Groupon | Yahoo | felvásárlás

2010.
11.29.
10:39

0 hozzászólás

Betűméret csökkentés Betűméret növelés Küldés e-mailben Cikk nyomtatása

Hosszas huzavona után úgy tűnik, hogy a Google-nek sikerült az, ami a Yahoo-nak nem. Hivatalosan meg nem erősített hírek szerint a Google 2,5 milliárd dollárért felvásárolta a Groupont. Az üzlettel mindkét fél jól járt.

Ha lehet hinni a legfrissebb pletykáknak, akkor a Google megvásárolta a Groupont 2,5 milliárd dollárért - írja a Mashable.com. Néhány napja röppent fel a híre, hogy nem csak  Yahoo próbálja megszerezni a Groupont, hanem a Google is tárgyalásokat folytat az ügyben. Egyelőre hivatalosan még nem erősítették meg a felvásárlás hírét, de ha igaz, akkor a Google-nek végül sikerült megelőznie a Yahoo-t, akik az év elején 2-3 milliárd dollárt ajánlottak az oldalért.

groupon.com

Szakértők szerint, ha a hír igaz, akkor a Google összeolvaszthatja a Groupon ajánlatait a Google Places-zel. Másrészről, a Groupon könnyebben maga mögé utasíthatja a hozzá hasonló oldalakat a Google szárnyai alatt.

Érdekesség, hogy a Groupon nemrég szállt be a Yahoo által fejlesztett Local Deals-be. Itt olyan partnerek árengedményeit gyűjtik össze mint például a Groupon, a LivingSocial vagy a Coupons.com. Carol Bartz, a Yahoo vezérigazgatója egy nemrég készült interjúban nem tagadta, hogy voltak a Groupon felvásárlását célzó terveik, de elmondta, hogy már nem tartják ezt olyan fontosnak, amióta a Local Deals-ben benne van a cég.

    
 HOZZÁSZÓLOK

Ossza meg véleményét a cikkel kapcsolatban!


Név:

E-mail: (Nem jelenítjük meg)

Milyen nap van ma? (pl. hétfő)

 

Legolvasottabb

Legfrissebb

Hírlevélre feliratkozás

Twitter vagy Buzz?

További villámkérdések  Szavazás állása

Iparági fúziók I-II

A fúziók, licencek, bevásárlások témakörében annyi az esemény, hogy halandó újságíró a legjobb szándékkal is csak jellemzőnek vélhető részleteket tud kiragadni a folyamatok áradatából. Ezúttal nem napjaink felvásárlásai között tallóztunk, hanem az iparág (közel)múltjából ragadtunk ki néhány tanulságos példát.

It-iparági fúziók I.rész: Méretes pofonok a segítő kéztől It-iparági fúziók I.rész: Méretes pofonok a segítő kéztől

Kövessen bennünket Kövessen bennünket facebook-on! Kövessen bennünket twitter-en! Kövesse RSS csatornánkat!

Hirdetés

Vállalkozói negyed
Friss hírek, információk, naprakész tudás, főleg vállalkozóknak

NewsAgent

Szavazás

Volt már problémája interneten vásárolt termékkel?

Szavazás állása  Szavazás állása

Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés