A Google kisöpri a gyenge tartalmat

Szerző: digibiz Forrás: WashingtonPost.com

Címkék: Google | keresés

2011.
02.28.
16:04

0 hozzászólás

Betűméret csökkentés Betűméret növelés Küldés e-mailben Cikk nyomtatása

Csak a hasznos és értékes információ számít! Ez lett a Google új keresési algoritmusának alapja, a múlt heti változtatások után. A keresőóriás találati listáiban pedig egyből átrendeződtek a helyezések. De eldöntheti-e bárki is, mi hasznos, és mi nem az a felhasználók számára?

Azok a cégek, weblapok akik a módosítások hatására hátrébb kerültek, bármilyen keresett kifejezésről legyen is szó, természetesen fel vannak háborodva. A WiseGeek.com nevű weblapnál azt mondják, hogy a forgalmuk nagy része keresési találatokból jön, főként a Google-ről, most viszont az eddigi második, harmadik helyezések helyett visszacsúztak az ötödikre, vagy annál lentebb. Pedig a honlapon több, mint 124000 cikk található, melyeket hozzáértők írnak, és odafigyelnek a minőségre. Kérdés akkor, hogy a Google szerint mi az értékes tartalom, mit várnak el.

A Google elsősorban azt szeretné ezzel a változással kiküszöbölni, hogy a találatok olyan oldalakra vezessenek, ahol csak pár mondat van a kereséssel kapcsolatban, mellette viszont például rengeteg reklám. A felhasználók ilyenkor egyből kattintanak is a vissza gombra, ami csökkenti elégedettségüket. A cégnél azt mondják, ők szívesen segítenek abban, mit tegyenek a weblapok tulajdonosai a megfelelő találati pozíció elérésére.

A Sistrix GmbH hétvégre készített egy felmérést, hogy melyik weblapok helyezése változott, és mennyire. Ebből az látszik, hogy sok olyan oldal, amelyek főleg tematikus információs portálok, erősen visszaestek, míg sok közösségi oldal és hírportál jobb helyre került. Szakértők szerint korai még elemezgetni, miylen tartós hatása lehet az algoritmus módosításának. Azonban az biztos, hogy a weblapok szempontjából fontos szempont, milyen helyezést kapnak, hiszen az hozza a látogatókat, a látogatók pedig a reklámozókat.
    
 HOZZÁSZÓLOK

Ossza meg véleményét a cikkel kapcsolatban!


Név:

E-mail: (Nem jelenítjük meg)

Milyen nap van ma? (pl. hétfő)

 

Legolvasottabb

Legfrissebb

Hírlevélre feliratkozás

Google Docs vagy Dropbox?

További villámkérdések  Szavazás állása

A Netrisk.hu megéri a pénzét?

A tavalyi évben közel 1,4 milliárd forintos árbevételt produkáló Netrisk.hu többségi tulajdonát a napokban szerezte meg az Enterprise Investors, több mint 6 milliárd forintért. Az üzlet nem csak az évi több száz millió forintos osztalékért érte meg.

Brutális növekedés a Netrisknél Brutális növekedés a Netrisknél

Kövessen bennünket Kövessen bennünket facebook-on! Kövessen bennünket twitter-en! Kövesse RSS csatornánkat!

Hirdetés

Vállalkozói negyed
Friss hírek, információk, naprakész tudás, főleg vállalkozóknak

NewsAgent

Szavazás

Volt már problémája interneten vásárolt termékkel?

Szavazás állása  Szavazás állása

Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés