A Google kisöpri a gyenge tartalmat

Szerző: digibiz Forrás: WashingtonPost.com

Címkék: Google | keresés

2011.
02.28.
16:04

0 hozzászólás

Betűméret csökkentés Betűméret növelés Küldés e-mailben Cikk nyomtatása

Csak a hasznos és értékes információ számít! Ez lett a Google új keresési algoritmusának alapja, a múlt heti változtatások után. A keresőóriás találati listáiban pedig egyből átrendeződtek a helyezések. De eldöntheti-e bárki is, mi hasznos, és mi nem az a felhasználók számára?

Azok a cégek, weblapok akik a módosítások hatására hátrébb kerültek, bármilyen keresett kifejezésről legyen is szó, természetesen fel vannak háborodva. A WiseGeek.com nevű weblapnál azt mondják, hogy a forgalmuk nagy része keresési találatokból jön, főként a Google-ről, most viszont az eddigi második, harmadik helyezések helyett visszacsúztak az ötödikre, vagy annál lentebb. Pedig a honlapon több, mint 124000 cikk található, melyeket hozzáértők írnak, és odafigyelnek a minőségre. Kérdés akkor, hogy a Google szerint mi az értékes tartalom, mit várnak el.

A Google elsősorban azt szeretné ezzel a változással kiküszöbölni, hogy a találatok olyan oldalakra vezessenek, ahol csak pár mondat van a kereséssel kapcsolatban, mellette viszont például rengeteg reklám. A felhasználók ilyenkor egyből kattintanak is a vissza gombra, ami csökkenti elégedettségüket. A cégnél azt mondják, ők szívesen segítenek abban, mit tegyenek a weblapok tulajdonosai a megfelelő találati pozíció elérésére.

A Sistrix GmbH hétvégre készített egy felmérést, hogy melyik weblapok helyezése változott, és mennyire. Ebből az látszik, hogy sok olyan oldal, amelyek főleg tematikus információs portálok, erősen visszaestek, míg sok közösségi oldal és hírportál jobb helyre került. Szakértők szerint korai még elemezgetni, miylen tartós hatása lehet az algoritmus módosításának. Azonban az biztos, hogy a weblapok szempontjából fontos szempont, milyen helyezést kapnak, hiszen az hozza a látogatókat, a látogatók pedig a reklámozókat.
    
 HOZZÁSZÓLOK

Ossza meg véleményét a cikkel kapcsolatban!


Név:

E-mail: (Nem jelenítjük meg)

Milyen nap van ma? (pl. hétfő)

 

Legolvasottabb

Legfrissebb

Hírlevélre feliratkozás

Kindle vagy iPAD?

További villámkérdések  Szavazás állása

A hazai netezők nem fogékonyak a webkettőre

Szabó Mártonnal, az iWiW alapítójával és korábbi vezetőjével csendes leköszönése alkalmából beszélgettünk. Távozásának egyszerű az oka: 8 év alatt elfáradt. Továbbra is segíti tanácsaival az Origo-t de most inkább pihen és utazik. Twitterezni valószínűleg nem fog, de a blogírást elképzelhetőnek tartja. Mint mondja, sosem volt még ennyire érdekes a social media világa, a fejekben viszont volna mit helyére tenni. Mi nagyon örülnénk, ha belefogna, mert Marcit jó hallgatni. Nehezen is tudtuk abbahagyni, így a vele készült interjút két részletben közöljük, rövidített videóanyaggal spékelve.

"A hazai netezők nem fogékonyak a webkettőre" - interjú Szabó Mártonnal, az iWiW korábbi vezetőjével 

Kövessen bennünket Kövessen bennünket facebook-on! Kövessen bennünket twitter-en! Kövesse RSS csatornánkat!

Hirdetés

Vállalkozói negyed
Friss hírek, információk, naprakész tudás, főleg vállalkozóknak

NewsAgent

Szavazás

Volt már problémája interneten vásárolt termékkel?

Szavazás állása  Szavazás állása

Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés