A Google lekoppintotta a Groupont

Szerző: digibiz Forrás: Mashable.com / Digibiz.hu

Címkék: Google | Groupon | Offers

2011.
01.24.
18:29

0 hozzászólás

Betűméret csökkentés Betűméret növelés Küldés e-mailben Cikk nyomtatása

Miután a Groupon visszautasította a Google 6 milliárd dolláros felvásárlási ajánlatát, a kereső óriás inkább saját közösségi vásárlási oldalt indít. Megerősítették a kiszivárgott információkat, ám részleteket nem árultak el a tesztelés alatt álló projektről. Míg a Google fejleszt, addig a Groupon 15 milliárd dollárosan megy a tőzsdére.

A Google jelenleg nagy erőkkel dolgozik a Google Offers elindításán, amit a Groupon riválisának szánnak - tudta meg a Mashable.com

A Google nem újít sokat a már bevált közösségi vásárláson, a működési elv ugyanaz, mint a Grouponnál vagy a LivingSocial-nél, ugyanis a felhasználók megtalálhatják a környékükön lévő legjobb ajánlatokat egy napi email segítségével. Ezután meghatározott ideig lehet megkötni a kiválasztott üzletet, például egy indiai étterem menüjéért. 

Eddig azt biztosan lehet tudni róla, hogy tartalmaz Facebook, Twitter, Google Reader, Google Buzz és emailes megosztói opciókat. Valamint, hogy az alapját a keresőóriás Checkout rendszere jelenti, ezen keresztül fizethetnek majd a vásárlók. A Google a bevétel 80 százalékát azonnal kifizeti a kereskedőnek, ám 20 százalékot 90 napig visszatart, hogy abból fedezzék az esetleges panaszokat. 

Korábban megírtuk, hogy a Google 6 milliárd dollárt ajánlott a Grouponért, amit végül hosszas gondolkozás után visszautasított a közösségi vásárlási oldal. Ehelyett inkább 15 milliárd dolláros árazás mellett tervezi, hogy néhány hónapon belül a tőzsdére lép. Ezek szerint a visszautasítás oka az lehetett, hogy a Google túl keveset ajánlott az igencsak nagy léptekben fejlődő vállalatért.  

A Google később megerősítette a kiszivárgott információkat, bár részleteket nem árultak el az Offers-ről, csak annyit, hogy jelenleg kisvállalkozásokkal tárgyalnak az oldal teszteléséről.

A Google újdonságának sikeres jövőt jósolnak a szakértők, annak ellenére, hogy például a Wave tavaly nyáron megbukott.
    
 HOZZÁSZÓLOK

Ossza meg véleményét a cikkel kapcsolatban!


Név:

E-mail: (Nem jelenítjük meg)

Milyen nap van ma? (pl. hétfő)

 

Legolvasottabb

Legfrissebb

Hírlevélre feliratkozás

Biciklivel vagy autóval?

További villámkérdések  Szavazás állása

Olajszennyezés és Google

Az emberiség történetének egyik legkomolyabb olajszennyezéssel járó természeti katasztrófájában érintett BP olajtársaság nem fukarkodik, a jelek szerint minden pénzt megér nekik, hogy valamelyest javíthassanak sérült reputációjukon. Ennek kapcsán felmerül a kérdés, milyen mértékben képesek a nagyvállalatok befolyásolni a neten terjedő híreket azzal, hogy felvásárolják a Google-nél a kontextusban érintett keresőszavakat.

Keresőszó-vásárlással szépíthető a természeti katasztrófa Keresőszó-vásárlással szépíthető a természeti katasztrófa

Kövessen bennünket Kövessen bennünket facebook-on! Kövessen bennünket twitter-en! Kövesse RSS csatornánkat!

Hirdetés

Vállalkozói negyed
Friss hírek, információk, naprakész tudás, főleg vállalkozóknak

NewsAgent

Szavazás

Volt már problémája interneten vásárolt termékkel?

Szavazás állása  Szavazás állása

Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés