A Google lekoppintotta a Groupont

Szerző: digibiz Forrás: Mashable.com / Digibiz.hu

Címkék: Google | Groupon | Offers

2011.
01.24.
18:29

0 hozzászólás

Betűméret csökkentés Betűméret növelés Küldés e-mailben Cikk nyomtatása

Miután a Groupon visszautasította a Google 6 milliárd dolláros felvásárlási ajánlatát, a kereső óriás inkább saját közösségi vásárlási oldalt indít. Megerősítették a kiszivárgott információkat, ám részleteket nem árultak el a tesztelés alatt álló projektről. Míg a Google fejleszt, addig a Groupon 15 milliárd dollárosan megy a tőzsdére.

A Google jelenleg nagy erőkkel dolgozik a Google Offers elindításán, amit a Groupon riválisának szánnak - tudta meg a Mashable.com

A Google nem újít sokat a már bevált közösségi vásárláson, a működési elv ugyanaz, mint a Grouponnál vagy a LivingSocial-nél, ugyanis a felhasználók megtalálhatják a környékükön lévő legjobb ajánlatokat egy napi email segítségével. Ezután meghatározott ideig lehet megkötni a kiválasztott üzletet, például egy indiai étterem menüjéért. 

Eddig azt biztosan lehet tudni róla, hogy tartalmaz Facebook, Twitter, Google Reader, Google Buzz és emailes megosztói opciókat. Valamint, hogy az alapját a keresőóriás Checkout rendszere jelenti, ezen keresztül fizethetnek majd a vásárlók. A Google a bevétel 80 százalékát azonnal kifizeti a kereskedőnek, ám 20 százalékot 90 napig visszatart, hogy abból fedezzék az esetleges panaszokat. 

Korábban megírtuk, hogy a Google 6 milliárd dollárt ajánlott a Grouponért, amit végül hosszas gondolkozás után visszautasított a közösségi vásárlási oldal. Ehelyett inkább 15 milliárd dolláros árazás mellett tervezi, hogy néhány hónapon belül a tőzsdére lép. Ezek szerint a visszautasítás oka az lehetett, hogy a Google túl keveset ajánlott az igencsak nagy léptekben fejlődő vállalatért.  

A Google később megerősítette a kiszivárgott információkat, bár részleteket nem árultak el az Offers-ről, csak annyit, hogy jelenleg kisvállalkozásokkal tárgyalnak az oldal teszteléséről.

A Google újdonságának sikeres jövőt jósolnak a szakértők, annak ellenére, hogy például a Wave tavaly nyáron megbukott.
    
 HOZZÁSZÓLOK

Ossza meg véleményét a cikkel kapcsolatban!


Név:

E-mail: (Nem jelenítjük meg)

Milyen nap van ma? (pl. hétfő)

 

Legolvasottabb

Legfrissebb

Hírlevélre feliratkozás

Bill Gates vagy Steve Jobs?

További villámkérdések  Szavazás állása

Magyar fejlesztés az e-vámügy

Június közepe óta létezik egyablakos, elektronikus vámügyintézés Magyarországon, amitől az ügyintézés felgyorsulását és leegyszerűsödését várják, kisebb költségért. A magyar fejlesztés egyedi, sehol ennyi hatóságot nem hangoltak össze az EU projektjében. Szántó Tamást, a Pénzügyminisztérium Informatikai Szolgáltató Központ elnökhelyettesét kérdeztük az új rendszerről.

Egyedi magyar fejlesztés az e-vámügyintézés Egyedi magyar fejlesztés az e-vámügyintézés

Kövessen bennünket Kövessen bennünket facebook-on! Kövessen bennünket twitter-en! Kövesse RSS csatornánkat!

Hirdetés

Vállalkozói negyed
Friss hírek, információk, naprakész tudás, főleg vállalkozóknak

NewsAgent

Szavazás

Volt már problémája interneten vásárolt termékkel?

Szavazás állása  Szavazás állása

Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés