A Google idén még nem vett semmit

Szerző: digibiz Forrás: TechCrunchIT.com

Címkék: felvásárlás | befektetés | Dell

2011.
01.11.
12:00

0 hozzászólás

Betűméret csökkentés Betűméret növelés Küldés e-mailben Cikk nyomtatása

Az év elején újabb lendületet vettek a világ nagyvállalatai, és nem pihennek a felvásárlások, befektetések terén. Még csak január közepén járunk, de már több üzletet is megvalósítottak. A Google tavaly is februárban kezdett.

A Dell január negyedikén bejelentette, hogy felvásárolta a SecureWorks nevű biztonsági vállalatot, azonban részleteket nem közöltek az üzletről, csupán annyit, hogy január elején szeretnék lezárni azt.
 
Az új év kezdetével azonnal megindult a közösségi szoftver cégek háborúja. A Socialtext, amely nagyvállalatok számára kínál egy belső intraneten futó közösségi alkalmazást, egy ingyenes segédeszközt helyezett el a Yammer belső kommunikációra alkalmas oldalán, ami közvetlenül átvezet hozzájuk. Pontos adatokat nem lehet tudni a megállapodásról.
 
A Symplified, ami belépéshez és azonosításhoz szükséges szolgáltatásról gondoskodik 9 millió dollárnyi befektetéshez jutott, ezzel 18,8 millió dollárra nőtt az értéke. A befektetők közt volt a Granite Ventures, az Allegis Capital és a Quest Software.
 
Az Avaya, amely üzleti együttműködéshez használható szoftvert és szolgáltatásokat biztosít, január elején bejelentette, hogy megszerezte a konferencia beszélgetésekhez szükséges technikát fejlesztő, Konftel-t. Az Avaya 15 millió dollárt fizetett készpénzben.

A Google tavaly február 12-én az Aardvark közösségi keresőmotor felvásárlásával indította el bevásárlókörútját, amelynek eredményeképpen 25 céget vásárolt fel részben vagy egészben. De ahogy megírtuk a Google jól járt a Verizon iPhone csomagjának megjelenésével.

    
 HOZZÁSZÓLOK

Ossza meg véleményét a cikkel kapcsolatban!


Név:

E-mail: (Nem jelenítjük meg)

Milyen nap van ma? (pl. hétfő)

 

Legolvasottabb

Legfrissebb

Hírlevélre feliratkozás

Linux vagy Windows?

További villámkérdések  Szavazás állása

Nagyító alatt a televíziós weboldalak

A hazai tévés weboldalak piacán a kereskedelmi tévék a tartalomszolgáltatás terén még gyerekcipőben járnak, de a közösségi megoldásokban rejlő lehetőségeket egyre inkább igyekeznek kihasználni. Az MTV.hu mindkét fronton jó példát állít, közösségi szinten a dél-afrikai vébével vettek friss lendületet. Üde színfolt az Origo két új tévés weboldala is.

Hazai tv-k weboldalai - messze még a trend Hazai tv-k weboldalai - messze még a trend

Kövessen bennünket Kövessen bennünket facebook-on! Kövessen bennünket twitter-en! Kövesse RSS csatornánkat!

Hirdetés

Vállalkozói negyed
Friss hírek, információk, naprakész tudás, főleg vállalkozóknak

NewsAgent

Szavazás

Volt már problémája interneten vásárolt termékkel?

Szavazás állása  Szavazás állása

Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés