A Google idén még nem vett semmit

Szerző: digibiz Forrás: TechCrunchIT.com

Címkék: felvásárlás | befektetés | Dell

2011.
01.11.
12:00

0 hozzászólás

Betűméret csökkentés Betűméret növelés Küldés e-mailben Cikk nyomtatása

Az év elején újabb lendületet vettek a világ nagyvállalatai, és nem pihennek a felvásárlások, befektetések terén. Még csak január közepén járunk, de már több üzletet is megvalósítottak. A Google tavaly is februárban kezdett.

A Dell január negyedikén bejelentette, hogy felvásárolta a SecureWorks nevű biztonsági vállalatot, azonban részleteket nem közöltek az üzletről, csupán annyit, hogy január elején szeretnék lezárni azt.
 
Az új év kezdetével azonnal megindult a közösségi szoftver cégek háborúja. A Socialtext, amely nagyvállalatok számára kínál egy belső intraneten futó közösségi alkalmazást, egy ingyenes segédeszközt helyezett el a Yammer belső kommunikációra alkalmas oldalán, ami közvetlenül átvezet hozzájuk. Pontos adatokat nem lehet tudni a megállapodásról.
 
A Symplified, ami belépéshez és azonosításhoz szükséges szolgáltatásról gondoskodik 9 millió dollárnyi befektetéshez jutott, ezzel 18,8 millió dollárra nőtt az értéke. A befektetők közt volt a Granite Ventures, az Allegis Capital és a Quest Software.
 
Az Avaya, amely üzleti együttműködéshez használható szoftvert és szolgáltatásokat biztosít, január elején bejelentette, hogy megszerezte a konferencia beszélgetésekhez szükséges technikát fejlesztő, Konftel-t. Az Avaya 15 millió dollárt fizetett készpénzben.

A Google tavaly február 12-én az Aardvark közösségi keresőmotor felvásárlásával indította el bevásárlókörútját, amelynek eredményeképpen 25 céget vásárolt fel részben vagy egészben. De ahogy megírtuk a Google jól járt a Verizon iPhone csomagjának megjelenésével.

    
 HOZZÁSZÓLOK

Ossza meg véleményét a cikkel kapcsolatban!


Név:

E-mail: (Nem jelenítjük meg)

Milyen nap van ma? (pl. hétfő)

 

Legolvasottabb

Legfrissebb

Hírlevélre feliratkozás

Origo vagy Index?

További villámkérdések  Szavazás állása

Hazai webshopok piaci helyzete

Az online üzletek többségének nem hogy ártott volna a recesszió, kifejezetten előnyükre vált. Az Év internetes kereskedője díj nyerteseit is megkérdezve körbejártuk, profiltól függően hogy állják a sarat az online boltok, és megnéztük azt is, milyenek lesznek az idei vásárlói trendek.

A válság fő nyertesei egyértelműen a webshopok A válság fő nyertesei egyértelműen a webshopok

Kövessen bennünket Kövessen bennünket facebook-on! Kövessen bennünket twitter-en! Kövesse RSS csatornánkat!

Hirdetés

Vállalkozói negyed
Friss hírek, információk, naprakész tudás, főleg vállalkozóknak

NewsAgent

Szavazás

Volt már problémája interneten vásárolt termékkel?

Szavazás állása  Szavazás állása

Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés