A Google forradalmasítaná a pénzhasználatot

Szerző: digibiz Forrás: International Business Times

Címkék: Google

2011.
05.27.
15:01

0 hozzászólás

Betűméret csökkentés Betűméret növelés Küldés e-mailben Cikk nyomtatása

A Google végre bemutatta már nagyon várt mobil fizetési rendszerét a Google Wallet-ot. A cég azt ígéri, ez forradalmasítja az emberek pénzhasználatát.

A Google szerint a Wallet olyan új lépés a pénzforgalomban mint annak idején az érme, majd a papírpénz, legutóbb pedig a bakkártyák használatának bevezetése volt. A Google Wallet legegyszerűbben megfogalmazva annyit teszi, mint egy Android alkalmazás, amely pénztárcává alakítja a felhasználó mobilját, és a létező plasztik kártyák virtuális verzióját tartalmazza. Csak meg kell érinteni amképernyőt, hogy a tranzakció egy NFC rendszeren keresztül végbemenjen. Az NFC, vagy near-field communication rendszer egy rövid hatótávolságú vezeték nélküli adatátviteli forma, melyet főleg mobilkészülékeken alkalmaznak. Legutóbb Angliában vezetett be hasonló fizetési rendszert az Orange.

A Google San Francisco-ban és New Yorkban kezdi meg a Wallet tesztelését, a Sprint hálózatán, a Nexus S 4G telefonon keresztül. Először csak a Citibank MasterCar-dal lehet majd vele fizetni, de a Google ígéretei szerint később többféle Androidos készülékkel, és más kártyákkal is elérhető lesz a szolgáltatás. Korlátozó tényező lehet hogy csak nagyjából 135,000 MasterCard PayPass terminál van az Egyesült Államokban.

A Google Wallet ingyenesen hozzáférhető lesz a felhasználóknak, ami megkönnyíti majd egyszerre több bankkártya, hitelkártya használatát. Ráadásul a különböző ajándékkártyákat, beszállókártyákat, jegyeket is szinkronizálni lehet majd vele. A Google szerint a rendszer teljesen biztonságos és az alkalmazásnak van egy személyre szabott PIN-kódja, a fizetés pedig csak akkor megy végbe, ha a felhasználó beírja ezt a kódot. A Google Wallet fejlesztői emellett a rosszindulatú szoftverek ellen is teljes körű védelmet biztosítanak.
    
 HOZZÁSZÓLOK

Ossza meg véleményét a cikkel kapcsolatban!


Név:

E-mail: (Nem jelenítjük meg)

Milyen nap van ma? (pl. hétfő)

 

Legolvasottabb

Legfrissebb

Hírlevélre feliratkozás

ADSL vagy mobilnet?

További villámkérdések  Szavazás állása

Interjú Barczi Imrével, a Postr leendő termékmenedzserével

"Nem ismerem még ennyire a Postr-t, de nem hiszem, hogy mindenkinek bloggerré kellene válnia. Épp az a lényeg, hogy ezek az új újramegosztó szolgáltatások a bloggolásnál jóval kevesebb energiaráfordítást kívánnak a felhasználóktól, így többen tudnak bevonódni. Sokkal fontosabb a reagálás, mint az önálló tartalomelőállítás."

"Nem hiszem, hogy mindenkinek bloggerré kellene válnia" 

Kövessen bennünket Kövessen bennünket facebook-on! Kövessen bennünket twitter-en! Kövesse RSS csatornánkat!

Hirdetés

Vállalkozói negyed
Friss hírek, információk, naprakész tudás, főleg vállalkozóknak

NewsAgent

Szavazás

Volt már problémája interneten vásárolt termékkel?

Szavazás állása  Szavazás állása

Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés