A Google elérte az egymilliárd látogatót

Szerző: digibiz Forrás: cnet.com

Címkék: Google

2011.
06.23.
12:14

0 hozzászólás

Betűméret csökkentés Betűméret növelés Küldés e-mailben Cikk nyomtatása

Minden weboldal közül elsőként a Google büszkélkedhet azzal, hogy átlépte az egymilliárd egyedi látogatószámot egy hónap alatt. A comScore adatai szerint májusban lépték át ezt a mérföldkövet, ami pedig még fontosabb, a Facebook előtt.

Májusban a Google-t eleve 8,4 százalékkal többen nyitották meg, amivel elérhették ezt a hatalmas számot. Azonban a Microsoft is közel járt hozzá, 905 millióval, a Facebook pedig 30 százalékos növekedést tapasztalt, ami 714 millió látogatóhoz volt elég. 

A comScore mérése egy 2 millió felhasználóra épülő globális mérési panelen alapszik, nagyjából úgy mutatja az adatokat, ahogy a tévécsatornák nézettségét szokták mérni. Ehhez még hozzájön az, hogy nagyjából 90 közismert oldal mindig eljuttatja hozzájuk a látogatottsági adatokat, de például a Google nem. Tehát nyilván ezt a számot nem lehet készpénznek venni, de elég ahhoz elég stabil adatokon nyugszik a mérés, hogy átfogó képet adjon.

2006-ban a Google-nek még nagyjából 496 millió látogatója volt havonta, és akkor még az MSN vezetett, 539 millió látogatóval. Bár a mostani számok nem jelentik a Google abszolút győzelmét, mert a Facebook-on például átlagosan több időt töltenek az emberek, de még a Microsoftnál is.
    
 HOZZÁSZÓLOK

Ossza meg véleményét a cikkel kapcsolatban!


Név:

E-mail: (Nem jelenítjük meg)

Milyen nap van ma? (pl. hétfő)

 

Legolvasottabb

Hírlevélre feliratkozás

Abaqoos vagy PayPal?

További villámkérdések  Szavazás állása

Augmented reality: Hallott már róla?

Az augmented reality mobiltechnológiára való átterjedése előrevetíti, hogy a jövőben mobiljaink fő feladata lesz tetszőleges pillanatban összekötni a digitális és a valódi világot. Kereséseinket intuitív módon, a fizikai világra kiterjesztve futtathatjuk, a találatok pedig szintén kézzelfogható valóságként érkeznek szempillantás alatt.

A kiterjesztett valóság üzleti lehetőségei A kiterjesztett valóság üzleti lehetőségei

Kövessen bennünket Kövessen bennünket facebook-on! Kövessen bennünket twitter-en! Kövesse RSS csatornánkat!

Hirdetés

Vállalkozói negyed
Friss hírek, információk, naprakész tudás, főleg vállalkozóknak

NewsAgent

Szavazás

Volt már problémája interneten vásárolt termékkel?

Szavazás állása  Szavazás állása

Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés