A Google alávág az Apple-nek

Szerző: digibiz Forrás: WashingtonPost.com

Címkék: Google | Apple

2011.
02.17.
13:35

0 hozzászólás

Betűméret csökkentés Betűméret növelés Küldés e-mailben Cikk nyomtatása

Egy nappal azután, hogy az Apple bemutatta igen ellentmondásos előfizetéses szolgáltatását, a Google bejeletette a One Pass-t, ami szintén a digitális tartalmak könnyebb fizetős elérését szolgálná.

A Google One Pass-el a kiadók megválaszthatják azt, milyen formában, és mikor kérnének pénzt a tartalmakért. Többféle lehetőséget kipróbálhatnak, hogy megállapítsák, melyik a legjobb nekik. Ehhez ajánlanak különféle előfizetési formákat, mért hozzáférést, "freemium" tartalmakat, vagy akár különálló cikkeket a weblapokról, vagy mobil alkalmazásokból elérve.

A Google elmondta, hogy a kiadóknak lehetőséget adnak arra, hogy a nyomtatott sajtótermékek előfizetői ingyenesen, vagy nagy kedvezménnyel kapjanak digitális előfizetést. A Google Checkout-on keresztül pedig ők foglalkoznak a befizetések, és a működés feladataival, levéve ezt a terhet a kiadók válláról.

A Google One Pass előfizetői egyszerűen, email-ben kapott jelszó segítségével, bejelentkezéses módon érhetik el a kívánt oldalakat mobilról, táblagépről, vagy számítógépről. A szolgáltatás azt is lehetővé teszi, hogy a kiadók hitelesítsék az előfizetőket.

A szolgáltatás egyelőre Kanadában, Franciaországban, Olaszországban, Németországban, Spanyolországban, Angliában, és Amerikában elérhető. A Google a bevételek 10 százalékára tart igényt, ami sokkal barátibb az Apple hasonló szolgáltatásához képest, ahol a cég 30 százalékot kér az eladások után. Az Apple-t azért is kritizálják sokan, mert bár a felhasználóknak egyszerűbb, ha az App Store-on keresztül intézhetnek mindent, a kiadók weblapjaira semmilyen link nem mutat, hogy ott újabb tartalmakat találjanak. 
    
 HOZZÁSZÓLOK

Ossza meg véleményét a cikkel kapcsolatban!


Név:

E-mail: (Nem jelenítjük meg)

Milyen nap van ma? (pl. hétfő)

 

Legolvasottabb

Legfrissebb

Hírlevélre feliratkozás

iWiW vagy myVip?

További villámkérdések  Szavazás állása

Street View havi bontásban

Összegyűjtöttük a tavasz óta először Európában, majd egészen Ázsiáig terjedő botrány állomásait.

Street View-botrányok havi bontásban Street View-botrányok havi bontásban

Kövessen bennünket Kövessen bennünket facebook-on! Kövessen bennünket twitter-en! Kövesse RSS csatornánkat!

Hirdetés

Vállalkozói negyed
Friss hírek, információk, naprakész tudás, főleg vállalkozóknak

NewsAgent

Szavazás

Volt már problémája interneten vásárolt termékkel?

Szavazás állása  Szavazás állása

Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés