A General Motors nemet mondott a Facebook hirdetésekre

Szerző: digibiz Forrás: Reuters.com

Címkék: Facebook | General Motors

2012.
05.17.
15:13

0 hozzászólás

Betűméret csökkentés Betűméret növelés Küldés e-mailben Cikk nyomtatása

A GM kedden jelentette be, hogy leállítja facebookos hirdetéseit, mivel azok hatására nem növekedett az eladott autók száma. A Facebooknak a tőzsdére lépés előtt nem jött jól a bejelentés, miközben megemelték a piacra kerülő részvények számát, az elemzők pedig magasabb kibocsátási árat várnak.

A hirdetések leállítása mellett a General Motors továbbra is fenntartja Facebook oldalait, hangsúlyozta, hogy agresszív tartalmi stratégiával készülnek termékeik népszerűsítésére. A vállalat eddig 40 millió dollárt költött a Facebook jelenlétére, azonban ebből csupán 10 milliót költött a hirdetésekre - írja a Wall Street Journal. A fennmaradó összegből média ügynökségekkel gyártatja a tartalmat és a hirdetéseket.

Ezzel szemben a Reuters információi szerint vanak még autógyártók, akik hisznek a közösségi oldalban, a Ford Motor hpéldául a a korábbiaknál is több pénzt szán Facebook-hirdetésekre. A vállalat a marketing büdzséjének több mint 20 százalékát költi digitális és közösségi média hirdetésekre. Hasonlóképpen, mint a japán Subaru, amely sikerként könyveli el, hogy a Facebooknak köszönhetően a korábbinál több kattintás érkezik a weboldalára is.
 
A Facebook egyelőre nem kommentálta a GM bejelentését, szinte kizárólag a holnapra tervezett tőzsdére lépésre koncentrál. A növekvő keresletet a cég a kibocsátásra szánt részvények számának növelésével igyekszik kielégíteni, igaz, közben várhatóan a papírok árát is megemelik.

A tőzsdefelügyelet szabályai szerint kibocsátás előtt az eredetileg bejelentett mennyiséghez képest még 15 százalékkal lehet növelni a piacra papírok számát, ami a Facebook esetében plusz 50 millió részvényt jelent. Ugyanakkor garantálni kell, hogy az újabb papírokat nyitó áron vásárolják vissza, ha az árfolyam a nyitó ár alá csökkenne.
 
Emelkedett a tervezett kibocsátási ár is, az eddigi 28-35 dolláros várakozáshoz képest 34 és 38 dollár közötti áron lehet majd hozzáférni a papírokhoz. Ezzel együtt nő a cég értéke, amely 92 és 103 milliárd dollár közé eshet. Várhatóan pénteken kezdődik meg a kereskedés a Nasdaqon, bár egyes hírek szerint engedélyek hiányoznak. 
    
 HOZZÁSZÓLOK

Ossza meg véleményét a cikkel kapcsolatban!


Név:

E-mail: (Nem jelenítjük meg)

Milyen nap van ma? (pl. hétfő)

 

Legolvasottabb

Hírlevélre feliratkozás

Farmville vagy MaffiaWars?

További villámkérdések  Szavazás állása

Tud különbséget tenni?

Jelenleg 500 MB-os mobilnet csomagra havi 2000 forinttól elő lehet fizetni, a 3-4 GB-os csomagok ára 4000 forint, a 7-14 GB-osaké pedig 6000 forint körül van. Ezzel párhuzamosan a vezetékes előfizetések ára sebességtől és adatmennyiségtől függően 2800 (1 GB) és 14000 forint között mozog, de van olyan csomag is, amely 4000 forint körüli összegért biztosít korlátlan hozzáférést.

Mobil kontra vezetékes net Mobil kontra vezetékes net

Kövessen bennünket Kövessen bennünket facebook-on! Kövessen bennünket twitter-en! Kövesse RSS csatornánkat!

Hirdetés

Vállalkozói negyed
Friss hírek, információk, naprakész tudás, főleg vállalkozóknak

NewsAgent

Szavazás

Volt már problémája interneten vásárolt termékkel?

Szavazás állása  Szavazás állása

Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés