Példátlan tempóban növekszik a Foursquare

Szerző: digibiz Forrás: Index.hu / Digibiz.hu

Címkék: Foursquare | alkalmazás

2011.
01.26.
13:11

1 hozzászólás

Betűméret csökkentés Betűméret növelés Küldés e-mailben Cikk nyomtatása

Példátlan, 3400%-os növekedést produkált a Foursquare az indulását követő egy évben, jóllehet a szolgáltatást még nagyon kevesen használják. A cég reményei szerint hamarosan befektetőket találnak. Tavaly a Facebook és a Yahoo is felvásárlási ajánlatot tett rá.

Egy év alatt 3400 százalékkal növekedett a Foursquare, helyzetmegosztó alkalmazás, amellyel a felhasználók jelezhetik, éppen hol tartózkodnak, vagyis bejelentkeznek mobiljukkal különböző helyeket és ezzel egyidőben értesítik is ismerőseiket, hol vannak. A napokban regisztrált a hatmilliomodik felhasználó a szolgáltatásra.

A siker felkeltette a piac érdeklődését is. A céget 250 millió dollárra becsülik és az a hír járja, hogy még az idén találnak befektetőt. Dennis Crowler alapító elismerte, hogy tavaly a Facebook és a Yahoo is felvásárlási ajánlatot tett nekik, de ők visszautasították.

A Foursquare egy infografikát hozott nyilvánosságra a blogján. Ez alapján tavaly majdnem 400 milliószor jelentkeztek be a szolgáltatásról, amiből az egyik az űrből történt. Legtöbben éttermekből csekkolnak be, majd irodából és az utolsó helyen az iskola áll.

A növekedés azonban nem elég, mert a szolgáltatás nem került be a köztudatba, az átlagos internetezők nem használják. Az Apple nemrég nyilvánosságra hozott listája alapján kiderült, hogy a legtöbbször letöltött alkalmazások közt nem szerepel az elsők közt a Foursquare, amit még a rivális Loopt és az AroundMe is megelőzött.

Korábban Berényi Konrád is ezt a népszerűtlenséget erősítette meg a digibiz.hu-n is megjelent blogbejegyzésében. Véleménye szerint a helyzetmegosztó szolgáltatás használói csupán egy erősebb, "nagyhangú" kisebbség a közösségi oldalakon. Néhány cég azonban már felismerte a megoldás hasznosságát, és a tőlük való bejelentkezésért kedvezményt adnak.

A Google keresési statisztikái alapján a Foursquare Ázsiában a legnépszerűbb, Indonéziában, Szingapúrban, és Malajziában, őket Kanada követi, nyomában az Egyesült Államok, az első európai ország Hollandia, majd Anglia követi őket a top tízben.
    
1 hozzászólás 

2011.
01.27.
09:05

Tóth Péter
Az Országos Széchényi Könyvtár nemrég kapta meg az original matricát levélben a foursquare-től, melyet kiragasztottunk a könyvtár bejárati ajtajára: http://twitter.com/#!/nemzetikonyvtar/status/25537989002141697

Eddig 20-an jelentkeztek be, várunk tippeket, visszajelzéseket a felhasználóinktól, képeket is lehet csatolni csekkoláshoz. Kedvezményeket is adunk majd a 4square-eseknek. Kiállításokat olcsóbban látogathatnak, az OSZK boltban kaphatnak kedvezményt. Ismerkedünk az eszközzel és szeretjük.
üdv Tóth Péter
http://nemzetikonyvtar.blog.hu

1

 HOZZÁSZÓLOK

Ossza meg véleményét a cikkel kapcsolatban!


Név:

E-mail: (Nem jelenítjük meg)

Milyen nap van ma? (pl. hétfő)

 

Legolvasottabb

Legfrissebb

Hírlevélre feliratkozás

Safari vagy Chrome?

További villámkérdések  Szavazás állása

Kijátszható a Facebook?

Annak ellenére, hogy szerepe egyre inkább felértékelődik, a legnépszerűbb közösségi oldal keresője egyelőre nincs felkészülve a csalásokra. Sőt, egy FB- marketinggel foglalkozó cég friss tanulmánya szerint kisebb-nagyobb trükkökkel pillanatok alatt juttatható tetszőleges rajongói oldal a találati lista élére.

Kijátszható a Facebook - kis csalással könnyű élre jutni Kijátszható a Facebook - kis csalással könnyű élre jutni

Kövessen bennünket Kövessen bennünket facebook-on! Kövessen bennünket twitter-en! Kövesse RSS csatornánkat!

Hirdetés

Vállalkozói negyed
Friss hírek, információk, naprakész tudás, főleg vállalkozóknak

NewsAgent

Szavazás

Volt már problémája interneten vásárolt termékkel?

Szavazás állása  Szavazás állása

Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés