A flash-sales oldalak felvirágoztatják az e-kereskedelmet

Szerző: digibiz Forrás: emarketer.com

Címkék: flesh-sales | statisztika | e-kereskedelem

2010.
12.09.
10:02

0 hozzászólás

Betűméret csökkentés Betűméret növelés Küldés e-mailben Cikk nyomtatása

Az úgynevezett flash-sales oldalak olcsó, de márkás termékeket kínálnak. A gazdasági válság sem fogott ki rajtuk, és idén megduplázták felhasználóik számát. Túlnyomórészt ezeket is nők használják, csakúgy mint általánosságban az online vásárlási lehetőségeket.

Külföldön az úgy nevezett Flash-Sales oldalak felvirágoztatják az e-kereskedelmet. Ennek a lényege, hogy rövid ideig nagyon nagy, akár 80 százalékos kedvezményt adnak luxusmárkák termékeire kizárólag tagoknak. Sikerült túlélniük a gazdasági válságot, és szinte kivirultak ezek a vállalkozások - írja az emarketer.com.

A négy vezető flash-sales oldal - HauteLook, ideeli, Gilt Groupe és a Rue La La - 900 millió dolláros bevételhez jutott 2010-ben és megduplázta látogatói számár a tavalyi évhez képest. Rövid idő alatt irigylésre méltó növekedésnek indultak, például az Ideeli látogatónak száma 150 százalékkal nőtt előző évhez képest.

emarketer.com

Egy kutatás alapján a flash-sales típusú oldalak közt a divat termékeket áruló oldalak uralkodnak, így az első hat ilyen jellegű oldal ezek közül került ki. Az is kiderült, hogy az oldalak látogatóinak 57,5 százaléka nő, ami általánosságban is jellemző az online vásárlásra. 27 százalékuk 25 és 34 év közötti, ami ebben a kategóriában a legmagasabb. Azt is megállapították, hogy a jó életszínvonalon élő édesanyák a leginkább fogékonyak erre a fajta online vásárlásra.

emarketer.com

    
 HOZZÁSZÓLOK

Ossza meg véleményét a cikkel kapcsolatban!


Név:

E-mail: (Nem jelenítjük meg)

Milyen nap van ma? (pl. hétfő)

 

Legolvasottabb

Legfrissebb

Hírlevélre feliratkozás

Bill Gates vagy Steve Jobs?

További villámkérdések  Szavazás állása

Kémek a sasfészekben

Mindenkinek lehet olyan ismerőse, aki bár aktív internethasználó, mégis nagy ívben elkerüli a közösségi oldalakat. Hogy miért? Egy részük állítólag azért, mert "hivatalból" tilos megjelennie a webes nyilvánosság előtt. Persze azokról is csak sejtéseink lehetnek, akik szolgálatot teljesítenek, amikor éppen lájkolnak.

Hivatalból eltiltva - Akiket hiába keresünk a Facebookon Hivatalból eltiltva - Akiket hiába keresünk a Facebookon

Kövessen bennünket Kövessen bennünket facebook-on! Kövessen bennünket twitter-en! Kövesse RSS csatornánkat!

Hirdetés

Vállalkozói negyed
Friss hírek, információk, naprakész tudás, főleg vállalkozóknak

NewsAgent

Szavazás

Volt már problémája interneten vásárolt termékkel?

Szavazás állása  Szavazás állása

Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés