A fejlesztési vezető belebukott az iPhone 4 antennájába

Szerző: digibiz Forrás: MTI/IT Café

Címkék: Apple | iPhone 4 | iPod | vezető | antenna

2010.
08.10.
07:48

0 hozzászólás

Betűméret csökkentés Betűméret növelés Küldés e-mailben Cikk nyomtatása

Már az Apple 3 héttel ezelőtti rendkívüli sajtótájékoztatóján sem vett részt az iPhone 4 fejlesztéséért felelős vezető, Mark Papermaster, és a cég szűkszavú nyilatkozatából most az is kiderül, hogy lecserélték. A szakember 25 évig az IBM-nél dolgozott, és hosszas procedúra után tavaly sikerült átkerülnie az Apple-höz, ahol az iPhone és az iPod készülékekért volt felelős. Úgy tűnik, hogy nem csak az antenna-botrány okozta a vesztét.

Széles körben terjedt vélekedés szerint Papermaster részlege okolható a legújabb Apple-telefonok antennájával tapasztalt problémákért. Az amerikai informatikai óriáscég a hardvermérnök távozásának okát nem részletezte, így azt sem közölte, hogy milyen körülmények között búcsúztak munkatársuktól. Papermaster pedig nem válaszolt a sajtó megkereséseire. Az Apple szóvivője szerint a mérnök munkáját a Macintosh termékek fejlesztését felügyelő Bob Mansfield veszi át.

Tényleg az antenna-ügyön vérzett el?

Napokkal az iPhone 4 júniusi bemutatója után érkeztek az első felhasználói visszajelzések, amelyek szerint a készülékkel bizonyos helyzetekben vételi problémák adódnak, és a kijelzőn látható térerőszintjelző-skála sem a megfelelő értékeket mutatja. A Consumer Reports befolyásos fogyasztói magazin vizsgálatai is alátámasztották a panaszokat és arra az álláspontra jutottak, hogy ebben a formában nem ajánlják olvasóiknak a készüléket. Kezdetekben az Apple még elbagatellizálta a hiba jelentőségét, végül a július 15-i rendkívüli sajtótájékoztatón elismerte azokat, de csupán egy ingyen védőtokot ajánlottak fel azoknak, akik erre igényt tartanak. Szakértők szerint az antennaproblémák végleges lezárása - az Apple eddigi termékfrissítési gyakorlata szerint - legkorábban 2011 júniusában, új készülékek megjelenésével érhet véget.
   
Állítólag az üzletágvezető távozása mégsem annyira az iPhone-bakinak tudható be, hanem inkább annak, hogy nem tudott otthonosan mozogni az Apple "világában" - számol be az IT Café a Wall Street Journal nyomán. Amikor a vállalathoz érkezett, a határozott, számos részletkérdésben a döntést saját kezébe vevő Steve Jobs vezérigazgató betegszabadságon volt, így akkoriban nagyobb mozgástérrel rendelkezhetett, Jobs visszatérését követően azonban nem találta a helyét. A Wall Street Journal cikke szerint Papermasterből hiányzott az a kreatív gondolkodásmód, melyet az Apple elvár a vezetőitől, és nem tudott hozzászokni a vállalatnál jellemző közvetlen vezetési módszerekhez sem. Jobs bizalmát állítólag már hónapokkal ezelőtt elvesztette, és azóta nem is volt bevonva a fontosabb döntések meghozatalába.
    
 HOZZÁSZÓLOK

Ossza meg véleményét a cikkel kapcsolatban!


Név:

E-mail: (Nem jelenítjük meg)

Milyen nap van ma? (pl. hétfő)

 

Legolvasottabb

Legfrissebb

Hírlevélre feliratkozás

Netbook vagy iPad?

További villámkérdések  Szavazás állása

Olajszennyezés és Google

Az emberiség történetének egyik legkomolyabb olajszennyezéssel járó természeti katasztrófájában érintett BP olajtársaság nem fukarkodik, a jelek szerint minden pénzt megér nekik, hogy valamelyest javíthassanak sérült reputációjukon. Ennek kapcsán felmerül a kérdés, milyen mértékben képesek a nagyvállalatok befolyásolni a neten terjedő híreket azzal, hogy felvásárolják a Google-nél a kontextusban érintett keresőszavakat.

Keresőszó-vásárlással szépíthető a természeti katasztrófa Keresőszó-vásárlással szépíthető a természeti katasztrófa

Kövessen bennünket Kövessen bennünket facebook-on! Kövessen bennünket twitter-en! Kövesse RSS csatornánkat!

Hirdetés

Vállalkozói negyed
Friss hírek, információk, naprakész tudás, főleg vállalkozóknak

NewsAgent

Szavazás

Volt már problémája interneten vásárolt termékkel?

Szavazás állása  Szavazás állása

Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés