A fejlesztési vezető belebukott az iPhone 4 antennájába

Szerző: digibiz Forrás: MTI/IT Café

Címkék: Apple | iPhone 4 | iPod | vezető | antenna

2010.
08.10.
07:48

0 hozzászólás

Betűméret csökkentés Betűméret növelés Küldés e-mailben Cikk nyomtatása

Már az Apple 3 héttel ezelőtti rendkívüli sajtótájékoztatóján sem vett részt az iPhone 4 fejlesztéséért felelős vezető, Mark Papermaster, és a cég szűkszavú nyilatkozatából most az is kiderül, hogy lecserélték. A szakember 25 évig az IBM-nél dolgozott, és hosszas procedúra után tavaly sikerült átkerülnie az Apple-höz, ahol az iPhone és az iPod készülékekért volt felelős. Úgy tűnik, hogy nem csak az antenna-botrány okozta a vesztét.

Széles körben terjedt vélekedés szerint Papermaster részlege okolható a legújabb Apple-telefonok antennájával tapasztalt problémákért. Az amerikai informatikai óriáscég a hardvermérnök távozásának okát nem részletezte, így azt sem közölte, hogy milyen körülmények között búcsúztak munkatársuktól. Papermaster pedig nem válaszolt a sajtó megkereséseire. Az Apple szóvivője szerint a mérnök munkáját a Macintosh termékek fejlesztését felügyelő Bob Mansfield veszi át.

Tényleg az antenna-ügyön vérzett el?

Napokkal az iPhone 4 júniusi bemutatója után érkeztek az első felhasználói visszajelzések, amelyek szerint a készülékkel bizonyos helyzetekben vételi problémák adódnak, és a kijelzőn látható térerőszintjelző-skála sem a megfelelő értékeket mutatja. A Consumer Reports befolyásos fogyasztói magazin vizsgálatai is alátámasztották a panaszokat és arra az álláspontra jutottak, hogy ebben a formában nem ajánlják olvasóiknak a készüléket. Kezdetekben az Apple még elbagatellizálta a hiba jelentőségét, végül a július 15-i rendkívüli sajtótájékoztatón elismerte azokat, de csupán egy ingyen védőtokot ajánlottak fel azoknak, akik erre igényt tartanak. Szakértők szerint az antennaproblémák végleges lezárása - az Apple eddigi termékfrissítési gyakorlata szerint - legkorábban 2011 júniusában, új készülékek megjelenésével érhet véget.
   
Állítólag az üzletágvezető távozása mégsem annyira az iPhone-bakinak tudható be, hanem inkább annak, hogy nem tudott otthonosan mozogni az Apple "világában" - számol be az IT Café a Wall Street Journal nyomán. Amikor a vállalathoz érkezett, a határozott, számos részletkérdésben a döntést saját kezébe vevő Steve Jobs vezérigazgató betegszabadságon volt, így akkoriban nagyobb mozgástérrel rendelkezhetett, Jobs visszatérését követően azonban nem találta a helyét. A Wall Street Journal cikke szerint Papermasterből hiányzott az a kreatív gondolkodásmód, melyet az Apple elvár a vezetőitől, és nem tudott hozzászokni a vállalatnál jellemző közvetlen vezetési módszerekhez sem. Jobs bizalmát állítólag már hónapokkal ezelőtt elvesztette, és azóta nem is volt bevonva a fontosabb döntések meghozatalába.
    
 HOZZÁSZÓLOK

Ossza meg véleményét a cikkel kapcsolatban!


Név:

E-mail: (Nem jelenítjük meg)

Milyen nap van ma? (pl. hétfő)

 

Legolvasottabb

Legfrissebb

Hírlevélre feliratkozás

Netbook vagy iPad?

További villámkérdések  Szavazás állása

Visszanyalt a fagyi

A Buzz jogsértései miatt indított jogi hajcihőt végül peren kívül sikerült rendeznie a Google-nek, de így is 2 milliárd forintnak megfelelő összegbe és egy fájóan népszerű videó elterjedésébe került az azóta megbukott termékük agresszív bevezetőkampánya.

Google: ingyenfagyi-osztásért 8 millió dollár büntetés Google: ingyenfagyi-osztásért 8 millió dollár büntetés

Kövessen bennünket Kövessen bennünket facebook-on! Kövessen bennünket twitter-en! Kövesse RSS csatornánkat!

Hirdetés

Vállalkozói negyed
Friss hírek, információk, naprakész tudás, főleg vállalkozóknak

NewsAgent

Szavazás

Volt már problémája interneten vásárolt termékkel?

Szavazás állása  Szavazás állása

Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés