A MySpace főnöke erősíti a Zynga csapatát

Szerző: digibiz Forrás: MTI/digibiz.hu

Címkék: FarmVille | MySpace

2010.
08.16.
07:49

0 hozzászólás

Betűméret csökkentés Betűméret növelés Küldés e-mailben Cikk nyomtatása

A FarmVille-t fejlesztő Zyngához igazol a MySpace egykori főnöke, Owen Van Natta. Talán ezzel a lépéssel is azt erősíti meg a cég, hogy le akar válni a Facebook-ról, létrehozva egy saját közösségi oldalt, amihez egy tapasztalt vezetőt keresett. Eközben a nagy cégek egymásnak adják a kilincset, és dollár milliókat pumpálnak a vállalatba.

Van Natta - aki egykor a Facebook pénzügyi vezetője is volt - hétfőn kezd a Zyngánál, ahol egyúttal széket kap az igazgatótanácsban is. A szakember még februárban hagyta el a MySpace-t, miután összetűzésbe került a tulajdonos News Corporation egyik technológiai vezetőjével, Jonathan Millerrel. Új pozíciója egy rendkívül dinamikusan növekvő internetes vállalkozáshoz köti majd: a Zynga 48 különféle alkalmazásának a Developer Analytics elemző cég szerint havonta 367 millió felhasználója van. A Facebook közösségi oldalon található három legsikeresebb játék, a FarmVille, a FrontierVille és egy pókeroldal a Zynga fejlesztése.

Ahogy arról már korábban beszámoltunk, nem csak új vezetőt kap a Zynga, de valószínűleg a Facebookról való kivonulását tervezi. Az utóbbi időben egyre több feszültség alakult ki kettejük vezetősége között. A közösségi oldal szeretné a Facebook Credits online fizetési rendszert bevezetni az oldalra, ami egységesen intézné a pénzmozgásokat minden fizetős alkalmazásért a Facebookon. A Zynga azonban a játékaihoz kapcsolódó mikrotranzakciókat nem szívesen vinné át ebbe a rendszerbe, ahol minden dollárból 30 centet zsebretesz a Facebook jutalékként. A helyzet most jutott el addig, hogy saját közösségi oldal építését lengette meg a Zynga.
A Zynga leghíresebb játéka a Farmville, amit közel 80 millióan játszanak a Facebookon, de az oldalon elérhető játékok népszerűségi toplistáján az első tízből hét, illetve az összes alkalmazás listáján a top10-ből öt Zynga-fejlesztés. A cég egyébként más platformokra is gyárt játékokat, így MySpace-re, MSN-re, My Yahoo-ra, és iPhone-ra. A Facebookos játékőrület elindítója elemzők szerint ötmilliárd dollárt érne, ha nem magánkézben lenne, hanem a tőzsdén kereskednének a részvényeivel.
Mindenki a Zyngát akarja

Zynga az elmúlt hónapokban igazi húsosfazékká változott az IT-befektetők körében. Legutóbb a Google szállt be nem elhanyagolható összeggel, közel 200 millió dollárral, ami egyesek szerint már a Google Games bejelentésének előszeleként is értelmezhető. Jelentős befektetői érdeklődés övezi a céget: többek között a Softbank Capital a múlt hónapban 150 millióval, a Digital Sky Technologies pedig tavaly év végén 180 millióval szállt be.
    
 HOZZÁSZÓLOK

Ossza meg véleményét a cikkel kapcsolatban!


Név:

E-mail: (Nem jelenítjük meg)

Milyen nap van ma? (pl. hétfő)

 

Legolvasottabb

Legfrissebb

Hírlevélre feliratkozás

Origo vagy Index?

További villámkérdések  Szavazás állása

Interjú Barczi Imrével, a Postr leendő termékmenedzserével

"Nem ismerem még ennyire a Postr-t, de nem hiszem, hogy mindenkinek bloggerré kellene válnia. Épp az a lényeg, hogy ezek az új újramegosztó szolgáltatások a bloggolásnál jóval kevesebb energiaráfordítást kívánnak a felhasználóktól, így többen tudnak bevonódni. Sokkal fontosabb a reagálás, mint az önálló tartalomelőállítás."

"Nem hiszem, hogy mindenkinek bloggerré kellene válnia" 

Kövessen bennünket Kövessen bennünket facebook-on! Kövessen bennünket twitter-en! Kövesse RSS csatornánkat!

Hirdetés

Vállalkozói negyed
Friss hírek, információk, naprakész tudás, főleg vállalkozóknak

NewsAgent

Szavazás

Volt már problémája interneten vásárolt termékkel?

Szavazás állása  Szavazás állása

Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés